کد خبر : 708386 تاریخ : 1404/3/4 - 11:48
خسارت 300 هزار میلیارد تومانی قطع برق گروه اقتصاد: قطع گاز و برق به دلیل کمبود انرژی از یک‌سو کیفیت زندگی و رفاه شهروندان را کاهش داده و از سوی دیگر صنایع را فلج و متضرر کرده است.

توقف فعالیت خط تولید کارخانه‌ها، صنایع، ادارات، کسب‌وکارها و ... منجر به کاهش تولید و درآمد شده است، این خسارت 300 هزار میلیارد تومان برآورد شده است. رئیس‌جمهور دیروز در نهمین اجلاس بین‌المللی انرژی‌های تجدیدپذیر گفت:تمرکز دولت روی انرژی پاک، بادی، خورشیدی و هسته‌ای است. «چشم‌انداز این است که گرمایش و سرمایش خانه‌ها از برق تأمین‌ و گاز حذف شود. برای دستیابی به این هدف لازم است پنل‌ها، تجهیزات و ذخیره‌سازی انرژی خورشیدی توسعه یابد، زیرا این انرژی تمام‌شدنی نیست و آلودگی هوا هم ندارد.» گفتنی است که ایران 300 روز آفتابی دارد و وزش باد هم در آن زیاد است. سال‌هاست که بحث استفاده از انرژی پاک مطرح است اما نه دولت‌ها و نه مجالس نتوانسته‌اند سازوکاری را برای استفاده از انرژی خورشید و باد تنظیم کنند. حالا فشار فزاینده کمبود انرژی مسئولان را مجبور کرده تا روی توسعه انرژی پاک و تجدید پذیر مثل دیگر کشورها تمرکز کنند. باید در انتظار ماند و دید که آیا این سیاست نتیجه خواهد داد یا خیر؟

حرکت به سمت برقی شدن
پزشکیان بابیان اینکه باید به صنعت به نوع دیگری نگاه کنیم، اظهار کرد: باید تلاش کنیم استفاده از سوخت فسیلی را کم و از انرژی پاک استفاده کنیم و وسایل نقلیه را نیز به این سمت سوق دهیم؛ همچنین میزان بهره‌وری را افزایش دهیم.
رئیس‌جمهوری بابیان اینکه یک‌طرف عرضه و یک‌طرف تقاضا قرار دارد، گفت: بر اساس داده‌ها ۶ برابر بیشتر از کشور‌های اروپایی برق مصرف می‌کنیم، اگر مردم همراهی بیشتری داشته باشند می‌توانیم این روند را اصلاح کنیم.
پزشکیان با تأکید بر اینکه به‌جای چند لوستر می‌توانیم دو چراغ روشن کنیم و مدیریت مصرف را جدی بگیریم، گفت: باید تقاضای نادرست و غلط اصلاح شود و به‌اندازه نیاز استفاده کنیم. لازم‌ترین راه استفاده از انرژی پاک و خورشیدی است و این سیاست را دنبال خواهیم کرد. استفاده از انرژی پاک نه‌تنها موجب رفع نا ترازی می‌شود، بلکه میزان آلودگی هوا را نیز کاهش می‌دهد.
به گفته وی تولید موتور و خودرو می‌بایست به سمت برقی شدن پیش برود علاوه بر این در تمام بخش‌های گرمایشی و سرمایشی نیز باید به این سمت حرکت کنیم؛ چراکه تا نیروگاه انرژی نداشته باشیم تولید صنعتی بی‌معنا است.

خسارت قطع گاز و برق
وی بابیان اینکه سال گذشته بیش از ۳۰۰ همت ضرر ناشی از قطع گاز و برق داشتیم، اما می‌توانیم کاری کنیم که این مشکل حل شود، گفت: تاکنون نزدیک به ۸۰ هزار مگاوات در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر‌ها منعقدشده است.

استفاده از انرژی خورشیدی
پزشکیان با اشاره به تعرفه‌های برق گفت: روند قیمت‌ها به این شکل نخواهد بود زمانی که برق رایگان در اختیار مردم قرار می‌دهیم ارزش آن را نمی‌دانند. اگر می‌خواهیم کشوری توسعه‌یافته داشته باشیم باید به سمت انرژی خورشیدی حرکت کنیم؛ چراکه خورشید تمام‌شدنی نیست و اگر مانعی برای توسعه وجود داشته باشد آن را اصلاح خواهیم کرد تا بتوانیم بیشترین بهره‌برداری را داشته باشیم.

افزایش ظرفیت تولید انرژی پاک
عباس علی‌آبادی در نهمین اجلاس بین‌المللی انرژی‌های تجدید پذیر گفت: پیش‌بینی می‌شود که تا ۲۰۳۰؛ ۵۵۰۰ گیگابایت به انرژی‌های تجدید پذیر اضافه شود. وی با تأکید بر لزوم توسعه ذخیره‌سازی برق گفت: در حال حاضر در عربستان ۲ هزار مگاوات و در امریکا ۹۰۰ مگاوات ظرفیت ذخیره‌سازی برق وجود دارد ما نیز باید در این حوزه اقدام لازم را داشته باشیم تا به مشکلی که در اسپانیا شاهد بودیم دچار نشویم. ذخیره‌سازی در کاهش استفاده از شبکه و کاهش تلفات مؤثر است. در ۷ ماه گذشته ظرفیت تجدیدپذیرها در کشور ۲ برابر افزایش‌یافته است. وزیر نیرو بابیان اینکه تاب‌گیری توسعه انرژی‌های تجدید پذیر در دستور کار دولت چهاردهم قرار دارد، افزود: ظرفیت تولید انرژی‌های تجدید پذیر در ۱۰ ماه گذشته نسبت به ۲ دهه گذشته ۴۴ درصد رشد داشته است.

تاب‌گیری در این حوزه در دستور کار جدی دولت چهاردهم قرار دارد. وی با اشاره به ترکیب فعلی منابع تولید برق در سطح جهانی، توضیح داد: در حال حاضر ۵۹.۱ درصد برق جهان از منابع فسیلی و ۴۰.۹ درصد آن از منابع تجدید پذیر تأمین می‌شود. وزیر نیرو با اشاره به رشد ظرفیت منصوبِ تجدیدپذیرها در دولت چهاردهم، اظهار داشت: در حال حاضر ظرفیت منصوبِ انرژی‌های تجدید پذیر کشور به ۱۷۱۰ مگاوات رسیده که ۵۱۴ مگاوات از آن معادل ۴۴ درصد کل ظرفیت موجود، در ۱۰ ماه گذشته و در دولت جدید وارد مدار شده است. وی بابیان اینکه تاکنون برای۸۰ هزار مگاوات ظرفیت تولید برق تجدید پذیر در کشور متقاضی وجود دارد، افزود: وزارت نیرو به‌صورت جدی در حال پیگیری انعقاد قرارداد و تفاهم‌نامه برای احداث نیروگاه‌های خورشیدی است و متقاضیانی که فعالیت خود را آغاز نکرده‌اند، در کوتاه‌ترین زمان جایگزین خواهند شد تا روند توسعه بدون توقف ادامه یابد.