ناصر ایمانی، تحلیلگر مسایل سیاسی در پاسخ به این سوال که میتوان پیش بینی کرد طیف تندرویی که منویات رهبری را هم مورد توجه قرار نمیدهند، تا پایان کار دولت چهاردهم همین رویه فعلی یعنی رویارویی با دولت را مدنظر قرار دهند گفت: بستگی به این دارد که نوع تعامل دیگران با افرادی که رادیکال هستند، چگونه است. در این زمینه جناح اصولگرا مسئولیت بیشتری برعهده دارد چراکه اینها خود را منتسب به جناح اصولگرا میدانند، لذا وقتی اینها تندروی میکنند اصولگرایان باید با آنها برخورد کنند، این مسئولیت اصولگرایان است، همچنان که تندروهای اصلاحطلبان را باید اصلاحطلبان کنترل کنند. هر جناحی اول مسئولیت دارد که تندروهای خودش را کنترل کند. در ثانی فضای جامعه را نباید به گونهای کرد که تندروها احساس کنند مورد توجه قرار گرفتند، باید به اینها کم توجهی کرد چراکه اینها تلاش میکنند مواضعی بگیرند که مورد توجه قرار بگیرند و همه نگاهها به سمت آنها جلب شود. لذا نباید به تندروها اهمیت داد و اجازه ندهیم با حرف زدن و مصاحبه بزرگ شوند چراکه دوست دارند دیده شوند.
او در همین مورد ادامه داد: اینها کوچکتر خواهند شد، انتظار نداشته باشید که اینها کاملاً از بین بروند، رادیکالیسم هر دو جناح در این ۲۵ سال گذشته آسیبهای فراوانی به کشور زده، یک زمانی رادیکالهای اصلاحطلب و زمانی هم رادیکالهای اصولگرا و به اعتقاد بنده هر دو جناح هم به مسئولیتهای خود در راستای ساکت کردن تندورها عمل نکردند و شاید هم بدشان نمیآمد که چنین تندروهایی وجود داشته باشند و این به کشور آسیب وارد میکند. در هر صورت رادیکالیسم از هر جناح و با هر دیدگاهی که باشد، به کشور آسیب وارد میکند، بنابراین باید با اینها مقابله کرد، یکی از راههای مقابله کمتوجهی به آنها است، یعنی اجازه ندهیم صدای آنها بلند شود چراکه دوست دارند جلب توجه کنند، نباید اجازه بدهیم که جلب توجه کنند.
او در همین مورد اضافه کرد: این افراد از نظر ما هم علیرغم سیاستهای کلی نظام و فرمایشات رهبری تندرویی میکنند و تعابیر بدی علیه برخی از اعضای معرفی شده برای هیئت وزیران به کار میبرند، این را ما هم نمیپسندیم. حق نماینده است که انتقاد کند و در مخالفت صحبت کند اما به کار بردن برخی از تعابیر رادیکال پسندیده نبوده و نیست. در مورد انتصابات هم اشکال ندارد اگر کسی انتقاد کند، راه انتقاد کردن را نباید ببندیم. مگر اکثر اعضای جبهه اصلاحات با کابینهای که رئیس جمهور معرفی کرد، مخالفت نکردند؟ آن هم انتقاد بود.
اگر بهجای جلیلی، قالیباف در دور دوم حضور داشت
غلامحسین کرباسچی، فعال سیاسی اصلاح طلب به دیدارنیوز گفت: شاید یکی از دلایل عدم حمایت جبهه اصلاحات از همتی این بود که می دانستند میزان مشارکت به دلیل محقق نشدن خواسته های مردم، در پایین ترین سطح خواهد بود از این رو جبهه اصلاحات ورود نکرد اما در انتخابات امسال شرایط متفاوت بود؛ شرایط نشان می داد که مردم می خواستند تغییر و اصلاحاتی انجام شود از این رو جبهه اصلاحات با حضور پزشکیان از او حمایت کرد و اتفاقا کار خوبی هم کرد.
او درباره عدم مشارکت بیش از ۵۰ درصد مردم در انتخابات هم میگوید: در هیچ کجای دنیا و در هیچ انتخاباتی همه مردم شرکت نمیکنند و شاید تنها انتخابات با مشارکت بالا همان زمان انقلاب ۵۷ بود و بعد از آن هم در انتخابات سال ۷۶ فکر کنم میزان مشارکت حدود ۷۴ درصد بود.
کرباسچی ادامه می دهد که پزشکیان در دور اول هم میزان رای هایش از جلیلی بیشتر بود و اگر آن ۱۰ درصد در دور دوم هم نمی آمدند او قطعا رئیس جمهور بود اما اگر به جای جلیلی قالیباف بود شاید شرایط کمی متفاوت می شد اما در نهایت باز هم برنده انتخابات پزشکیان بود.
شهردار سابق تهران، حضور ظریف در کمپین پزشکیان را نقطه قوت می داند و می افزاید: عوامل مختلف دست به دست هم داد که پزشکیان رئیس جمهور شود اما حضور ظریف هم بخاطر سابقه اش در موضوع برجام و موفقیت در آن زمان هم تاثیر خودش را داشت.
این فعال سیاسی اصلاح طلب درباره وعده پزشکیان درباره رفع فیلترینگ، طرح نور و رفع حصر هم می گوید: رئیس جمهور باید درباره قول هایی که در این سه موضوع داده مصمم باشد و راه دیگری ندارد. من شنیدم که درباره حصر کارهایی کرده اند و بزودی هم نتیجه آن مشخص می شود.
اردوغان: اسرائیل طرف گفتوگوی خود را که در حال مذاکره با او بود، به قتل رساند
رئیس جمهور ترکیه با تاکید بر اینکه آنکارا و قاهره موضعگیری مشترکی درباره مساله فلسطین دارند، درباره ترور شهید هنیه گفت که رژیم صهیونیستی طرف گفتوگو کننده خود را که با آنها در حال مذاکره بود، به قتل رساند. به گزارش ایسنا، رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه در کنفرانس مطبوعاتی مشترک خود با عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهور مصر، سفر خود به قاهره در فوریه گذشته را نقطه عطفی در روابط ترکیه با مصر دانست و اظهار کرد: با قاهره درباره استمرار روابط دوجانبه و مسایل منطقه گفتوگو میکنیم. اردوغان با اشاره به اینکه آنکارا بر توسعه روابط تجاری و اقتصادی با مصر تاکید دارد، گفت: به تلاشها برای تقویت رایزنیها با مصر در تمامی زمینهها ادامه میدهیم و برای حفظ امنیت و ثبات در منطقه تلاش میکنیم. رئیس جمهور ترکیه همچنین تاکید کرد: مصر و ترکیه موضعگیری مشترکی درباره مساله فلسطین دارند. او افزود: توقف جنگ در غزه هنوز اولویت اصلی است و تمام تلاش خود را برای توقف کشتار در غزه انجام میدهیم.