خاطرات هاشمی رفسنجانی
17 دی سال 1377: در خانه بودم. وقت با مطالعه و استراحت و عبادات رمضان گذشت. در رسانههای داخل و خارج ، بحث وزارت اطلاعات و قتلها داغ است. در مسایل جهانى، شروع بحث استيضاح ریيسجمهور آمريكا در مجلس سنا و بنبست در تشكيل دولت در تركيه و مطرح شدن [بولنت] اجويت براى بار دوم، پس از شكست تلاش اول، مورد توجه است.از دفترم خواستم، دربارة امكان شركت سربازان وظيفه در نامزدى انتخابات شوراها بررسى كنند؛ جواب دادند، ممنوع است. ياسر اسمنويسىكرده، ولى در حال گذراندن دوران نظام وظيفه است. چون شش ماه حضور در جبهه دارد و يك سال معافى، باقيمانده تكليف سربازى را مىگذراند.
نگرانی آمریکا از تصمیم احمدی نژاد
بامداد ششم ژانویه ۲۰۰۶ «رایس» وزیر امورخارجه وقت آمریکا ضمن صرف ناشتایی با چند روزنامه نگار به آنها گفت که مسئله ایران برای ما حساس شده است و روشن نیست که به کجا بیانجامد. دولت ایران اعلام کرده است که برنامه های اتمی خودرا از سر می گیرد و نمایندگان این دولت از شرکت در جلسه از قبل پیش بینی شده پنجم ژانویه ۲۰۰۶ آژانس بین المللی انرژی اتمی مرکب از نمایندگان ۳۵ کشور خودداری کردند که علامت سخت شدن موضع تهران است. ما به حد کافی رای در میان کشورهای عضو آژانس خواهیم داشت که مسئله ایران را به شورای امنیت ارجاع دهیم. با وجود این، منتظر نتیجه قطعی تلاش های دیپلماتیک جاری (وقت) خواهیم بود. رئیس جمهور تازه ایران (احمدی نژاد) نرمش رئیس جمهور قبلی را ندارد و حرکت بعدی او برای ما قابل پیش بینی نیست. در جمهوری اسلامی ایران حرف آخر را رهبری این کشور می زند ولی از طریق رئیس جمهور و شاید رئیس پارلمان. بنابراین، کار ما در قبال تهران دشوار و پیچیده است.
مرگ جهان پهلوان تختی
جهان پهلوان غلامرضا تختی در شهریور ۱۳۰۹ ش در یکی از محلات جنوبی تهران و در خانوادهای متوسط به دنیا آمد. وی از کودکی به ورزش روی آورد و ورزش را فقط برای سلامتی و تندرستی بدن میخواست. او در عین حال به نجاری مشغول بود تا این که در بیست سالگی در اولین مسابقات قهرمانی کشتی کشوری شرکت کرد. از آن پس شهره عام و خاص گردید و در میدانهای جهانی مدالآور شد. تختی سرشار از پاکی و صداقت بود و دلی بیباک و جسور داشت. او دارای قلبی رئوف و مالامال از عشق مردم بود و در زندگی خود، بیش از قهرمانی به انسان زیستن و از خودگذشتگی میاندیشید.
ماموریت ژنرال آمریکایی در تهران
۱۷دی ماه ۱۳۵۷فاش شد که «رابرت هایزر Gen. Hauyzer» ژنرال آمریکایی و معاون نیروهای مسلح ناتو در اروپا [معاون وقت ژنرال هیگ که این ژنرال بعدا وزیر امورخارجه آمریکا شد] به تصمیم جیمی کارتر رئیس جمهور وقت آمریکا وارد تهران شده و مذاکرات خود را با مقامات نظامی ایران آغاز کرده است و این مذاکرات احتمالا درباره سرنوشت شاه و حقیقت یابی در زمینه کابینه شاپور بختیار، نظرات افسران ارشد ارتش و روند انقلاب است. در سابقه این خبر آمده بود که آیزنهاور رئیس جمهور پیشین آمریکا هم در تابستان ۱۹۵۳ (چند هفته پیش از براندازی ۲۸ امُرداد) ژنرال شوارتسکف را به تهران فرستاده بود و او بود که شاه را با دادن اطمینان به خارج فرستاد و کمک به انجام کودتای انگلیسی ـ آمریکایی کرد. پیش از انتصاب بختیار، روزنامه های تهران و بسیاری از ژورنالیست های رادیو تلویزیون دولتی و خبرگزاری پارس در اعتصاب ۶۲ روزه خود بودند و مردم از تحولات روزمره بی خبر.