تفاوت مغز نوزادان دختر و پسر
تحقیقات انجام شده توسط مرکز تحقیقات اوتیسم در دانشگاه کمبریج نشان داد که ساختار مغز نوزادان دختر و پسر در بدو تولد با یکدیگر متفاوت است. یافتههای این تحقیق نشان داد که حجم مغز نوزادان پسر بیشتر از مغز نوزادان دختر بود و همچنین نوزادان دختر به طور متوسط ماده خاکستری بیشتری داشتند و این در حالی است که در مغز نوزادان پسر به طور متوسط ماده سفید بیشتری وجود دارد. پس از در نظر گرفتن این تفاوت در حجم کل مغز، مشخص شد زنان به طور متوسط حجم بیشتری را در نواحی ماده خاکستری مربوط به حافظه و تنظیم هیجانی داشتند.
ادغام دو کهکشان
عکس روز ناسا که ستارههای رنگارنگی را در زمینه خود دارد، ادغام دو کهکشان را به نمایش میگذارد.ستارگان در سراسر کهکشان راه شیری پراکنده شدهاند اما دو کهکشان چشمنواز که در عکس روز ناسا خودنمایی میکنند، بسیار فراتر از کهکشان راه شیری و در فاصله بیش از ۳۰۰ میلیون سال نوری از زمین قرار دارند. ظاهر پیچخورده و مخدوش کهکشانها به دلیل جزر و مد گرانشی متقابل است که در اثر برخورد نزدیک این دو کهکشان رخ میدهد.به گزارش ایسنا، این کهکشانها که با نام «Arp 273» یا «UGC 1810» فهرستبندی شدهاند، عجیب به نظر میرسند اما اکنون میدانیم که کهکشانهای در حال تعامل یک پدیده رایج در جهان هستند.
نانوذره استنشاقی برای درمان سرطان ریه
با الهام از نوعی صدف که پروتئین بسیار چسبنده دارد، محققان نانوذرهای را طراحی کردند که در بافت مخاطی ریه نفوذ کرده و میتواند خود را به تومور سرطان ریه برساند. این نانوذرات به صورت استنشاقی، حتی در منزل و بینیاز از پزشک، قابل استفاده هستند. پروفسور چا هیونگ جون و تیم تحقیقاتی وی اعلام کردند که به طور مشترک نانوذرهای طراحی کردهاند که قابل استنشاق بوده و میتوان از آن برای درمان سرطان ریه استفاده کرد. سرطان ریه یکی از کشندهترین انواع سرطان است. تشخیص زودهنگام سرطان سلول غیرکوچک ریه که ۸۵ درصد از سرطانهای ریه را تشکیل میدهد، دشوار است و درمان این بیماری را چالشبرانگیز میکند.