کد خبر : 696875 تاریخ : ۱۴۰۳/۱۱/۲۵ - 12:02
هشدار جهانپور نسبت به احتمال کمبود و افزایش قیمت دارو در 1404: وزارت بهداشت تمهیدات لازم را درنظر بگیرد نرخ ارز ترجیحی تغییر کرده و بخش عمده ای از داروها یا تجهیزات پزشکی از شمول ارز دارو و ترجیحی در حال خارج شدن هستند. اگر این اتفاق، همزمان با قیمت گذاری به موقع، منطقی و واقعی در سازمان غذا و دارو همراه نشود و اقدامات حمایتی مورد نظر هم برای مصرف کننده از سوی دولت صورت نگیرد، به احتمال بسیار زیاد ما در ماه های ابتدایی سال آینده با مشکلاتی مانند گرانی، کمیابی، کمبود دارو و تجهیزات پزشکی روبرو خواهیم بود. این خبر خوبی نیست و امیدواریم برای پیشگیری از این مساله، تمهیداتی اندیشیده شده باشد یا اندیشیده شود. این رویداد مثبتی نخواهد بود و با کاهش رضایت اجتماعی مواجه خواهیم شد.

دکتر کیانوش جهانپور، با بیان اینکه منطقی نیست که فقط میزان سهم افزایش قیمت ارز یکی از نهاده های تولیدی را در قیمت نهایی حساب کنیم.

قیمتهای دیگر در حال افزایش است، گفت: اگر واقعی سازی و منطقی سازی قیمت دارو، همزمان با تغییرات و نه با تأخیر اتفاق نیفتد، ما با کاهش تولید روبه‌رو خواهیم شد و این مسئله می‌تواند دسترسی به دارو در ماه های ابتدایی سال آینده را با دشواری روبه‌رو کند.

دکتر کیانوش جهانپور، سخنگوی پیشین وزارت بهداشت، ضمن اشاره به هشدار برخی کارشناسان در رابطه با ضرورت حساسیت بیشتر وزارت بهداشت نسبت به کنترل قیمت دارو برای سال 1404، تصریح کرد: جنس ارزی که به دارو تخصیص داده می‌شود، با جنس ارزی که برای واردات خودرو در نظرگرفته می‌شد، متفاوت است.

ارز دارو ارز ترجیحی بود و برای خودرو یا دیگر کالاهای اساسی، چنین ارزی تخصیص داده نمی‌شد. اکنون اتفاقی که افتاده این است که نرخ ارز ترجیحی تغییر کرده و بخش عمده‌ای از داروها یا تجهیزات پزشکی از شمول ارز دارو و ترجیحی در حال خارج شدن هستند. وی افزود: اگر این اتفاق، همزمان با قیمت گذاری به موقع، منطقی و واقعی در سازمان غذا و دارو همراه نشود و اقدامات حمایتی مورد نظر هم برای مصرف کننده از سوی دولت صورت نگیرد، به احتمال بسیار زیاد ما در ماه های ابتدایی سال آینده با مشکلاتی مانند گرانی، کمیابی، کمبود دارو و تجهیزات پزشکی روبه‌رو خواهیم بود.

این خبر خوبی نیست و امیدواریم برای پیشگیری از این مسئله، تمهیداتی اندیشیده شده باشد یا اندیشیده شود. این رویداد مثبتی نخواهد بود و با کاهش رضایت اجتماعی مواجه خواهیم شد. جهانپور توضیح داد: اینکه فقط به صورت خالص، افزایش قیمت ارز را درنظر بگیریم و بگوییم قیمت فلان نهاده تولید که افزایش پیدا کرده، فقط یکی از چندین و چند نهاده تولید است و تأثیر کمتر از 10 یا 20 درصد در افزایش قیمت تولید خواهد داشت، واقعی نیست. به هر حال همه نهاده های تولید با تورم موجود در حال افزایش قیمت هستند، به خصوص اینکه حذف ارز ترجیحی برای برخی نهاده های تولیدی، از جمله مواد اولیه هم بر آن اضافه خواهد شد.

سخنگوی پیشین وزارت بهداشت تاکید کرد: منطقی نیست که فقط میزان سهم افزایش قیمت ارز یکی از نهاده های تولیدی را در قیمت نهایی حساب کنیم. قیمتهای دیگر در حال افزایش است، اگر واقعی سازی و منطقی سازی قیمت دارو، همزمان با تغییرات و نه با تأخیر اتفاق نیفتد، ما با کاهش تولید روبه‌رو خواهیم شد و این مسئله می‌تواند دسترسی به دارو در ماه های ابتدایی سال آینده را با دشواری روبه‌رو کند. اخبار مرتبط ارز ترجیحی؛ یک پرونده و دو درس ارزشمند / ذاکری، کارشناس اقتصادی: رقابت جریان‌های سیاسی تبدیل به رقابتی پرهزینه و خسارت‌بار برای کشور شده است هشدار سخنگوی اسبق وزارت بهداشت: کاری کنید وگرنه دارو گران و کمیاب می‌شود!