جنبش حماس به وزارت امور خارجه ترکیه اطلاع داده که رژیم صهیونیستی به دشوارتر کردن مذاکرات با تعیین شروط جدید ادامه میدهد.
اسراییل در ۲ دور مذاکراتی آتشبسی که با میانجیگری آمریکا، مصر و قطر در دوحه برگزار شد، شروطی افزون بر طرح آتشبسی که پیشتر از سوی دولت آمریکا ارائه شده بود را مطرح کرده است. از جمله این شروط میتوان به حفظ حضور نظامیان رژیم صهیونیستی در گذرگاه مرزی فیلادلفیا در جنوب نوار غزه و نزدیکی مصر، همچنین کنترل تردد شهروندان فلسطینی در شمال غزه اشاره کرد.
خبرگزاری آناتولی در این باره گزارش داد که حماس با اعلام این موضوع به ترکیه، گفته است که آمریکا برای تغییر موضع اسراییل هیچ فشاری به آن نمیآورد.
علاوه بر این، خبرگزاری اسپوتنیک گزارش داد که وزارت امور خارجه ترکیه به این خبرگزاری گفته است که آمریکا قصد دارد در صورتی که طی ۲ هفته آتی در مذاکرات آتشبس غزه حاصل نشود، به مشارکت خود در این مذاکرات پایان دهد.
یک منبع مطلع در وزارت امور خارجه ترکیه در این باره به اسپوتنیک گفت: با وجود نگرانیهای امنیتی درمنطقه و انتخابت ریاستجمهوری پیش روی آمریکا، احتمالا برای رسیدن به یک توافق آتشبس سخت تلاش میکند. اگرچه، آمریکا هیچ فشاری به اسرائیل نمیآورد. آمریکا گفته است که ۲ هفته دیگر به مذاکرات ادامه میدهد واگر به هیچ راهکاری دست پیدا نکنند، از مذاکرات خارج میشود. این تصمیمی بهشدت خطرناک است، چراکه ما را به خانه اول باز میگرداند.
«جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا که اخیرا گفته بود طرفین جنگ غزه به دستیابی به آتشبس و توافق تبادل اسرا «بسیار نزدیک» هستند، پس از تحت فشار قرار گرفتن خود توسط خبرنگاران مبنی بر اینکه آیا «بنیامین نتانیاهو»، نخستوزیر رژیم صهیونیستی، به قدر کافی برای حصول توافق تلاش میکند، پاسخ داده بود:«نه.» طبق گزارش نشریه صهیونیستی «تایمز اسرائیل»، نخستوزیر این رژیم به دلیل اولویت دادن به درخواست جدید برای حفظ نیروهای ارتش رژیم اشغالگر در کریدور فیلادلفیا در مرز غزه-مصر برای اولین مرحله ۶ هفتهای توافق آتشبس مورد انتقاد قرار گرفته است.
ابراز نگرانی از وضعیت نیروگاه هستهای زاپوریژیا
مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی پس از بازدید از نیروگاه هستهای زاپوریژیا، وضعیت این نیروگاه را «ناپایدار و شکننده» توصیف کرد.
«رافائل گروسی»، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی که برای بازدید از نیروگاه اتمی زاپوریژیا رفته بود، علت وضعیت کنونی این نیروگاه را درگیری روسیه و اوکراین توصیف کرد و گفت: «وضعیت امنیتی نیروگاه هستهای زاپوریژیا (ZNPP) به دلیل درگیریها، ناپایدار و شکننده است.»
هفته گذشته یک هیات آژانس بینالمللی انرژی اتمی به رهبری گروسی از نیروگاه هستهای زاپوریژیا بازدید کردند.
طبق گزارش خبرگزاری روسی «تاس»، پس از این بازدید، گروسی به خبرنگاران گفت: «روشن است که به علت عملیات نظامی وضعیت زاپوریژیا بسیار شکننده است. امروز از آن مطلع شدم که مناطق نزدیک زاپوریژیا گلولهباران شده است.» گروسی شخصا از برج خنککننده نیروگاه هستهای زاپوریژیا بازدید کرد. برج خنککننده این نیروگاه هستهای پیشتر به علت حملات پهپادی اوکراین، دچار آتشسوزی گسترده شده بود. کییف در ابتدا روسیه را عامل این حمله معرفی کرد، اما بیانیه آژانس انرژی اتمی، خلاف این ادعا را اثبات کرد.