رئیس جمهوری اسلامی ایران در حاشیه حضور در همایش بینالمللی «ارتباط متقابل زمانها و تمدنها-مبنای صلح و توسعه» که به مناسبت سیصدمین سالگرد «مختومقلی فراغی» در ترکمنستان برگزار شد، با رئیس جمهور روسیه دیدار و گفتگو کرد. ولادیمیر پوتین ضمن دعوت از رئیس جمهوری اسلامی ایران برای شرکت در اجلاس بریکس و برگزاری نشست مشترک دوجانبه گفت: ما به طور مشترک در سطح بیناللملی همکاری میکنیم و ارزیابیها و رویکردهای جهانی ما یکسان است.
دکتر مسعود پزشکیان روز گذشته در دیدار آقای «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهوری فدراسیون روسیه، تاکید بر توسعه همکاریهای مشترک بین دو کشور گفت: ارتباط ما با روسیه صمیمانه و راهبردی است.
رئیسجمهور با ابراز خرسندی از فرصت دیدار با همتای روس خود گفت: از نظر اقتصادی و فرهنگی ارتباطات ما روز به روز تقویت شده و قویتر میشود. روند رو به رشد همکاریهای ایران و روسیه با توجه به اراده رهبران عالی دو کشور به ضرورت تقویت این ارتباطات باید تسریع شود.
دکتر پزشکیان با بیان اینکه ایران و روسیه ظرفیتهای متقابل و مکمل خوبی دارند و میتوانند به یکدیگر کمک کنند، افزود: مواضع ما در دنیا خیلی نزدیکتر از دیگران به یکدیگر است.
رئیسجمهور با ابراز امیدواری نسبت به تسریع در امضای سند راهبردی مشارکت ایران و روسیه، بر توسعه همکاریهای فیمابین تاکید کرد و اظهار داشت: امیدوارم در جریان حضور در اجلاس بریکس در روسیه، این معاهده را نهایی کنیم.
دکتر پزشکیان با اشاره به وضعیت بحرانی منطقه تصریح کرد: رژیم صهیونیستی هیچ چارچوب حقوقی و انسانی بینالمللی را رعایت نمیکند و شرایط در منطقه بحرانی است؛ کشورهای اروپایی و آمریکا نمیخواهند ارتباطات کشورهای منطقه در بستر آرامی ادامه یابد.
رئیسجمهور روسیه نیز در این دیدار ضمن ابراز خرسندی از این گفتوگو اظهار داشت: همکاریهای دو کشور برای ما اولویت بالایی دارد و توسعه روابط و افزایش حجم تجارت میان دو طرف خیلی خوب در حال انجام است.
ولادیمیر پوتین ضمن دعوت از رئیسجمهوری اسلامی ایران برای شرکت در اجلاس بریکس و برگزاری نشست مشترک دوجانبه گفت: ما به طور مشترک در سطح بیناللملی همکاری میکنیم و ارزیابیها و رویکردهای جهانی ما یکسان است.
پزشکیان: امیدواریم با تقویت ارتباط با همسایگان مشکلات ناشی از تحریمها را کاهش دهیم
مسعود پزشکیان پس از پایان سفر دو روزه خود به ترکمنستان به منظور شرکت در همایش بینالمللی «ارتباط متقابل زمانها و تمدنها - مبنای صلح و توسعه» در بدو ورود به تهران در فرودگاه مهرآباد، بیان کرد: امیدوار هستیم جلساتی که می گذاریم ارتباطات ما با همسایگان را تقویت کند. ارتباط با همسایگان در حال شکل گیری است. اگر بتوانیم روند ارتباطات دسترسی های راهی، برقی، گاز و انرژی را توسعه دهیم مشکلاتی ناشی از تحریم ها را می توانیم به شدت کاهش دهیم.
وی در ادامه اظهار کرد: ما با ۱۵ الی ۱۶ کشور همسایه هستیم و اگر استان های مرزی بتوانند ارتباطات خود را با همسایگان تقویت کنند، گامی در جهت توسعه برداشته می شود. این سفر دستاورد خوبی داشت و امیدوارم بتوانیم تا آخر این مسیر را ادامه دهیم.
رئیس جمهور در ادامه تصریح کرد: سفری که ما دیروز به ترکمنستان داشتیم از نظر فرهنگی تاثیرات مناسبی داشت چراکه ۸ رئیس جمهور در آن جلسه حضور داشتند و هر کدام ۱۰ دقیقه ای صحبت کردند. در این سفر مجددا با ۴ تن از این عزیزان گفت وگو داشتم. با رهبر ترکمنستان نیز گفت وگویی داشتم. درباره توافقاتی که در حوزه گاز، راه و برق داشتیم صحبت هایی صورت گرفت و در زمینه بازارچه های مرزی نیز تفاهمات شکل گرفت و دستوراتی دادند که اِن شاءالله ظرف یک ماه آینده در کمیسیون مشترک اقتصادی در تهران مورد بررسی قرار خواهد گرفت و نهایی می شود.
وی در ادامه با بیان اینکه در این سفر با رئیس جمهور روسیه گفت وگو داشتیم، تصریح کرد: گفت وگوی ما نزدیک به یک ساعت طول کشید. در خصوص پیمان ها و قراردادهایی که با خود روسیه داشتیم تعاملات سازندهای داشتیم و بنا شد به کارها سرعت بخشیده شود. در زمینه گاز، راه، قطار، آب شیرین کن ها و کارهای دیگری که در زمینه انرژی و پتروشیمی توافق شده است، بحث شد.
وی افزود: در زمینه منطقه نیز صحبت کردیم و تاکید شد که روسیه باید وظیفه بیشتری را در خصوص جنایت هایی که اسرائیل در غزه و لبنان انجام داده و به زن و کودک رحم نمی کند، ایفا کند.
پزشکیان گفت: با رئیس جمهور ترکمنستان و ازبکستان جلسه داشتیم و قرار شد هرچه سریع تر کارگروهها با مسئولان در ایران جلسه داشته باشند. امیدوار هستیم این جلسات تبدیل به کارهایی شود که ارتباطات ما را با منطقه افزایش دهد. نیتی که ما دنبال آن هستیم یعنی ارتباط با همسایگان در حال شکلگیری است.