ستاره صبح-
دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا و جو بایدن، رقیب دموکرات او، بهجای مناظره تلویزیونی باهم در برنامههای پرسش و پاسخ جداگانهای شرکت کردند. دونالد ترامپ در پاسخ به سؤالاتی که از او پرسیدند برای اولین بار حاضر شد پایبندی خود را به انتقال مسالمتآمیز قدرت در صورت شکست در انتخابات اعلام کند. او به پرسشهایی که درباره نظام بهداشتی آمریکا و سوابق مالیاتیاش پرسیده شد جواب روشنی نداد و همچنین در پاسخ به این سؤال که آیا پیش از مناظرهاش با جو بایدن آزمایش کرونا داده بود، گفت: «شاید داده بودم، شاید هم نه.» جو بایدن، رقیب دموکرات آقای ترامپ هم در برنامه پرسش و پاسخ جداگانهاش جواب روشنی به سیاستش در قبال دیوان عالی آمریکا نداد. آقای بایدن ضمن استقبال از اینکه با تلاش دولت ترامپ چند کشور عربی با اسرائیل به صلح رسیدهاند، گفت با سیاست خارجی آقای ترامپ ایران به بمب هستهای نزدیکتر شده است. (ادعای نزدیک شدن ایران به ساخت بمب هستهای در حالی مطرحشده که بنا به فتوای مقام معظم رهبری، تولید، نگهداری و بهکارگیری تسلیحات هستهای حرام است و بر این اساس مقامات کشورمان تأکید کردهاند برنامه هستهای ایران اهداف نظامی را دنبال نمیکند.) آقای ترامپ هم در یک سخنرانی در ایالت کارولینای شمالی گفت اولین تماسی که پس از پیروزی دریافت میکند از ایران خواهد بود. او ترور سردار قاسم سلیمانی را یادآوری کرد و با انتقاد از برجام گفت: «اولین کسی که پس از پیروزیام به من زنگ بزند ایران است. میشود توافق جدیدی بکنیم؟» آقای ترامپ گفت سران ایران به دنبال کسب توافقی بودهاند اما او به آنها گفته تا انتخابات صبر کنند. دونالد ترامپ پیشتر در یک سخنرانی از سران ایران خواسته بود برای مذاکرات جدید تا انتخابات صبر نکنند.
ترامپ و کیو انان دونالد ترامپ در بخشی از گفتوگوی تلویزیونیاش در ایالت فلوریدا از فاصله گرفتن از تئوری توطئه «کیو اِنان» خودداری کرده است. او در پاسخ به مجری این برنامه که از او پرسید آیا ادعاهای عجیبی که تحت عنوان «کیو اِنان» در اینترنت مطرح میشود را رد میکند، گفت چیزی درباره این ادعاها نمیداند. از سوی دیگر رقیب دموکرات او، جو بایدن، در یک گفتوگوی جداگانه تلویزیونی در شهر فیلادلفیا از ارائه برنامهای برای دیوان عالی در صورت پیروزی در انتخابات خودداری کرد. درحالیکه ۱۹ روز تا انتخابات سوم نوامبر مانده نظرسنجیها نشان میدهد که آقای بایدن از دونالد ترامپ پیش است. همزمان گزارشها حاکی است که میلیونها نفر تاکنون رأی خود را تحویل دادهاند. در آمریکا بسیاری ایالات از پیش امکان پست کردن آرا یا انداختن آن در صندوقهای ویژه را فراهم میکنند. نظریه توطئه «کیو اِنان» (QAnon) ادعا میکند که آقای ترامپ درحال نبرد با یک شبکه «عمیق» از بازیگران سیاسی، کسبوکارها، رسانهها و چهرههای عالم سرگرمی است که شیطانپرست هستند و در کار قاچاق کودکان دست دارند. ساوانا گوتری، مجری شبکه «ان بی سی»، - میزبان برنامه - از آقای ترامپ پرسید که آیا او این گروه را رد میکند که آقای ترامپ جواب داد: «من چیزی درباره کیو انان نمیدانم.» خانم گوتری گفت که همین حالا برای او توضیح داده که این گروه چیست. رئیسجمهور آمریکا پاسخ داد: «شما گفتید، اما اینطور نیست که چون شما گفتید واقعیت داشته باشد.» وی افزود: «من چیزی درباره آن نمیدانم، میدانم که آنها ضد کودکآزاری هستند و سخت با آن میجنگند.» خانم گوتری بار دیگر آقای ترامپ را به چالش کشید: «پس آن (کیو انان) را میشناسید.» آقای ترامپ باز تکرار کرد: «من (آنها را) نمیشناسم.» رئیسجمهور آمریکا در عوض «آنتیفا» که یک جنبش غیرمنسجم عمدتاً متشکل از فعالان چپگرای ضدفاشیست است را هدف گرفت که به ادعای وزارت دادگستری آمریکا در جریان اعتراضات عدالت نژادی در ماههای گذشته باعث هرجومرج در خیابانها شدهاند. آقای ترامپ گفت: «من به شما میگویم درباره آنها (آنتیفا) چه میدانم. من آنتیفا و چپ افراطی را میشناسم و میدانم چقدر خشن و چقدر شرور هستند و میدانم درحال سوزاندن شهرهایی هستند که تحت کنترل دموکراتهاست.»
بایدن و دیوان عالی در جریان مناظرهای به میزبانی شبکه «ای بی سی» از آقای بایدن درباره افزایش کرسیهای دیوان عالی و انتصاب قضات تازه برای تغییر آرایش آنکه هماکنون در اختیار محافظهکاران است سؤال شد. آقای بایدن اخیراً از سؤالات در این مورد طفره رفته است و محافظهکاران استدلال میکنند که نامزد دموکراتها قصد دستکاری یکی از قوای سهگانه را دارد. معاون سابق رئیسجمهور آمریکا پنجشنبهشب پاسخهای ضدونقیضی به این سؤال داد: «من طرفدار افزایش شمار کرسیها نبودهام. من طرفدار این کار نیستم.» جورج استفانوپولیس مجری این برنامه آقای بایدن را تحتفشار گذاشت که اگر جمهوری خواهان نامزد موردنظر آقای ترامپ را برای پر کردن کرسی خالی دیوان عالی تأیید کنند، آیا او افزایش کرسیهای این دادگاه را بررسی خواهد کرد. او گفت: «من آماده بررسی هرچه بعدازآن اتفاق میافتد هستم.» آقای استفانوپولیس از او پرسید آیا رأیدهندگان حق ندارند بدانند دیدگاه او در مورد مسئلهای به این مهمی چیست. او گفت: «آنها حقدارند بدانند که موضع من چیست و حقدارند آن را پیش از رأی دادن بدانند.» او ظاهراً در اشاره به روند رأیگیری در مورد قاضی اِیمی کُنی بَرِت در سنا گفت «بستگی به این دارد که آنها چطور این مسئله را پیش میبرند.» اخیراً با درگذشت روت بیدر گینزبرگ قاضی ۸۷ ساله لیبرال یک کرسی دیوان عالی خالیشده است. خانم برت در سال ۲۰۱۷ بهعنوان عضو دادگاه تجدیدنظر منطقه هفت فدرال منصوب شد و محبوب محافظهکاران اجتماعی است که ازجمله مایلاند سقطجنین را ممنوع کنند. در صورت انتصاب او در دیوان عالی، که با توجه به اکثریت داشتن جمهوری خواهان در مجلس سنا تقریباً قطعی است، نسبت قضات محافظهکار به لیبرال این دیوان شش به سه خواهد شد. این قضات بهطور مادامالعمر در دیوان عالی خدمت میکنند و نفوذ زیادی در تعیین سرنوشت قوانین دارند. آقای استفانوپولیس در بخش دیگری از آقای بایدن پرسید آیا وجود مأموران پلیس به معنی جرم و جنایت کمتر است. نامزد دموکراتها پاسخ داد: «بله، اگر با مردم در سطح محلی ارتباط بگیرند، نه اینکه بهعنوان گروه ضربت عمل کنند.» او همچنین گفت مأمورانی که هدف حمله فیزیکی قرار میگیرند باید از تنش بکاهند. آقای بایدن گفت: «وقتی کسی به آنها حملهور میشود، اولین واکنش نباید تیراندازی بهقصد کشت باشد، باید بهپای مهاجم زد».