به نظر شما درگیری بین ایران و اسرائیل تا کجا ادامه می یابد؟آیا ایران به این حمله واکنش نشان میدهد یا خیر؟
بنده معتقدم ایران می تواند به حمله اسرائیل واکنش نشان دهد اما این موضوع متفاوت است، از اینکه به لحاظ راهبردی چه شرایطی حاکم است.
ایران از توان نظامی لازم برای وارد آوردن ضربات جدی به اسرائیل برخوردار است.اما اعتقاد دارم به رغم این شرایط اگر ایران وارد جنگ با اسرائیل شود در میدانی بازی کرده که نتانیاهو و افراطیون صهیونیست طراحی کردند.
امروزه در برخی رسانه ها و برخی موضع گیری ها می بینیم که برخی افراد به کسانی حمله می کنند که می گویند ایران نباید وارد چالش شود.این افراد کسانی هستند که به هشدار های امثال بنده از 7 اکتبر(15 مهر) توجه نکردند.بنده در همان روز موضع گیری کردم و گفتم هدف اسرائیل کشاندن ایران به جنگ است و ایران نباید در این زمین بازی کند.
به ویژه در آن زمان گفتم توازن دیپلماسی-میدان باید حفظ شود اما متاسفانه این اتفاق نیوفتاد و ایران در حاشیه تحولات دیپلماتیک قرار گرفت.
تحولات دیپلماتیک به نوعی بود که برای اولین بار اسرائیل در جهان محکوم شد اما ایران نتوانست با این تحولات هماهنگ شود.
حتی زمانی که قطعنامه شورای امنیت و سازمان ملل صادر شد نماینده فلسطین برای اینکه نامی از ایران نبرد از اعراب تشکر کرد.
در طول همان ایام دو مقابله اتفاق افتاد یکی اسرائیلی ها که به منافع و نیروهای ایرانی حمله می کردند و هدفشان این بود که ایران را وارد جنگ کنند و تاکنون هم مسئولیت هیچ اتفاقی را نپذیرفتند و عملیاتشان را در خدمت تبلیغات قرار ندادند.
در طرف مقابل مسئولان ایران با طرح شعارها و ادعاهای تند سعی کردند کشور را به یک موازنه استراتژیک با اسرائیل بکشانند.بسیاری از افرادی که از انتقام سخت صحبت می کنند غافل بودند در شرایط کنونی بین ایران و اسرائیل ادعای انتقام سخت و انتقام نگرفتن باعث می شود موضع راهبردی کشور تضعیف شود.
لذا تهدیدهای غیر عمل از مسئولان ایرانی باعث شد اسرائیلی ها گستاخ تر بشوند و این گستاخی همچنان ادامه دارد.
در طول سه شب اخیر تظاهرات چند ده هزار نفری به خیابان های اسرائیل برگشته است و نتانیاهو می داند اینبار اگر جنگ را ادامه ندهد به یک مرده سیاسی تبدیل می شود.
جریانات افراطی که به دنیال جنگ بی پایان هستند می دانند که به هر نحوی شده باید جنگ را با ایران ادامه دهند هدف اسرائیلی ها همین است و متاسفانه بازیگران مختلف هم سود خود را در همین راستا می بینند.به طور مثال روسیه از هفت اکتبر(15 مهر) تاکنون خود را در یک بهشتی می بینند که ناشی از اشتباهات دیگر بازیگرها است.
علاوه بر ان کشورهای عربی از 7 اکتبر( 15 مهر) بیشترین سود اقتصادی را تاکنون برده اند.اما متاسفانه منافعی که در حال سوختن است منافع ایرانی و فرزندان ایرانی است که در حال شهید شدن هستند.
خیلی از رسانه ها اکنون شرایطی را شکل دادند که شبیه به شرایط قبل از جنگ ایران و عراق است.لذا معتقدم در شرایط کنونی ایران باید به گونه ای عمل کرد که وارد این میدان جنگی نشویم زیرا اسرائیل در انزوا به سر می برد و سعی می کند بازیگر دیگری مثل ایران را شریک خود در این شرایط کند اما در عوض معتقدم رویدادی که در دمشق شکل گرفت شبیه به حمله به کنسولگری ایران در مزار توسط طالبان است.
در آن زمان هم فضا احساسی شد اما به نظر من تصمیمی که در آن زمان گرفته شد بهتر از تصمیمی بود که قبل از جنگ با عراق گرفته شد.
صدام یکی از اولین کسانی بود که انقلاب اسلامی ایران را به رسمیت شناخت اما به شدت تحریک شد که به ایران حمله کند و خطوط گسل دو طرف فعال شد و یک جنگ خانمان سوز بین دو کشوری شکل گرفت که دشمنان مشترکی داشتند.
اگر ایران و عراق وارد جنگ نمی شدند و رابطه عادی داشتند با فروش نفت به دو قدرت اصلی منطقه تبدیل می شدند و می توانستند به کشورهای غربی و شرقی توجه نکنند.تمام کشورهای منطقه از این جنگ صاحب سود شدند. اما در زمانی که توطئه طالبان در دهه 1370 علیه ایران شکل گرفت در آن زمان ایران برخورد احساسی نکرد و وارد میدان تحریک جنگ نشد. اکنون هم عرض می کنم آنچه که از ناحیه اسرائیل علیه ایران شکل می گیرد جنگ نیست بلکه یک فتنه است.لذا نباید با برخوردهای احساسی کشور را وارد میدانی کرد که برای ایران یک کمین گاه و برای افراطیون صهوینیست به یک میدان نجات تبدیل می شود. ایران باید بداند که تنها است و باید به تنهایی منافع ملی خود را تشخیص دهد.ایران می تواند ضربه کاری به اسرائیل بزند اما این کار ممکن است کشور را به کمین جنگ با اسرائیل بکشاند. اما اگر جنگ را به عنوان فتنه تعریف کنیم معنایش این است که باید از فتنه پرهیز کرد و بدانیم در چالش های آینده که شکل می گیرد این چالش ها تکلیف فتنه گران را روشن می کنند.کسانی که ایرانی ها را شهید کردند خودشان در فتنه های داخلی از بین خواهند رفت.بنابراین لازم است با عقلانیت از این فتنه عبور کرد.