کد خبر : 739216 تاریخ : 1404/4/28 - 03:21
حشمت الله فلاحت پیشه، رئیس پیشین کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفت وگو با ستاره صبح: جنگ واقعیت‌هایی که من و امثال من فریاد زده بودیم را آشکار کرد/ نیاز کشور پوست اندازی در رویکردهاست کشور نیازمند پوست اندازی است، نه رنگ آمیزی تازه! متاسفانه جنگی شدید به کشور تحمیل شد تا بسیاری از واقعیت‌هایی که من و امثال من بارها و بارها درباره‌اش فریاد زده بودیم، روشن شود.

ستاره صبح، فائزه صدر: حشمت الله فلاحت پیشه رئیس پیشین کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس و تحلیلگر روابط بین‌الملل در گفت‌وگو با ستاره صبح نقطه نظرهایش را در مورد جنگ، رفتار تندروها و کسانی که با فساد دست در جیب مردم می‌کنند را بیان کرد و از حاکمیت خواست نیاز کشور پوست اندازی در رویکردهاست و کنار زدن فرصت طلبان و سود جویان است. در ادامه نقطه نظرهای وی را می‌خوانیم:


حشمت الله فلاحت پیشه با اشاره به مقاومت ملت ایران در جنگ 12 روزه گفت: به عقیده من هر گونه تلاشی که مخالف حماسه ملی مردم در دفاع از ایران باشد، بخشی از نفوذ است. اگر مسئولین جمهوری اسلامی ارزیابی عقلانی از درس‌های جنگ 12 روزه داشته باشند، به این نکته می‌رسند که مهم‌ترین عامل مقاومت، مردم بودند. در آن برهه مردم پای سربازان جان بر کف کشور ایستادند و توخالی بودن برخی جریانات تندرو و ظلم برخی از افراد و متهمین به فساد آشکارتر شد. درحالیکه بسیاری از کسانی که در دوره‌های مختلف، از تندروها بی مهری دیده بودند، از ساعت اول جنگ پای دفاع از کشور ایستادند. افراطیون و کسانی که متهم به فساد مالی بودند، عملاً تا آتش بس پنهان شده بودند و بعد از جنگ سر و کله آن‌ها پیدا شده است.
وی افزود: به عنوان یک کارشناس سیاسی انتظار من این بود که بعد از جنگ 12 روزه، ارزیابی مردم محور یا ایران محوری توسط مسئولین شکل بگیرد و ارائه شود. بسیاری از نهادها و دستگاه‌ها در طول چند دهه اخیر پول ملت را در نقاط مختلف جهان هزینه کرده بودند، ولی جنگ نشان داد این هزینه کرد هیچ عایدی برای ملت و کشور نداشت. چرا که از هیچ نقطه‌ای در جهان یک گلوله به سود ایران شلیک نشد! ایران را مردم و سربازان اش که در کنار هم بودند نجات داد.
رئیس پیشین کمیسیون امنیت ملی مجلس با یادآوری هزینه تراشی تندروها برای کشور و ملت اظهار داشت: چه بسیار افرادی که با ادعاها و سخنان افراطی خود برای مردم و کشور مشکل ایجاد کرده بودند و پشت این فضا مشغول فساد اقتصادی بودند. طفیلی بودن این افراد نیز در طول جنگ 12 روزه مشخص شد.
مردم نیازمند قدردانی مسئولان نیستند ولی این به سود مسئولان است که سیاست‌های کشور باید بر اساس حرمت و کرامت ملت باشد. متأسفانه اخبار و رفتارهایی شکل گرفت که نشان داد جریاناتی به دنبال مصادره این حماسه ملی به سود امتیازات الیگارشی خود هستند.
وی در این رابطه یادآور شد: طرح مسائلی همچون اینترنت طبقاتی یا تریبون دادن به کسی که خود و خانواده‌اش جزو متهمین فساد اقتصادی هستند، دهن کجی به ملتی بود که مظلومانه در جنگ ایستادگی کردند. ظلم اول به صداقت مردم توسط سخنگوی دولت انجام شد. زمانی که در توجیه اینترنت نابرابر گفت دولت به دنبال برابری در اطلاع رسانی است ولی برخی از گروه‌ها امتیازاتی لازم دارند. توجیه این نابرابری الیگارشیک توسط دولتی که با رأی همین ملت بر سر کار آمده است، طنز تلخ است. کمترین حق ملت خارج شدن پروژهاینترنت طبقاتی از دستور کار دولت است.
این کارشناس سیاسی با اشاره به دعوت از حجت الاسلام صدیقی برای اقامه نماز جمعه تهران گفت: برخی به دنبال توجیه کردن متهمان به فساد اقتصادی هستند. گفته می‌شود یک شخصیت مسئول فساد اقتصادی فرزندان خود نیست! من این استدلال را قبول ندارم. چرا فرزندان یک کارگر یا کارمند ساده در چنین پرونده‌های فساد اقتصادی دیده نمی‌شوند؟!
وی در این رابطه افزود: بخش اعظم مفسده‌ها در کشور از این بود که عده‌ای آقازاده پشت مقام‌های متعدد والدین، برای خود کانون فساد تشکیل دادند. لذا نمی‌توان این شخصیت‌ها را از جرم اقتصادی فرزند یا دیگر اعضای خانواده مبرا دانست. به ویژه که این افراد صاحب تریبون و دارای مسئولیت‌هایی باشند که به طور مستقیم با اعتقادات، ایمان و اصل صداقت و درستکاری در ارتباط است. از این رو با اطمینان اعلام می‌کنم عده‌ای به دنبال مصادره حماسه ایرانیان و به خدمت گرفتن آن در مسیر نابرابری‌های طبقاتی خود هستند.
این مدرس علوم سیاسی در تشریح نسبت تندروها با معضل کاهش اعتماد اجتماعی گفت: ما در جنگ 12 روزه بارها فریاد زدیم، آن چه که در بزنگاه‌ها در خدمت منافع ملی است، مردم ایران هستند. طفیلی‌هایی که از اعتماد مردم سوء استفاده کرده و به مناصب چسبیده‌اند و با افراطی گری خود برای کشور مسئله درست کرده‌اند یا از اعتماد مردم استفاده کرده و فساد اقتصادی به بار آورده‌اند، نه تنها خدمتی به مردم و منافع ملی نمی‌کنند، بلکه در رابطه بین مردم و نظام سیاسی اثر کاهنده دارند.
وی با یادآوری ظرفیت‌های موجود در جنگ 12 روزه تاکید کرد: کشور نیازمند پوست اندازی است، نه رنگ آمیزی تازه! متأسفانه جنگی شدید به کشور تحمیل شد تا بسیاری از واقعیت‌هایی که من و امثال من بارها و بارها درباره‌اش فریاد زده بودیم، روشن شود. در پوست اندازی کشور باید افراطیون بی عمل، سوء استفاده کنندگان از اعتماد ملت و کسانی که نسبت به جامعه نگاه ارباب رعیتی دارند و به دنبال کسب امتیازاتی نابرابر هستند، باید از مقابل چشم مردم کنار بروند. این‌ها همان کسانی بودند که مهم‌ترین نتیجه رفتارهایشان کشیدن کشور به عمق فتنه‌های خاورمیانه بود. بدترین کار این است که به جای پوست اندازی به رنگ آمیزی روی بیاوریم.
حشمت الله فلاحت پیشه در پایان سخنان خود متذکر شد: عده‌ای می‌خواهند حماسه مردم را به عنوان حماسه مقاومت یک گروه الیگارشیک مورد استفاده قرار بدهند و باز افرادی از خودشان را در کانون قدرت و اختیارات قرار بدهند.