بهگفته کارشناسان طب ایرانی، سنجد نوعی مسکن گیاهی است که حتی از استامینوفن هم قویتر است و میتواند خاصیت تسکین برای دردهای شما داشته باشد. لابد تا حالا سنجد را از نزدیک دیدهاید یا مصرف کردهاید؛ اما چندان برایتان اهمیت نداشته است، شاید به این دلیل که از فواید آن کمتر اطلاع دارید. از نگاه طب ایرانی، سنجد نوعی مسکن طبیعی محسوب میشود. تعجب میکنید؟ بهگفته کارشناسان طب ایرانی، سنجد نوعی مسکن گیاهی است که حتی از استامینوفن هم قویتر است و میتواند خاصیت تسکین برای دردهای شما داشته باشد. همچنین سنجد میتواند برای استحکام استخوان و تسکین دردهای استخوانی مانند آرتروز زانو و... هم کارساز باشد.بهگفته کارشناسان طب ایرانی، اثرات مسکنبودن سنجد به اندازه 2قرص 500میلیگرمی استامینوفن یا 3قرص بروفن 400میلیگرمی است. در مطالعهای دیگر، استفاده 15گرم پودر سنجد بهمدت 2ماه، باعث التیام درد بیماران شده است. سنجد را میتوانید همراه شیر گرم و محلول در آن استفاده کنید. حتی به آن عسل هم میتوانید بزنید. کپسولهای سنجد هم به این منظور موجود است و البته پودر آن. فقط دقت کنید که سنجد ممکن است کمی یبوست هم ایجاد کند.
نیروی پنهان دارچین و گل محمدی
پژوهشگران دانشگاه تهران در یک مطالعه آزمایشگاهی نشان دادند که دو ترکیب گیاهی رایج و سنتی، یعنی دارچین و گل محمدی، میتوانند از ساختار حیاتی هموگلوبین خون در برابر اثرات مخرب گاز اُزن محافظت کنند؛ کشفی که میتواند زمینهساز توسعه مکملهای گیاهی محافظتکننده از خون در برابر آلودگی هوا باشد. قدرت پنهان دارچین و گل محمدی در خون ؛ سپر دفاعی بدن در برابر گاز اُزن کشف شد به گزارش ایرنا،بر اساس یافتههای پژوهش جدیدی در مرکز تحقیقات بیوشیمی و بیوفیزیک دانشگاه تهران، ترکیبات اصلی موجود در دارچین و گل محمدی یعنی سینامالدهید و فنیل اتیل الکل دارای خاصیت آنتیاکسیدانی چشمگیری هستند و میتوانند از هموگلوبین خون در برابر آسیب ناشی از گاز اُزن، یکی از آلایندههای خطرناک جوی، محافظت کنند. نتایج نشان داد که هر دو ترکیب تا حد زیادی از تغییرات مضر در ساختار هموگلوبین جلوگیری میکنند، اما فنیل اتیل الکل بهطور خاص عملکرد قویتری در مقابله با اثرات اُزن از خود نشان داد. از آنجا که اُزن یکی از ترکیبات مهم آلودگی هوای شهری به شمار میرود و افزایش آن با افزایش مشکلات تنفسی و قلبیعروقی همراه است، شناسایی موادی که بتوانند اثرات آن را در سطح سلولی خنثی کنند، اهمیت زیادی دارد. این تحقیق نشان میدهد که مصرف گیاهان و فرآوردههای طبیعی غنی از آنتیاکسیدان، مانند دارچین و گل محمدی، میتواند نقش محافظتی در بدن در شرایط هوای آلوده ایفا کند.
توصیههایی درباره توزیع نذورات ایام محرم
معاون اداره کل آزمایشگاه مرجع کنترل سازمان غذا و دارو، با اشاره به اهمیت سلامت مواد غذایی در مراسم عزاداری ایام محرم، بر رعایت اصول بهداشتی در فرآیند تهیه و توزیع نذریها تأکید کرد. به گزارش ایسنا، دکتر کلثوم خیرالهی با بیان اینکه حضور پررنگ و مسئولانه هیئتهای مذهبی در ارتقای سلامت عمومی همواره قابل تقدیر است، گفت: استفاده از فرآوردههای غذایی دارای نشان سیب سلامت، یکی از سادهترین راهها برای اطمینان از ایمنی غذا در ایام عزاداری است. نمک یددار بستهبندی، روغنهای خوراکی کمترانس و نوشیدنیهای دارای مجوز رسمی سازمان غذا و دارو، از جمله اقلامی هستند که توصیه میشود برای تهیه نذورات مورد استفاده قرار گیرند. وی افزود: در توزیع آب، شربت و سایر نوشیدنیها، استفاده از محصولات بستهبندیشده دارای نشان سیب سلامت، نقش مهمی در کاهش آلودگیهای احتمالی دارد. همچنین ظروف یکبار مصرف باید از نوع مجاز و دارای تأییدیه سازمان غذا و دارو باشند تا از بروز مشکلات بهداشتی جلوگیری شود. معاون اداره کل ازمایشگاه مرجع کنترل سازمان غذا و دارو با تأکید بر اینکه نذری امام حسین (ع) باید با نهایت دقت و رعایت اصول ایمنی آماده شود، گفت: استفاده از مواد غذایی غیرمجاز، فلهای و فاقد اصالت سلامت، ممکن است سلامت مصرفکنندگان را در معرض خطر قرار دهد. بنابر اعلام سازمان غذا و دارو، حفظ شأن عزاداری و خدمت به مردم، در گرو رعایت نکات ساده اما مهم بهداشتی است. مشارکت هیئتهای مذهبی در ارتقای این فرهنگ، تضمینی برای سلامت مردم و احترام به آیینهای دینی خواهد بود.