آرش نهاوندی: در فضای جنگ تحمیلی که اسرائیلیها علیه ایران به راه انداختهاند بسیاری از شهروندان و هموطنان ما در برخی از مواقع به ویژه پس از شنیدن صدای مهیب انفجار دچار استرس و اضطراب میشوند ، اما آیا میدانستید که یک سری غذاها و خوراکیها هستند که در کاهش استرس موثرند. در این مطلب به خوراکیهای موثر در کاهش استرس میپردازیم.
ماست
ماست. یکی از مواد غذایی بسیار مفیدی است که میتواند علائم استرس و اضطراب را تسکین دهد. پروبیوتیکها یا باکتریهای سالم موجود در برخی از انواع ماست میتوانند موجب بهبود سلامت روان، و بهبود عملکرد مغز شوند.
سیر
سیر با دارا بودن سولفور فراوان میزان گلوتاتیون بدن را ارتقا میدهد. گلوتاتیون یکی از اولین آنتیاکسیدانهای است ضد استرس است که علائم آن را کاهش میدهد. نتایج آزمایشات حیوانی انجامشده نشانگر تأثیرگذار بودن سیر در کاهش اضطراب و افسردگی است.
کنجد
کنجد یکی از منابع غذایی عالی برای تأمین کردن اسیدآمینه ال تریپتوفان است. این اسیدآمینه ماده اولیه لازم برای تولید هورمونهای شادیآور سروتونین و دوپامین است. غذاهایی که غنی از ال تریپتوفان هستند سبب ارتقای حالات روانی و کاهش افسردگی و اضطراب میشوند
ماهی
ماهیهایی نظیر سالمون و ساردین غنی از امگا۳ و ویتامین D هستند که تاثیر آنها در کاهش استرس و ارتقای خلقوخو مشخصشده است. در مقالات تحقیقاتی ارتباط کمبود امگا۳ با اضطراب و افسردگی کاملا مشهود است. ویتامین D موجود در ماهی نیز یکی دیگر از ویتامینهای مهم در سلامت مغز است که کمبود آن منجر به اضطراب و افسردگی میشود.
جعفری
جعفری یکی از سبزیهایی است که غنی از ترکیبات آنتیاکسیدانی برای خنثی کردن سموم و رادیکالهای آزاد در بدن است. مواد سمی موجود در بدن عامل بروز بسیاری از بیماریها ازجمله افسردگی و اضطراب هستند. برای اینکه از نظر غذایی قادر باشید استرس را کاهش دهید باید در وعدههای غذایی خود آنتیاکسیدان بیشتری مصرف کنید. جعفری با برخوردار بودن از کاروتنوئیدها و فلاونوئیدها یک منبع بسیار عالی برای آنتیاکسیدانها محسوب میشود.
تخممرغ
متخصصان تغذیه تخممرغ یا سایر انواع تخم پرندگان مانند تخم غاز و اردک را مولتیویتامینهای طبیعی میدانند چراکه هر تخممرغ حاوی مقادیر بالایی ویتامین، مواد معدنی و آنتیاکسیدان است که به تقویت اعصاب و بهبود ذهن کمک میکنند. علاوه بر این تخممرغ سرشار از کولین است که تنها در چند ماده غذایی محدود یافت میشود. کولین نقش مهمی در سلامت مغز و کنترل استرس دارد که در تحقیقات نیز اثباتشده است.
غذاهای خطرناک
آنچه پس از تشخیص سرطان روده بزرگ میخورید میتواند بیش از آنکه بر انرژی یا گوارش فرد تأثیر بگذارد، بر شانس زنده ماندن وی نیز تأثیر می گذارد.
به گزارش همشهری آنلاین، محققان بیش از ۱۶۰۰ بیمار مبتلا به سرطان روده بزرگ مرحله ۳ را بررسی کردند. آنها دریافتند افرادی که بیشترین غذاهای پیش التهابی را مصرف میکردند، در مقایسه با افرادی که کمترین میزان را مصرف میکردند، ۸۷ درصد بیشتر در معرض خطر مرگ قرار داشتند.
دکتر «سارا چار»، نویسنده اصلی و عضو بالینی موسسه سرطان دانا-فاربر در بوستون، گفت: «یکی از رایجترین سوالاتی که بیماران میپرسند این است که پس از درمان چه کاری باید انجام دهند تا خطر عود سرطان را به حداکثر کاهش دهند و بقای خود را بهبود بخشند.» شرکتکنندگان در این مطالعه بخشی از یک کارآزمایی بالینی فاز ۳ بودند. دکتر «کیمی نگ»، محقق دیگر این مطالعه، گفت: «این مطالعه شواهد بیشتری ارائه میدهد که نشان میدهد رژیم غذایی ممکن است برای بهبود نتایج و بقا در بیماران مبتلا به سرطان روده بزرگ مرحله ۳ مهم باشد.» التهاب پاسخ طبیعی بدن به آسیب یا بیماری است. اما التهاب بیش از حد، به خصوص با گذشت زمان، میتواند منجر به بیماری شود. مطالعات قبلی نشان دادهاند که التهاب ممکن است به گسترش سرطان کمک کند. در برخی موارد، داروهای ضد التهاب میتوانند خطر بازگشت سرطان پس از درمان را کاهش دهند. به گفته محققان، برخی از غذاهایی که ممکن است التهاب را تشدید کنند عبارتند از:
* نان سفید
* نوشابه و نوشیدنیهای شیرین
* غذاهای سرخشده مانند سیبزمینی سرخکرده
* گوشتهای فرآوریشده مانند هاتداگ
* الکل
در مقابل، غذاهای ضد التهاب عبارتند از:
* سبزیجات برگدار تیره
* غلات کامل
* آجیل و دانهها
* ماهیهای چرب (مانند ماهی سالمون) سرشار از امگا ۳