لوگو
1404 دوشنبه 22 ارديبهشت
  • صفحه نخست
  • سیاست
  • سخن‌گاه
  • اقتصاد
  • شهروند
  • بین الملل
  • فرهنگ و هنر
  • سلامت
  • علم و فناوری
  • ورزش
  • خواندنی‌ها
  • آرشیو روزنامه
1404/02/02 - شماره 2490
نسخه چاپی

چرخش استراتژیک ارزشی‌ها

گروه سیاسی-مصطفی فروغی: آمریکاستیزی و اسرائیل ستیزی پس از پیروزی انقلاب گفتمان غالب حامیان انقلاب شد. اشغال سفارت آمریکا (13 آبان 1358) سرآغاز رویارویی ایالات‌متحده با ایران، وضع تحریم ها و قطع رابطه دیپلماتیک شد. این اشتباه یک رادیکالیسم کور و غیرقابل‌بازگشت را بر دوش ملت گذاشت که هنوز آثارش وجود دارد.
زمانه و شرایط این جماعت را را واداشته که به جای پرچم آتش زدن و برجام آتش زدن و شعار مرگ بر آمریکا و مخالفت با برجام و مذاکره، حالا با تغییر 180 درجه ای  موافق مذاکره و توافق با آمریکا باشند. این چرخش معنا دار و قابل تامل است.
این اقدام و شعار مرگ بر آمریکا هزینه سنگینی را بر ملت تحمیل کرد. جلوی رشد اقتصاد را گرفت، ارزش پول ملی کاهش یافت، قدرت خرید شهروندان پایین آمد، قیمت دلار از 7 تومان سال 1357 به 105 هزارتومان در سال 1404 رسید. کشور تحت‌فشار سیاسی، اقتصادی و حتی تهدید نظامی قرار گرفت.
بااین‌وجود در شرایطی که مردم زیر فشار زندگی قرار داشته و دارند، ارزشی‌ها، انقلابی‌نماها، رادیکال‌ها، آرمان‌گراها، کاسبان تحریم انگار مثل کبک سرشان را زیر برف کرده و متوجه نبوده و نیستند که اعمال، رفتار و سیاست‌ها و شعارها و نزاع بی‌پایان با غرب و اعلان نابودی اسرائیل از تریبون سازمان ملل توسط محمود احمدی‌نژاد، چه بلایی بر سر اقتصاد آورد. مهم‌تر اینکه این حرف ها و اقدامات برای اسرائیل امنیت سازی درست کرد و بهانه به دست غرب داد تا به حمایت تمام‌قد از اسرائیل و راست‌گرایان افراطی در اسرائیل برخیزد. اسراییل با این پشتوانه غزه و لبنان را شخم زد و رژیم سوریه هم سقوط کرد. *از آتش زدن برجام تا موافقت با مذاکره و توافق با آمریکا
تندروها که معاهده برجام را در مجلس آتش زدند و شعار مرگ بر آمریکا و اسرائیل سر دادند. فشار تحریم‌ها، نظامی، نارضایتی در داخل باعث شد تا واقعیت‌ها در داخل و تهدید در خارج را «درک» و «ادراک» کنند، آن‌ها تغییر کرده اند و فهمیده اند که هوا پس است و اوضاع تغییر کرده و وقت آن رسیده که شعارهای کلیشه‌ای و پرهزینه را کنار گذاشته و از آنچه در میز مذاکره می‌گذرد حمایت کنند.
این چرخش را باید به فال نیک گرفت و ازاین‌پس به‌جای اینکه 209 نماینده مجلس دوازدهم به رئیس‌جمهور نامه بنویسند و خواستار اجرای قانون غیر عرفی حجاب شوند، نامه بنویسند و از دولت و مردم بخواهند از مذاکرات حمایت کنند تا فرصت تاریخی خلق‌شده برای توافق و اعلام ترک مخاصمه 46 ساله بین ایران و آمریکا عملی شود و سایه تحریم و جنگ از سر کشور دور و ایران بتواند مشابه دیگر کشورها تجارت کرده و نفت بفروشد و پول آن را بدون استفاده از افرادی مثل «بابک زنجانی» به خزانه بازگرداند. مشاهدات میدانی نشان می‌دهد که اکثریت مردم از مذاکره و توافق استقبال می‌کنند.
وقت آن رسیده که حاکمیت همان‌گونه که با تجمع غیرقانونی چند ده‌نفری مقابل مجلس به‌خاطر حجاب برخورد کرد پشت افراد، جریان‌ها، رسانه‌هایی که در پوشش دفاع از ارزش‌ها و... در عمل آب به آسیاب دشمن می ریزند را بگیرد. این جماعت در نزد مردم در اقلیت هستند اگر حامی نداشته باشند به‌تدریج منزوی می شوند و به حاشیه می‌روند و دیگر حاشیه‌سازی و هزینه سازی هم نخواهند کرد. اکنون که دیگر خبری از مشت های گره کرده تندروها نیست و آن ها یا سکوت اختیار کرده یا از مذاکره و توافق حمایت نمی کنند، اما در بحبوحه مذاکرات می گویند از معاهده ان.پی.تی باید خارج شویم.

 

Facebook Twitter Linkedin Whatsapp Pinterest Email

دیدگاه شما

دیدگاه شما پس از بررسی منتشر خواهد شد. نظراتی که حاوی توهین یا الفاظ نامناسب باشند، حذف می‌شوند.

تیتر خبرهای این صفحه

  • پاپ فرانسیس اخلاق مدار درگذشت
  • بورس برترین بازار سوددهی در 30 سال گذشته بوده است
  • چرخش استراتژیک ارزشی‌ها
  • مذاکرات از شنبه تا شنبه برای توافق
  • ما باید بفهمیم که زندانی گذشته نباشیم
  • راه حل منطقی برای عبور از مشکلات گفت‌وگو مذاکره و توافق است
  • 25 میلیون ایرانی دچار اختلال‌روانی
  • نقش مدارس در توسعه ورزش کشتی
  • کارتال به دنبال جوان کردن قرمزها در فصل آینده
  • حمله غیرمستقیم گاتزتا به طارمی
لوگو
  • درباره ما
  • تماس با ما
  • همکاری با ما
  • تعرفه آگهی
  • نمایندگی‌ها
  • شناسنامه
  • مرامنامه
  • آرشیو
  • RSS

1401© :: کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به روزنامه ستاره صبح بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلا مانع است.