انتقال سریع ویروس آنفلوانزا
به گفته متخصصان، ویروس آنفلوانزا از طریق سرفه و تنفس در فاصلهای کمتر از یک متر انتقال پیدا میکند به همین دلیل مردم باید با رعایت نکات بهداشتی از ابتلای خود جلوگیری کنند. وزارت بهداشت و درمان اعلام کرده طی دو ماه گذشته رصد ویروس آنفلوانزا در کشور نشان از افزایش تدریجی و شیوع این بیماری در بین افراد داشته است. میزان شیوع هماکنون به بیش از 22 درصد رسیده و بسیاری از مراکز درمانی با حجم چشمگیری از مراجعه بیماران مواجه شدهاند.
آمار مرگومیر آنفلوانزا در کشور
روز دوشنبه معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان از مرگ ۹ بیمار مبتلابه آنفلوانزا در این شهرستان خبر داد. موارد مرگومیر در استانهای دیگر و تهران نیز وجود داشته اما آمار رسمی در این زمینه اعلامنشده است.
پیک آنفلوانزا تا اردیبهشت
مینو محرز، فوق تخصص بیماریهای عفونی، دراینباره به تجارتنیوز میگوید: «بهترین راه برای پیشگیری از ابتلا به بیماری تزریق واکسن است. پیک آنفلوانزا تا اردیبهشتماه در کشور برقرار است و افراد باید هرچه زودتر اقدام به تزریق واکسن کنند.» او در پاسخ به این سوال که آیا زمان تزریق واکسن نگذشته است گفت: «این باور که تزریق واکسن آنفلوانزا زمان دارد و بعدازآن تأثیری نخواهد داشت باور اشتباهی است؛ با توجه به اینکه ما آلان در پیک این بیماری به سر میبریم، قبل از هر چیز تزریق واکسن باید در دستور کار قرار گیرد.» محرز همچنین در جواب این سوال که این ویروس چقدر میتواند کشنده باشد میگوید: «متأسفانه این ویروس برای همه خطرناک است چه کودکان چه سالمندان و دیگر افراد جامعه هرکسی میتواند درگیر شود و البته برای افرادی که بیماری زمینهای دارند خطرناکتر خواهد بود. نوع جهشیافته این ویروس ممکن است در برخی افراد منجر به مرگ شود.»
افزایش بیماران بستریشده در بیمارستانها
این فوق تخصص بیماریهای عفونی در پاسخ به این پرسش که میزان بستری بیماران در حال حاضر چقدر است و آیا ممکن است مراکز درمانی دچار مشکل شوند میگوید: «متأسفانه همین آلان هم میزان بستریها زیاد شده است. اگر این روند ادامه پیدا کند، ممکن است در ارائه خدمات درمانی دچار مشکل شویم به همین خاطر است که مردم باید هرچه زودتر برای زدن واکسن اقدام کنند. آنفلوانزا به خطرناکی کووید نیست اما مسئله اینجاست که این ویروس هر 10 سال یکبار جهش پیدا میکند و الان هم نوع جهشیافته آن در حال انتشار است و تنها ایران نیست که درگیر شده، در اکثر کشورهای اروپایی نیز میزان ابتلا افزایشیافته و حتی مقامات بهداشتی آمریکا نیز در این زمینه هشدار دادهاند.»
تأثیر آلودگی هوا در انتشار بیماریهای تنفسی
منوچهر یزدی، متخصص بیماریهای داخلی، نیز در پاسخ به این سوال که آلودگی هوا چقدر میتواند در انتشار و شدت بیماری آنفلوانزا تأثیر داشته باشد میگوید: «وقتی از بیماریهای تنفسی صحبت میکنیم، قطعاً آلودگی هوا هم در آن تأثیر بسزایی دارد. آنفلوانزا هم یک ویروس تنفسی بهحساب میآید و آلودگی بیشازحد هوا میتواند زمینه ابتلا به بیماری را در افراد بیشازپیش فراهم کند. سیستم تنفسی فرد براثر تنفس در هوای آلوده آسیبپذیر میشود و در این شرایط مردم بهراحتی در معرض ابتلا به بیماری قرار میگیرند.»
نوع جهشیافته ویروس آنفلونزا کشنده است
یزدی در جواب این سوال که آنفلوانزا تا چه حد میتواند کشنده باشد توضیح میدهد: «متأسفانه نوع جهشیافته این ویروس که الان در اکثر دنیا شیوع پیداکرده میزان کشندگی بیشتری دارد، البته این بدان معنا نیست که مانند کرونا مرگومیر بالایی داشته باشد اما برای افرادی که بیماری زمینهای دارند یا به مشکلات تنفسی و قلبی مبتلا هستند میتواند خطرناک باشد.»