لوگو
1404 شنبه 14 تير
  • صفحه نخست
  • سیاست
  • سخن‌گاه
  • اقتصاد
  • شهروند
  • بین الملل
  • فرهنگ و هنر
  • سلامت
  • علم و فناوری
  • ورزش
  • خواندنی‌ها
  • آرشیو روزنامه
1403/02/26 - شماره 2269
نسخه چاپی

خوراکی‌هایی برای غلبه بر بلغم

طب سنتی معتقد است که بدن انسان از چهار عنصر (آب ، خاک، هوا و آتش) تشکیل شده و از طریق چهار خلط کنترل می‌شود. این چهار خلط از نظر گرمی، سردی، خشکی و رطوبت با هم متفاوت هستند و ترکیب آنها در بدن، مزاج‌های مختلف را ایجاد می‌کنند.

بلغم چیست؟
طب سنتی معتقد است که بدن انسان از چهار عنصر (آب ، خاک، هوا و آتش) تشکیل شده و از طریق چهار خلط کنترل می‌شود. این چهار خلط از نظر گرمی، سردی، خشکی و رطوبت با هم متفاوت هستند و ترکیب آنها در بدن، مزاج‌های مختلف را ایجاد می‌کنند. بلغم یکی از این چهار خلط است بقیه‌ی‌ آنها عبارتند از: صفرا، دم و سودا.
بدن انسان از چهار عنصر (آب، خاک، هوا و آتش) تشکیل شده است.

علائم مزاج بلغم چیست؟
مزاج بلغمی با علائمی همراه است. این نشانه‌ها عبارتند از:
• سفیدی رنگ بدن
• چاقی شکمی
• سرد بودن اندام‌های بدن، به خصوص دست‌ها و پاها
• افزایش آب دهان و جاری شدن آب از دهان هنگام خواب
• افزایش ترشحات بینی
• افزایش ادرار
• کاهش سرعت هضم غذا و ترش کردن
• خواب‌آلودگی و میل زیاد به خوابیدن
• احساس سستی و ضعف
• خستگی زودرس
• ضعیف شدن حافظه و فراموشی
• نبض کُند
• ریزش مو و کاهش رشد آن
• پا درد و زانو درد
• قولنج در ناحیه گردن، کمر و شانه
• تنگی نفس
• تپش قلب
• سرفه زیاد همراه با خلط
• مزاج بلغمی با علائمی همچون سرفه زیاد همراه با خلط همراه است.

بهترین رژیم غذایی بلغمی ها چیست؟
در طب سنتی ایرانی، افراد با مزاج بلغمی، دارای طبع سرد و مرطوب هستند. این افراد به طور کلی کم‌انرژی، کم‌تحرک و مستعد چاقی و تجمع بلغم در بدن هستند. برای حفظ سلامتی و تعادل مزاج در این افراد، پیروی از رژیم غذایی بلغمی ها بسیار مهم است.
غذاهای گرم و خشک برای افرادی که مزاج بلغمی دارند، گزینه‌ی مناسبی است. این غذاها عبارتند از:
زنجبیل، دارچین، هل، زعفران، زیره، فلفل، سیر، موسیر، زنیان، گردو،  پسته،‌کشمش، انجیر، خرما، توت خشک، گوشت گوسفند، گوشت بلدرچین، مرغ، ماهی، کبوتر، زرده تخم مرغ، نخود، عدس، لوبیا، جو، برنج قهوه‌ای و نان سبوس‌دار
در رژیم غذایی بلغمی ها، بهترین صبحانه‌ها عبارتند از:
ارده، شیره خرما و شیره انگور: این ترکیب، سرشار از آهن، کلسیم و ویتامین‌های گروه B است و می‌تواند به گرم شدن بدن و افزایش انرژی افراد بلغمی ‌کمک کند.
تخم مرغ عسلی: تخم مرغ عسلی، منبع خوبی از پروتئین و ویتامین D است و می‌تواند به تقویت سیستم ایمنی بدن افراد بلغمی ‌کمک کند.
پنیر با گردو (یا زیره) و شیر گرم شده به مقدار کم با عسل (یا گلاب): این صبحانه، سرشار از کلسیم، پروتئین و آنتی‌اکسیدان است و می‌تواند به تقویت حافظه و تمرکز افراد بلغمی ‌کمک کند.
حریره بادام: حریره بادام، منبع خوبی از فیبر، ویتامین E و منیزیم است و می‌تواند به هضم غذا و آرامش اعصاب افراد بلغمی ‌کمک کند.
نان، پنیر و سبزی: نان و پنیر و سبزی، یک صبحانه ساده و مغذی است که برای افراد با مزاج‌های مختلف مناسب است. برای بلغمی‌ها، بهتر است از نان سبوس‌دار، پنیر کم‌چرب و سبزی‌های گرم مانند تره، شاهی و نعناع استفاده شود.
فرنی: فرنی، یک غذای سنتی ایرانی است که از آرد برنج، شیر و شکر تهیه می‌شود. فرنی طبع گرمی ‌دارد و برای افراد بلغمی ‌مناسب است. برای تهیه فرنی می‌توانید از شیر کم‌چرب یا شیر بادام استفاده کنید و به آن کمی دارچین یا زعفران اضافه کنید.
شله زرد: از آنجا که شله زرد شامل زعفران، شکر و گلاب است، طبع گرمی ‌دارد و برای افراد بلغمی ‌مناسب است.

بهترین نهار یا شام برای بلغمی ها
بلغمی‌ها باید از پروتئین و سبزیجات کافی در رژیم غذایی خود استفاده کنند و از گوشت‌های قرمز، فست فود ها و غذاهایی با طبع سرد پرهیز کنند اما این بدین معنا نیست که این افراد مجبور هستند غذاهایی تکراری و یکنواخت مصرف کنند بلکه اگر رژیم غذایی آن‌ها اصولی باشد، می‌توانند موارد مناسب را در نظر بگیرند و از ادویه‌های گرم استفاده کنند تا تنوع غذایی در رژیم آنها حفظ شود.
برگرفته از: سایت دکتر کرمانی

 

Facebook Twitter Linkedin Whatsapp Pinterest Email

دیدگاه شما

دیدگاه شما پس از بررسی منتشر خواهد شد. نظراتی که حاوی توهین یا الفاظ نامناسب باشند، حذف می‌شوند.

تیتر خبرهای این صفحه

  • جشنواره گردشگری نعناع در سمنان
  • خبر کوتاه
  • خبر کوتاه
  • زندگی با آندومتریوز
  • خوراکی‌هایی برای غلبه بر بلغم
لوگو
  • درباره ما
  • تماس با ما
  • همکاری با ما
  • تعرفه آگهی
  • نمایندگی‌ها
  • شناسنامه
  • مرامنامه
  • آرشیو
  • RSS

1401© :: کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به روزنامه ستاره صبح بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلا مانع است.