مدیر برنامهریزی خدمات فوریتهای پزشکی و حوادث ترافیکی اورژانس کشور گفت: سالانه بیش از ۸۴۵ هزار نفر در حوادث رانندگی دچار مصدومیت با آسیبهای متفاوت میشوند و بیش از ۲۰ هزار نفر جان خود را از دست میدهند. آنیتا رضایی به ایرنا گفت: روز جهانی یادبود قربانیان تصادفات رانندگی در سومین یکشنبه ماه نوامبر (۲۷ آبان ۱۴۰۳) برای یادآوری و اهمیت تأثیر حوادث رانندگی بر زندگی بشری و تلفات و آسیبهای جسمی ناشی از این حوادث نامگذاری شده است. وی با یادآوری اینکه بر اساس آمار جهانی سالانه بیش از یکمیلیون نفر در تصادفات رانندگی جان خود را از دست میدهند، افزود: بر اساس آنالیز و بررسیهای انجامگرفته، تصادفات رانندگی نخستین عامل مرگومیر افراد ۵ تا ۲۹ سال است که هشداری جدی برای سیاستگذاران کشورها است زیرا این فرد که شامل کودکان، نوجوانان و جوانان هر کشوری هستند و نقش بسزایی برای تولید کار و چرخه کار در هر جامعهای دارند. رضایی به ثبت مرگ بیش از ۲۰ هزار نفر در جادههای ایران به دلیل تصادف رانندگی اشاره کرد و گفت: در سال گذشته بیش از ۸۴۵ هزار نفر در حوادث رانندگی دچار مصدومیت با آسیبهای متفاوت شدند که آمار تکاندهنده و بسیار بالایی است.
۶ حلقه مؤثر در کاهش تصادفات
وی افزود: بر اساس الگوی کشورهای پیشرفته و سازمان جهانی بهداشت، ۶ حلقه در کاهش تصادفات مؤثر است که شامل ایمنی راه، راه ایمن، خودرو ایمن، کاربر ایمن، پاسخگویی پس از حادثه و مدیریت سرعت است که هرکدام از ارکان تصمیم گیر باید در این خصوص کار کنند. خودرو ایمن، کاربر ایمن و راه ایمن از مؤلفههای مؤثر در کاهش حوادث رانندگی است و در این راستا ابتدا باید خودروسازان داخلی ملزم به ساخت خودروهای ایمن شوند و جادهها و خیابانهای شهرها نیز ازلحاظ مهندسی مطابق استانداردها ساخته شوند. البته آنچه باید بیش از همه به آن توجه شود، رعایت قوانین رانندگی از سوی رانندگان است. بر اساس آمار، خطای انسانی بیشترین عامل بروز تصادفات رانندگی در ایران است و در این راستا باید تمام ترجمانهای مرتبط به ارتقای فرهنگ رانندگی افراد توجه کنند. جلوگیری از تخلف از سرعت مجاز، رانندگی با استراحت کامل، مدیریت و زمانبندی مناسب برای رسیدن به مقصد و همچنین چگونگی واکنش در هنگام بروز تصادفات ازجمله مواردی است که به کاهش تصادفات رانندگی کمک میکند.
نحوه امداد به مصدومان
مدیر برنامهریزی خدمات فوریتهای پزشکی و حوادث ترافیکی اورژانس کشور افزود: باید افراد یاد بگیرند که چگونه پس از وقوع تصادف تصمیم بگیرند و چهکارهایی را انجام دهند؛ در صورت بروز سانحه فرد باید با اورژانس پیش بیمارستانی شماره تلفن ۱۱۵ تماس و توضیحات کامل درباره تعداد مصدومان و نحوه تصادف داده شود تا تکنسینهای اورژانس با آمادگی کامل و تجهیزات کافی سر سانحه بیایند. مرگ سالانه بیش از یکمیلیون نفر در تصادفات رانندگی ثبتشده است. وی گفت: اورژانس کشور بهجز آمبولانس، موتورلانس، اتوبوس و بالگرد نیز در اختیار دارد؛ افرادی که برای اعلام تصادف تماس میگیرند میتوانند با دادن اطلاعات کامل کمک زیادی به فرد مصدوم برای جلوگیری از فوت و یا آسیب جدی بکنند. رضایی در ادامه با تأکید بر اینکه خطای انسانی در همه جوامع ازجمله کشورهای پیشرفته وجود دارد اما آنها توانسته آمار تلفات تصادفات را کاهش دهند، گفت: افزایش ایمنی راهها و خودروها در این جوامع به کاهش آمار فوتی و مصدومان کمک کند.