کد خبر : 697692 تاریخ : 1404/1/19 - 16:39
فلاحت پیشه: هر زمان ایران به دیپلماسی نه گفت آشوبگرانی مانند نتانیاهو شکاف بین ایران و آمریکا را پر کردند حشمت‌‌الله فلاحت‌پیشه گفت: تجربه ثابت کرده هر زمان ایران به دیپلماسی نه گفت و از آن فاصله گرفت، شکافی ایجاد شد که آشوبگرانی مانند نتانیاهو آن را پر کردند.

به گزارش اعتماد، بخش‌های مهم این گفت‌وگو را در ادامه می‌خوانید:

  • تجربه ثابت کرده هر زمان ایران به دیپلماسی نه گفت و از آن فاصله گرفت، شکافی ایجاد شد که آشوبگرانی مانند نتانیاهو آن را پر کردند.
  • پاسخ ایران به نامه ترامپ یک پاسخ کلی است که در آن ذکر شده ایران برای مذاکره آمادگی دارد. با این پاسخ ایران منتظر پیام دوم امریکا خواهد ماند. پیامی که در آن وجوه تهدیدآمیز حذف شده و امریکایی‌ها ضمن اعتمادسازی، طرحی عملیاتی برای انجام مذاکرات را بدهند.
  • معتقدم ایران می‌توانست پاسخی را ارسال کند که در آن طرحی عملیاتی برای پرهیز از جنگ و ایجاد یک فضای مذاکراتی قرار داده شده باشد. امروز هم می‌توان ساز و کاری را مشخص کرد برای اینکه دغدغه‌های دو طرف رفع شوند.
  • سفر نتانیاهو به واشنگتن هر چند به اسم مذاکرات تعرفه‌ای انجام شده اما در واقع در راستای تقویت جریان جنگ‌طلب در امریکا صورت گرفته است.
  • در شرایط کنونی متأسفانه به دلیل ندانم‌کاری‌های سیاست خارجی و داخلی قبلی، شکافی میان مردم و سیستم ایحاد شده است. این شکاف تنها در صورتی پوشش داده می‌شود که دولت یک طرح جامع تنش‌زدایی را ارائه کند.
  • سفر نتانیاهو به امریکا برای تقویت جریان جنگ‌طلب است و دولت ایران باید از دیپلماسی عمومی برای شکست طرح‌های نتانیاهو استفاده کند. ایران در پاسخ به نامه ترامپ ضمن پذیرش ایده مذاکره، درخواست یک طرح عملیاتی دیپلماسی را مطرح کرده است. بنابراین امروز توپ در زمین ترامپ و امریکا است.