ابراهیم رضایی در توضیح جلسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: این جلسه با حضور آقای تخت روانچی معاون سیاسی وزیر امور خارجه برای ارائه گزارشی از فعالیتها و اقدامات وزارت خارجه از ابتدای تجاوز رژیم صهیونیستی برگزار شد.وی توضیح داد: آقای تختروانچی با اشاره به تشییع پرشور و حماسی شهدای اقتدار در تهران، بیان کرد که عظمت تشییع شهدا و حضور گسترده مردمی، نشان داد که مردم پای انقلاب هستند و ما با همدلی این دوران را پشتسر میگذاریم سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس افزود: معاون وزیر خارجه همچنین گفت که برخی مقامات کشورها پیام میدهند که دیپلماسی را ادامه دهید، ما در پاسخ میگوییم که وسط دیپلماسی بودیم که این تجاوز صورت گرفت آن هم قبل از دور ششم مذاکرات با آمریکاییها. رضایی اضافه کرد: تختروانچی گفت که در پاسخ به تقاضاها برای مذاکره، این موضوع بیان میشود که ما همیشه از دیپلماسی حمایت کردهایم ولی اکنون تعداد زیادی از مردم و فرماندهان و دانشمندان ما به شهادت رسیدهاند و مردم از حمایتهای غرب و از تجاوز به کشورمان متنفر و عصبانی هستند. همچنین سوال این است که چه تضمینی وجود دارد آمریکا دوباره در حین مذاکره زیر میز مذاکرات نزند. رضایی افزود: تختروانچی با اشاره به مذاکرات عراقچی وزیر خارجه با سه کشور اروپایی در ژنو، توضیح داد که گفتوگو با سه کشور اروپایی در ژنو، به درخواست آنها بوده و اروپاییها در رفع تحریم هم نمیتوانند نقش قابل توجهی برای ما ایفا کنند. آمریکا هم ارزشی برای آنها قائل نیست.
طرح تشدید مجازات جاسوسان
جزئیات طرح تشدید مجازات جاسوسان و همکاریکنندگان با رژیم صهیونیستی و کشورهای متخاصم شامل ۹ ماده که نمایندگان مجلس در جلسه علنی دوشنبه دوم تیرماه به تصویب رسانده بودند، منتشر شد. نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی (دوشنبه، ۲ تیرماه) قوه مقننه در جریان رسیدگی به طرح دو فوریتی تشدید مجازات جاسوسی و همکاریکنندگان با رژیم صهیونیستی و کشورهای متخاصم علیه امنیت و منافع ملی با کلیات این طرح با صد در صد آرا و ۲۴۸ رأی موافق، صفر رأی مخالف و صفر رأی ممتنع از مجموع ۲۴۸ نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.در ادامه نمایندگان به بررسی جزئیات این طرح پرداختند و ماده یک آن را با ۲۴۶ رأی موافق، صفر رأی مخالف و یک رأی ممتنع از مجموع ۲۴۷ نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.در ماده یک این طرح آمده است؛ هرگونه فعالیت اطلاعاتی و جاسوسی و اقدام عملیاتی برای رژیم صهیونیستی یا دولتهای متخاصم از جمله دولت ایالات متحده آمریکا یا سایر رژیم ها و گروه های متخاصم یا برای هر یک از عوامل وابسته به آنها برخلاف امنیت کشور یا منافع ملی، افساد فی الارض محسوب شده و مشمول مجازات مندرج در صدر ماده ۲۸۶ قانون مجازات اسلامی مصوب یک اردیبهشت ماه ۱۳۹۲ است.همچنین نمایندگان در جریان بررسی ماده ۲ این طرح دو فوریتی آن را با ۲۴۴ رأی موافق، صفر رأی مخالف و صفر رأی ممتنع از مجموع ۲۴۸ نماینده حاضر در جلسه به تصویب رساندند.
تعلیق همکاری با آژانس اتمی و تقویت پدافند
عضو کمیسیون عمران مجلس با بیان اینکه تعلیق همکاری با آژانس اتمی به دلیل خیانت مدیرکل آن و تقویت پدافند هوایی، اولویتهای ایران در دوره آتشبس است، با اشاره به ضرورت امنیت مرزها، گفت:«اخراج اتباع غیرقانونی و مقابله جدی با قاچاق باید در دستور کار قرار گیرد؛ امنیت شوخیبردار نیست. علیرضا نوین در گفتوگو با خبرنگار خانه ملت در پاسخ به این سوال که در دوره آتشبس چه اقداماتی باید صورت گیرد، گفت: اولین اقدام تعلیق همکاریها با آژانس بینالمللی اتمی بهدلیل خیانت مدیرکل آن به یک عضو رسمی NPT و جاسوسی برای متجاوزان بود که با رای قاطع مجلس و بدون حتی یک رای مخالف به تصویب رسید تا حداقل در ادامه مسیر از جان بقیه دانشمندان و تاسیسات هستهای ایران صیانت شود. وی ادامه داد: تقویت پدافند ایران با خریدِ سامانههای پرقدرت، باید محور رایزنیهای وزارت امور خارجه در دیدار با متحدان ایران باشد و قطعاً مجلس نیز از ارتقاء بنیه دفاعی کشور با افزایش تولید موشک و گسترش سامانههای پدافندی در جایجایِ میهنمان حمایت حداکثری و عَملی خواهد کرد.