کد خبر : 696726 تاریخ : ۱۴۰۳/۱۱/۱۷ - 05:28
ترامپ در نشست خبری مشترک با نتانیاهو: سیاست فشار حداکثری علیه ایران را نیز بازگردانده‌ام/ اگر ایران به دنبال ساخت سلاح هسته‌ای برود، برای آن‌ها بد خواهد شد رئیس جمهور آمریکا و نخست وزیر رژیم صهیونیستی پس از دیدار در کاخ سفید، نشست خبری مشترک برگزار کردند.

به گزارش ایسنا، «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا و «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی پس از دیدار در کاخ سفید، نشست خبری مشترک برگزار کردند.

ترامپ در ابتدای نشست خبری مشترک خود با نتانیاهو گفت: «صحبت‌های بسیار خوبی داشتیم. بیبی (اسم مستعار نتانیاهو) اولین مقام خارجی است که از زمان بازگشتم به کاخ سفید با او دیدار کردم.»

او افزود: «در سال‌های اخیر، رابطه بین اسرائیل و آمریکا بیش از همیشه آزموده شده، اما روابط آمریکا و اسرائیل استوار است. به باور من، روابط ما قوی‌تر از همیشه خواهد شد.»

ترامپ مدعی شد: «در دولت اولم، در همکاری با اسرائیل، خاورمیانه‌ای صلح آمیز داشتیم؛ داعش را شکست دادیم، از توافق هسته‌ای ایران، یکی از بدترین توافقات تاریخ، خارج شدیم.»

رئیس‌جمهور آمریکا در ادامه اظهارات ضدایرانی خود افزود: «قوی‌ترین تحریم‌ها را علیه ایران اعمال کردیم. ایران منابعی برای تأمین نیروهای نیابتی خود نداشت.»

ترامپ ادعا کرد: «حمایت ایران از نیروهای نیابتی خود قطع شده بود. سفارت آمریکا را به اورشلیم (بیت المقدس) منتقل کردیم و به پیمان ابراهیم رسیدیم.»

او مدعی شد: «در نیم قرن اخیر، به پیمان ابراهیم، بزرگترین توافق صلح رسیدیم. به باور من کشورهای بیشتری به این توافق خواهند پیوست. متأسفانه به‌خاطر ضعف دولت پیشین آمریکا سراسر جهان به آشوب کشیده شده است.»

ترامپ در انتقاد از دولت سلف خود ادعا کرد: «اگر من رئیس‌جمهور بودم، وقایع وحشتناک هفتم اکتبر رخ نمی‌داد. فاجعه اوکراین و روسیه نیز رخ نمی‌داد. در ۱۶ ماه اخیر اسرائیل شجاعانه جنگیده است. ما شاهد حمله تمام عیار به تمامیت ارضی کشوری یهودی بودیم. اسرائیلی‌ها قوی ماندند.»

ترامپ در ادامه مدعی شد: «اسرائیلی‌ها دربرابر تجاوز و کشتار زنان و کودکان متحد باقی‌ ماندند.»

ادعای ترامپ درحالی است که سازمان ملل و حتی رسانه‌های صهیونیستی اذعان کردند که گزارش‌ها درباره «تجاوز» نیروهای حماس به زنان صهیونیست و کشتار کودکان، همگی ساختگی بوده‌اند. حتی نشریه آمریکایی «نیویورک‌تایمز» وادار به حذف گزارش خود درباره این داستان‌سرایی دروغین شد. با این وجود، رئیس‌جمهور آمریکا در برابر جنایات رژیم صهیونیستی در غزه که به کشتار بیش از ۴۷ هزار غیرنظامی که عمدتا زنان و کودکان فلسطینی هستند، سکوت اختیار کرده و در راستای سیاست‌های خود در دفاع از رژیم صهیونیستی، خواستار جابه‌جایی دائمی فلسطینیان شده است.

در همین راستا، ترامپ «شجاعت» صهیونیست‌ها را ستود.

رئیس‌جمهور آمریکا درباره صحبت‌های امروز خود با نتانیاهو گفت: «ما درباره صلح در خاورمیانه صحبت کردیم. از نتانیاهو برای همکاری نزدیک او با استیو ویتکاف، فرستاده ویژه من و دیگر اعضای تیم قدردانی می‌کنم.»

وی افزود: «غزه یک ویرانه است. دهه‌ها مرگ را تجربه کرده است. این باریکه نباید بازسازی شود و توسط افرادی که در آن‌جا زندگی کرده و کشته شده‌اند و از آن دفاع کرده‌اند (فلسطینیان) اشغال شود.»

او مدعی شد: «فلسطینیان غزه باید به کشتار در غزه پایان دهند. این مسئله می‌تواند توسط کشورهای همسایه ثروتمند - اسرائیل - برطرف شود. مناطق متعدد می‌تواند برای فلسطینیان ساخته شود.»

ترامپ ادعا کرد: «در چنین شرایطی به سوی فلسطینیان تیری شلیک نخواهد شد و به صلح خواهیم رسید.»

با وجود خواست فلسطینیان برای بازگشت به غزه و بازگشت میلیونی آن‌ها به مناطق مختلف غزه، رئیس‌جمهور آمریکا مدعی شد: «تنها دلیل برای بازگشت فلسطینیان به غزه این است که جایگزینی وجود ندارد. غزه یک خرابه است. غزه بسیار خطرناک است. فلسطینیان می‌توانند به مناطقی زیبا منتقل شوند و در صلح زندگی کنند.»

او در راستای سیاست‌های اشغالگرانه آمریکا افزود: «آمریکا کنترل غزه را در دست خواهد گرفت و با آن کارهای زیبایی خواهیم کرد. ما صاحب آن خواهیم بود و همه ویرانه‌ها را بازسازی خواهیم کرد و منطقه‌ای توسعه یافته خواهیم ساخت که شغل‌های بسیاری برای مردم منطقه (صهیونیست‌ها) فراهم خواهد کرد.»

ترامپ افزود: «اما فلسطینیان نباید به غزه بازگردند. اگر بازگردند، شرایط مانند گذشته خواهد بود. امیدوارم آتش‌بس شروع صلحی ادامه یافته باشد تا کشتار پایان یابد.»

او مدعی شد: «در همین راستا دولت من برای تقویت حضور آمریکا در منطقه و تعمیق اتحاد در خاورمیانه تلاش خواهد کرد. در هفته‌های اخیر مجددا به کشوری محترم تبدیل شدیم. من تحریم تسلیحاتی دولت قبل بر اسرائیل را لغو کردم.»

ترامپ افزود: «با خوشحالی اعلام می‌کنم که آمریکا از سازمان یهودستیزانه آنروا نیز خارج شده و همه حمایت‌های خود از این سازمان که برای حماس پولشویی می‌کرد را قطع کردم.»

او در اظهاراتی ضدایرانی مدعی شد: «سیاست فشار حداکثری علیه ایران را نیز بازگردانده‌ام و بیشترین تحریم‌ها را علیه ایران اعمال کردیم تا صادرات نفتی این کشور به صفر برسد و ایران دیگر نتواند به اقدامات خود در منطقه و جهان ادامه دهد.»

ترامپ ادعا کرد: «در زمان خروجم از کاخ سفید، ایران هیچ سرمایه‌ای نداشت. آن‌ها نمی‌توانستند نفت بفروشند. حماس قدرتی نداشت.»

او در حمایت از سیاست خود برای اخراج حامیان فلسطین از آمریکا، با خواندن این افراد به‌عنوان «یهود ستیزان حامیان حماس»، گفت: «اخراج حامیان حماس از آمریکا را آغاز کردم. درحال بازگرداندن مجرمان و مهاجرین غیرقانونی به کشورهای خودشان هستم.»

رئیس‌جمهور آمریکا مدعی شد: «آمریکا و اسرائیل مجددا ثبات را به خاورمیانه خواهند آورد تا همه کشورهای عرب و مسلمان از صلح و زندگی بسیار خوب برخوردار شوند.»

نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی نیز در این نشست خبری گفت: «مایه افتخارم است که اولین مقام خارجی باشم که با شما (ترامپ) دیدار می‌کنم. این نماد حمایت و دوستی شما با کشور یهودی و یهودیان است.»

نتانیاهو در اظهاراتی ضدایرانی افزود: «شما بزرگترین دوست اسرائیل در کاخ سفید هستید. در دولت اولتان، اورشلیم (بیت‌المقدس) را پایتخت اسرائیل معرفی کردید. حق کنترل ارتفاعات جولان (جولان اشغالی) توسط اسرائیل را به رسمیت شناختید. از توافق فاجعه‌وار هسته‌ای ایران خارج شدید و این نشان دهنده عقلانیت شما است. شما ایرانیان را همان چیزی که هستند می‌بینید.»

نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی که توسط دیوان لاهه به‌عنوان مجرم جنگی شناخته می‌شود، تصریح کرد: «شما پیمان ابراهیم را ساختید. ظرف ۴ ماه توانستیم تحت راهبری شما به چهار توافق صلح تاریخی برسیم و در روزهای اول دولت دوم خودتان، اقدامات بزرگی انجام دادید. اسرای اسرائیلی را آزاد کردید و تحریم‌های تسلیحاتی علیه اسرائیل را برداشتید.»

او مدعی شد: «شما تحریم‌های اعمال شده علیه اسرائیلی‌های قانونمدار را لغو کردید. با جنبش‌های ضداسرائیلی مقابله کردید و امروز کارزار فشار حداکثری علیه ایران را از سر گرفتید.»

نتانیاهو افزود: «فقط تصور کنید در چهار سال چه کارهایی می‌توانیم انجام دهیم.»

او مدعی شد: «از زمان حمله حماس به اسرائیل، درحال جنگیدن علیه دشمنان مشترکمان و تغییر چهره خاورمیانه هستیم.»

نتانیاهو ادعا کرد: «ایران و خادمان آن از کشتار اسرائیلی‌ها در هفتم اکتبر خشنود بودند. سنوار و نصرالله می‌گفتند که اسرائیل نابود شده است. امروز اسد رفته است، سنوار رفته است، نصرالله رفته است، حماس را نابود کردیم، حزب‌الله را نابود کردیم، تجهیزات نظامی اسد را نابود کردیم و ایران را فلج کردیم.»

ادعاهای نتانیاهو درحالی است که به اذعان مقامات صهیونیست، آتش‌بس کنونی در غزه، نشانه‌ای از شکست مفتضحانه رژیم صهیونیستی در جنگ غزه است. از طرفی، ادعای او درباره «فلج» کردن ایران درحالی مطرح می‌شود که به اذعان ترامپ، ایران کشوری بسیار قوی است و ادعاها درباره تضعیف شدن ایران، «دروغ» است.

با این وجود نتانیاهو مدعی شد: «با اقدامات ما، دشمنان آمریکا تضعیف شده‌اند.»

او ادعا کرد: «اسرائیل از همیشه قوی‌تر و ایران و محور آن از همیشه ضعیف‌تر است اما برای رسیدن به صلح، باید کار را تمام کنیم. اسرائیل در غزه سه هدف دارد؛ نابودی توانایی حکمرانی و نظامی حماس، آزادی همه اسرا و جلوگیری از تبدیل شدن غزه به تهدیدی علیه اسرائیل.»

نتانیاهو افزود: «به باور من، شما به ما در رسیدن به این اهداف کمک خواهید کرد.»

نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی مدعی شد: «شیوه فکری شما باعث رسیدن به صلح در خاورمیانه خواهد شد. ما درباره ایران هم نظر هستیم. ایران همان کشوری است که تلاش کرد جفتمان را بکشد. هر دو خواستار جلوگیری از اقدامات ستیزه جویانه ایران در منطقه هستیم و می‌خواهیم از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای جلوگیری کنیم.»

او ادعا کرد: «اسرائیل به جنگ غزه با پیروزی در جنگ خاتمه خواهد داد. پیروزی اسرائیل، پیروزی آمریکا خواهد بود. نه تنها در جنگ پیروز خواهیم شد، بلکه در صلح نیز پیروز خواهیم بود.»

پس از پایان سخنان نتانیاهو، ترامپ در پاسخ به سؤالی درباره عادی‌سازی روابط رژیم صهیونیستی و عربستان سعودی «بدون تشکیل کشور فلسطین» گفت: «عربستان سعودی خواستار صلح در خاورمیانه است. رهبران آن را به خوبی می‌شناسیم.»

ترامپ همچنین در پاسخ به سؤالی درباره احتمال اعزام سربازان آمریکایی به باریکه غزه گفت: «هرکاری که لازم باشد انجام خواهیم داد. آن منطقه را کنترل خواهیم کرد. به باور همه، ادامه یافتن این روند اشتباه است. آمریکا از قدرت خود برای پاسداری از غزه استفاده خواهد کرد.»

نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی نیز در پاسخ به سؤالی مشابه درباره عربستان سعودی مدعی شد: «این عادی‌سازی اتفاق خواهد افتاد. رهبران عربستان نیز به دنبال این توافق هستند.»

ترامپ در پاسخ به سؤالی درباره تضمین آتش‌بس در غزه مدعی شد: «نمی‌توانم درباره پایداری آتش‌بس در غزه ضمانتی ارائه دهم. دولت بایدن به ما کمکی نکرد، اما توانستیم تعدادی از اسرا را آزاد کنیم. درحال مقابله با آدم‌های پیچیده‌ای هستیم. امیدوارم توافق پایدار بماند.»

رئیس‌جمهور آمریکا در پاسخ به سؤالی درباره «اشغال» غزه و احتمال اشغال دائمی این باریکه توسط آمریکا و گسترش نفوذ رژیم صهیونیستی گفت: «کنترل دراز مدت غزه توسط آمریکا را می‌بینم. این کار به صلح در خاورمیانه کمک خواهد کرد. با هرکسی که صحبت کردم، همگی از ایده مالکیت غزه توسط آمریکا حمایت کردند.»

او ادعا کرد: «اگر آمریکا بتواند از این طریق در منطقه صلح ایجاد کند، قطعا آن را انجام خواهد داد.»

نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در پاسخ به همین سؤال مدعی شد: «سومین هدف اسرائیل از جنگ غزه، جلوگیری از تبدیل غزه به تهدیدی علیه اسرائیل است. ترامپ دیدگاه والاتری درباره آن باریکه سرشار از تروریسم دارد. او ایده متفاوتی دارد که باارزش است و این می‌تواند تاریخ را تغییر دهد.»

ترامپ در پاسخ به سؤالی گفت: «به‌زودی به اسرائیل، غزه و عربستان سعودی سفر خواهم کرد.»

او همچنین در اظهاراتی علیه برنامه هسته‌ای صلح آمیز ایران گفت: «اگر ایران به دنبال ساخت سلاح هسته‌ای برود، برای آن‌ها بد خواهد شد. اما در صورت تصمیم ایران برای دوری از سلاح هسته‌ای، این کشور به کشوری با آینده‌ای باورناپذیر تبدیل خواهد شد.»

رئیس‌جمهور آمریکا در پاسخی درباره احتمال اشغال کرانه باختری توسط رژیم صهیونیستی گفت: «از این ایده استقبال می‌کنیم. به‌زودی موضع رسمی خود درباره آن را اعلام خواهیم کرد.»

وی در پاسخ به سؤالی درباره حمایت یا عدم حمایت خود از راهکار دو کشوری مدعی شد: «مسئله جابه‌جایی فلسطینیان به راهکار دو کشوری یا یک کشوری ربطی ندارد. با جابه‌جایی فلسطینیان به صلحی پایدار خواهیم رسید. این برای اسرائیل نیست، بلکه برای همه کشورهای منطقه است.»

ترامپ مدعی شد: «حتی پیش از بمباران غزه، این باریکه یک جهنم بود. فلسطینیان را به مناطقی زیبا منتقل خواهیم کرد.»

نتانیاهو نیز در پاسخ به سؤالی درباره احتمال جنگ مجدد علیه حماس مدعی شد: «حضور حماس غیرعقلانی است. مشابه دوران جنگ جهانی دوم و حضور نازی‌ها در اروپا، تا زمان حضور گروهی آلوده و سمی همچون حماس نمی‌توانید درباره صلح با حماس یا در خاورمیانه صحبت کنید. اگر آینده‌ای می‌خواهید باید دشمنان خود را نابود کنید.»

در ادامه، ترامپ در پاسخ به سؤالی درباره اظهارات خود برای مذاکره با ایران گفت: «از صدور یادداشت ریاست جمهوری علیه ایران نفرت داشتم. من می‌خواهم ایران موفق و صلح‌آمیز باشد. از اقدام علیه ایران متنفر هستم. در دولت اول من، آن‌ها هیچ پولی نداشتند. آن موقع از این اقدام متنفر بودم، اکنون نیز از انجام این اقدام متنفر هستم.»

او آشکارا خطاب به ایران اعلام کرد: «من به شما می‌گویم که حاضرم به توافقی خوب برسم و شما مردمی فوق‌العاده هستید. دوستان ایرانی بسیار زیادی دارم که همگی به کشورشان افتخار می‌کنند. امیدوارم بتوانیم به توافق برسیم تا به شرایطی بحرانی نرسیم. من خواستار صلح هستم. تنها خواست من، جلوگیری از دستیابی آنها به سلاح هسته‌ای است. هیچ محدودیتی اعمال نخواهد شد، فقط نباید سلاح هسته‌ای نداشته باشند.»

ترامپ مجددا مدعی شد: «در صورت ثابت شدن عدم خواست ایران برای رسیدن به سلاح هسته‌ای، آن‌ها آینده بسیار زیبایی خواهند داشت.»

او در پاسخ به سؤالی درباره جنگ اوکراین گفت: «درحال گفت‌وگو با روسیه و اوکراین هستیم. تحولات خوبی صورت گرفته است. بسیاری از شهرهای اوکراین به مناطقی بدتر از غزه تبدیل شده‌اند. من خواستار توقف جنگ اوکراین هستم. زندگی جوانان درحال نابودی است. حدود ۷۰۰ هزار سرباز اوکراینی و ۸۰۰ هزار سرباز روسی کشته شده‌اند.»

رئیس‌جمهور آمریکا تصریح کرد: «شمار کشته شدگان در جنگ اوکراین وحشتناک است. گفت‌وگوهای بسیار خوبی داریم. به‌زودی تحولات خوبی صورت خواهد گرفت. این جنگ نباید ادامه پیدا کند.»

نتانیاهو نیز در پاسخ به سؤالی درباره رسیدن به توافق با ایران مدعی شد: «خواست ما نیز جلوگیری از رسیدن ایران به سلاح هسته‌ای است. اگر این اقدام از طریق فشار حداکثری ممکن شود، چه بهتر، اما مهم‌تر از آن تمرکز روی این هدف است.»

ترامپ در پاسخ به سؤالی مشابه گفت: «اگر بتوانیم بدون جنگ این مسئله را حل کنیم، بسیار خوب خواهد بود.»

رئیس‌جمهور آمریکا در پایان پاسخ به سؤالی درباره آینده غزه پس از اشغال آن توسط آمریکا مدعی شد: «همه مردمان جهان در آن زندگی خواهند کرد. منطقه غزه پتانسیل بسیاری دارد. تلاش فلسطینیان در دهه‌های اخیر بی نتیجه بوده است. باید از تاریخ عبرت گرفت. فرصت انجام اقدام بسیار بزرگی داریم. فلسطینیان می‌توانند در جایی صلح‌آمیز (غیر از غزه) زندگی کنند.»