کد خبر : 739355 تاریخ : 1404/5/4 - 11:36
چگونه در سامانه سماح ثبت نام کنیم؟ سازمان حج و زیارت به منظور جمع آوری اطلاعات زائران، برنامه‌ریزی و مدیریت حرکت آنها سامانه سماح را راه‌اندازی کرده است.

سازمان حج و زیارت به منظور جمع آوری اطلاعات زائران، برنامه‌ریزی و مدیریت حرکت آنها سامانه سماح را راه‌اندازی کرده است. همه افرادی که قصد سفر به کربلا در ایام اربعین ۱۴۰۴ به صورت زمینی را دارند، باید از تاریخ ۲۷ تیر ۱۴۰۴ در این سامانه ثبت نام کنند.

ثبت نام در سامانه سماح رایگان است و تنها هزینه بیمه‌نامه از شما دریافت می‌شود. برای ثبت نام در سامانه سماح، داشتن گذرنامه زیارتی و خرید بیمه اربعین ضروری است. زائران بعد از ثبت نام می‌توانند کد رهگیری سامانه سماح خود را دریافت کرده و نسبت به دریافت ارز اربعین اقدام کنند.

به طور کلی افراد با داشتن شرایط زیر می‌توانند در سامانه سماح ثبت نام کنند و به سفر زیارتی کربلا در ایام اربعین بروند:

داشتن گذرنامه زیارتی، داشتن حداقل ۶ ماه اعتبار اجباری است.

اطلاعیه سامانه سماح برای شرکت در مراسم اربعین

بر اساس اطلاعیه‌ای که در سامانه samah.haj.ir منتشر شد:

زمان پیش ثبت نام در این این سامانه همزمان با آغاز ماه محرم از روز جمعه مورخ ۱۴۰۴/۰۴/۲۷ شروع شده است.

بازه زمانی برای ثبت نام در سامانه سماح محدود است و نام‌نویسی در این سامانه به منظور ثبت نام قطعی نیست. در واقع ثبت نام در سماح به منزله پیش ثبت نام برای حضور در مسیر پیاده روی اربعین است.

پیش ثبت نام در این سامانه هیچ‌گونه تعهدی برای سازمان‌های حج و زیارت ایجاد نمی‌کند. در صورت ایجاد محدودیت از طرف دولت عراق، ثبت نام قطعی داوطلبان از میان افرادی خواهد بود که پیش ثبت نام خود را در سامانه سماح انجام داده‌اند.

فرصت سفر به عراق از زمان تعیین شده ۲ ماه است، اما زائران از لحظه ورود به خاک این کشور، فقط ۱ ماه می‌توانند در آن اقامت داشته باشند.

برای ثبت نام در سامانه سماح تنها باید هزینه بیمه نامه خود را پرداخت کنید.

نکته: سامانه سما یا سامانه ثنا هیچ ارتباطی به سامانه سماح ندارد.

چگونه در سامانه سماح ثبت نام کنیم؟

برای ثبت نام در سامانه سماح ابتدا باید به این سامانه وارد شوید و مراحل ثبت نام را به طور کامل انجام دهید. در ادامه، راهنما و آموزش ثبت نام در سامانه سماح را مشاهده خواهید کرد:

وارد سامانه سماح شوید و روی گزینه «ثبت‌نام» کلیک کنید.

در این بخش وارد «پنجره ملی خدمات دولت هوشمند» می‌شوید. پس از وارد کردن شماره تلفن همراه و دریافت کد تأیید، به مرحله بعد بروید.

مشخصات خواسته شده اعم از شماره گذرنامه، تاریخ اعتبار گذرنامه و تاریخ تولد را وارد کنید. باید حتما گزینه «بیمه معلم» را از بخش خدمات انتخاب و سپس روی فرایند «ادامه ثبت نام» کلیک کنید.

در این مرحله اطلاعات مربوط به مرز خروجی و ورودی را به همراه تاریخ وارد کنید. نمودار تردد در سال گذشته نیز در این صفحه برای شما آمده است تا در صورت تمایل روز‌های خلوت‌تر را برای سفر به کربلا انتخاب کنید.

در بخش بعد، اطلاعات تردد خود و وسیله نقلیه‌ای که با آن قصد عزیمت به کربلا را دارید، وارد کنید.

در پایان صحت اطلاعات خود را بررسی کنید و با انتخاب درگاه پرداخت، حق بیمه خود را پرداخت کنید.

در انتها تأییدیه سامانه سماح، نمایش کد رهگیری برای شماست. این کد همچنین برای شما پیامک می‌شود. کد رهگیری را یادداشت کنید تا در صورت نیاز، اقدام به پیگیری ثبت نام خود از سامانه سماح کنید.

پس از ثبت نام در سامانه سماح و دریافت کد رهگیری امکان دریافت سهمیه ارز اربعین برای شما وجود خواهد داشت. در سال ۱۴۰۴، مبلغ ۲۰۰ هزار دینار عراق با قیمت دولتی برای زائران اربعین در نظر گرفته شده است. ۴ بانک ملی، تجارت، صادرات و پست بانک، به عنوان بانک‌های منتخب برای دریافت ارز اربعین اعلام شده‌اند.

شما می‌توانید با مراجعه به اپلیکیشن بله و سپینو، برای دریافت ارز اربعین ثبت نام کنید. بدون وارد کردن کد رهگیری سماح، امکان دریافت ارز اربعین وجود ندارد.

توجه داشته باشید که در مراحل ثبت نام برای اربعین، شماره پلاک خودرو زائران را هم می‌توان وارد کرد. این امکان برای آن دسته از زائرانی فراهم شده است که قصد سفر با ماشین شخصی به کربلا را دارند. با ثبت شماره پلاک خودرو، زائران از پرداخت عوارض آزادراهی معاف می‌شوند. منتها باید حتما در مراحل ثبت نام، شماره پلاک خودرو را وارد کرد. همچنین در مرز‌ها برای این دسته از افراد، پارکینگ‌هایی در نظر گرفته شده است تا خودروی خود را با خیال راحت در مرز قرار داده و به سفر زیارتی خود بپردازند.

در صورت مشکل در دریافت کد رهگیری سامانه سماح نکات زیر را بررسی کنید:

برای دریافت شماره پیگیری باید حتما ثبت نام به صورت کامل انجام شود و حق بیمه کربلا پرداخت شده باشد. در صورت طی نکردن این مراحل کد رهگیری برای شما ارسال نخواهد شد. در صورت انجام این مراحل و عدم دریافت کد رهگیری، دوباره وارد پروفایل خود شوید و پس از وارد کردن شماره شبای خود انصراف دهید. سپس دوباره اقدام به ثبت نام کنید. در صورت تکرار مشکل به مراکز پلیس ۱۰+ مراجعه کنید.

برای ثبت نام در سامانه سماح باید حتما سیم کارت به نام شما باشد.

نحوه ثبت نام افراد زیر ۱۸ سال در سامانه سماح به این صورت است که باید به یک گروه ملحق شوید تا سرگروه، شما را ثبت نام کند. سرگروه در سامانه سماح صرفا باید بالای ۱۸ سال باشد و نسبت او با شما اهمیتی ندارد.

افرادی که در سایت سماح (سامانه ثبت نام اربعین) پیش ثبت نام انجام داده‌اند، اگر نیاز به ویرایش اطلاعات ثبت نام خود داشته باشند یا بخواهند وضعیت ثبت نام خود را پیگیری کننـد، باید در صفحه اصلی ثبت نام، وارد قسمت پیگیری وضعیت و ویرایش شوند. برای این کار باید کد ملی سرگروه و شماره شناسنامه سرگروه را در کادر‌های مربوطه وارد کرده، سپس گزینه پیگیری و ویرایش را بزنند. لازم است بدانید اگر می‌خواهید انصراف خود را ثبت کنید هم باید از همین قسمت اقدام نمایید.

نحوه انصراف از سامانه سماح چگونه است؟

در صورتی که به هر دلیل ناچار به لغو ثبت نام در سامانه سماح شدید، مراحل انصراف از سامانه سماح به شرح زیر است:

به آدرس رسمی سامانه سماح مراجعه کنید.

در صورتی که ثبت نام کرده باشید، گزینه «پیگیری وضعیت و ویرایش» برای شما نمایش داده می‌شود.

شماره ملی یا کد رهگیری سرگروه را به همراه شماره شناسنامه وارد کنید.

برای انصراف فردی، در لیست اعضا، گزینه “حذف از گروه” را انتخاب کنید. برای انصراف کل گروه، از گزینه «انصراف گروه» استفاده کنید.

مبلغ تا ۷۲ ساعت، به صورت خودکار توسط سیستم بانکی به حساب شما واریز خواهد شد.

زائران می‌توانند تا ۲۴ ساعت پیش از زمان اعزام ثبت‌شده در سامانه سماح، نسبت به ثبت انصراف خود اقدام کنند. توجه داشته باشید که با ورود به روز قبل از اعزام، امکان ثبت انصراف از طریق سامانه وجود نخواهد داشت و در نتیجه مبلغ پرداختی بابت بیمه نیز قابل استرداد نخواهد بود؛ بنابراین توصیه می‌شود در صورت لغو سفر، انصراف خود را در اسرع وقت در سامانه ثبت کنید.

شرایط سامانه سماح برای بیماران

براساس اطلاعیه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور، تمامی افرادی که دارای بیماری‌های زیر هستند، نمی‌توانند در سامانه سماح ثبت نام کنند:

افراد دارای بیماری دیابت با زخم یا عفونت اندام، همچنین افرادی که مشکل کلیوی و کنترل نامطلوب قند دارند یا قند ناشتای آنها بالای ۲۵۰ است.

بیماران رتینوپاتی پیشرفته

بیماران قلب و عروق

بیماران مبتلا به سرطان که در حال درمان هستند و یا شرایط جسمی نامطلوبی دارند.

بیماران مبتلا به آسم یا COPD شدید و کنترل نشده

افراد مبتلا به بیماری‌های واگیردار، مخصوصا بیماری‌های تنفسی، گوارشی و پوستی.

تمامی افرادی که تست کرونای آنها مثبت است در صورت نداشتن علائم حاد، پنج روز اول نمی‌توانند به این سفر بروند.

افراد دارای بیماری حاد تب‌دار، در صورتی که تا ۷۲ ساعت بدون استفاده از دارو‌های تب‌بر بهبود نیابند، نمی‌توانند به این سفر بروند.

چه افرادی بهتر است در سامانه سماح ثبت نام نکنند؟

بعد از بررسی شرایط ثبت نام و محدودیت‌ها برای افراد بیمار، بهتر است بدانیم به طور قطع چه افرادی نباید در سامانه سماح ثبت نام کنند. در ادامه افرادی را که بهتر است در این سفر حضور نداشته باشند را برای شما آورده‌ایم:

زنان باردار

افراد بالای ۶۰ سال

افراد داری بیماری زمینه‌ای

افراد دارای فشار خون بالای کنترل نشده

افراد دارای دیابت کنترل نشده

افراد چاقی که ضریب توده بدنی آنها بالای ۴۰ است

افرادی که ضعف یا نقض سیستم ایمنی دارند

افرادی که به صورت مزمن از ترکیبات حاوی سالیسیلات استفاده می‌کنند.

اهمیت سامانه سماح

سامانه سماح با هدف جمع آوری اطلاعات زائران، برنامه‌ریزی و مدیریت حرکت آنها و همچنین اطلاع‌رسانی آخرین اخبار اربعین توسط سازمان حج و زیارت راه‌اندازی شده است. دلایل اهمیت این سامانه به شرح زیر هستند:

مدیریت متمرکز: این سامانه، با جمع‌آوری اطلاعات تمامی زائران، امکان برنامه‌ریزی دقیق‌تر و مدیریت بهتر خدمات را فراهم می‌کند. همچنین با ثبت اطلاعات دقیق زائران و کنترل آنها، از بروز تخلفات احتمالی جلوگیری می‌شود.

اطلاع‌رسانی آخرین اخبار زائران: زائران کربلا با مراجعه به سامانه سماح می‌توانند از آخرین اخبار و اطلاعیه‌ها مربوط به سفر کربلا در ایام اربعین آگاه شوند.

امکان پرداخت هزینه‌ها، پیگیری وضعیت ثبت‌نام و ویرایش اطلاعات به صورت آنلاین از دیگر مزایای استفاده از این سامانه است.