به گزارش ستاره صبح پس از این اقدام قطع برق 2 ساعته در برخی شهرها صورت گرفت. اما مشخص شد که کمبود انواع سوخت نیروگاهی علت خاموشیها بوده است. مصطفی رجبیمشهدی، مدیرعامل توانیر در آبان اعلام کرد که تنها 40 درصد ذخایر نیروگاهها پر است. در نهایت مازوتسوزی بار دیگر صورت گرفت. عباس علیآبادی، وزیر نیرو، در 6 آذر در مجلس، خبر از تأمین سوخت نیروگاهی، بازگشت مازوت کمسولفور و توقف قطعی برق داد.
بازگشت مازوت سوزی مازوتسوزی در نیروگاههای کشور سلامت مردم را تهدید میکند. مازوت سوخت آلاینده و سمی است که آسمان را آلوده و ریههای مردم را نابود میکند. سمیه رفیعی، نماینده مردم تهران و رئیس کمیته محیط زیست کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس، روز شنبه از مازوتسوزی تمام نیروگاههای حرارتی کشور پرده برداشت و خواستار نظارت استانداری و اداره کل محیط زیست استان تهران بر مصوبات کمیته اضطرار آلودگی هوا شد. رفیعی گفت: در تهران نیروگاههای بعثت و طرشت که فقط امکان استفاده از گاز را دارند، در حال حاضر گاز مصرف میکنند و نیروگاه پرند نیز نفتگاز با میزان گوگرد ۸۰۰۰ PPM مصرف میکند. همچنین نیروگاههای منتظر قائم و شهید رجایی هم که تهران را تحت تأثیر قرار میدهند، همگی در حال استفاده از مازوت هستند. نماینده مردم تهران، ری و شمیرانات در مجلس با اشاره به مشکل سوخت در تهران گفت: یکی از موضوعات مهم در مورد تعطیلیها این است که علاوه بر کاهش آلودگی هوا، باید کاهش مصرف سوخت هم رخ بدهد. لذا قرار نیست هم تعطیلی به پایتخت تحمیل شود و هم مصرف سوخت و آلودگی کاهش نیابد.
مازوت پرخطر محمد جمالیان، نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس با بیان اینکه قول استفاده از مازوت کمسولفور محقق نشده گفت: مازوت پرسولفور در نیروگاه شازند استفاده میشود و استفاده از مازوت کمسولفور صحت ندارد. تاکنون فقط پنج میلیون متر مکعب مازوت کمسولفور به نیروگاه شازند اختصاص دادهاند که آن هم تمام شده است. وزارت نیرو اعلام میکند مازوتی که سوزانده میشود آلایندگی ندارد! درحالی که متأسفانه مازوت ایران بههیچوجه استاندارد نیست. آن چیزی که سازمان استاندارد تأیید میکند این است که میزان سولفور مازوت باید حدود نیم باشد. میزان سولفور مازوتی که امروزه استفاده میشود 3درصد اعلام شده، اما بعضاً کارشناسان معتقدند گوگرد آن تا پنج درصد هم بالا میرود.
کمبود گاز و تداوم مازوتسوزی سعید توکلی، مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران گفت: روزانه در اوج مصرف در کشور، کمبود 250 میلیون تا 300 میلیون مترمکعبی گاز وجود دارد. محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت، در آذر سال جاری در همایش حکمرانی فرهنگ و علم گفت: ایران سالانه حدود ۵۰ هزار نفر را به دلیل آلودگی هوا از دست میدهد و این هزینه انسانی آلودگی هواست.
توقف مازوت سوزی مردم اراک که در سالهای گذشته با مازوتسوزی نیروگاه شازند درگیر بودند، بار دیگر در هفتههای گذشته، دست به تجمع اعتراضی زده و اعتراض خود را به این موضوع بیان کردند. آنها هوای پاک را حق خود دانستند و خواستار توقف مازوتسوزی شدند. ادامه روند مازوتسوزی در نیروگاههای حرارتی کشور، سلامت شهروندان را تهدید میکند.
تداوم آلودگی هوا در تهران تا چهارشنبه اداره کل هواشناسی استان تهران ضمن اشاره به افزایش غبار محلی و کاهش کیفیت هوا در پنج روز آینده از افزایش ابر و بارش پراکنده در استان از چهارشنبه شب (۱۷ بهمنماه) و طی روز پنجشنبه ( ۱۸ بهمنماه) خبر داد. بر پایه واکاوی الگوهای همدیدی و بررسی نقشههای پیشیابی وضعیت جوی استان تهران طی پنج روز آینده آسمانی صاف تا قسمتی ابری در بعضی ساعتها افزایش ابر و در نواحی صنعتی و مناطق پرتردد شهری به ویژه از ساعتهای عصر تا صبح روز بعد همراه با افزایش غبار محلی و کاهش کیفیت هوا و گاهی کاهش دید پیشبینی میشود. همچنین از چهارشنبه شب (۱۷ بهمنماه) و طی روز پنجشنبه ( ۱۸ بهمنماه) افزایش ابر و بارش پراکنده در استانها و بارش برف در دامنهها و ارتفاعات شمالی مورد انتظار خواهد بود. آسمان تهران امروز (۱۵ بهمنماه) صاف و غبارآلود با حداقل دمای ۲ و حداکثر دمای ۱۱ درجه سانتیگراد و طی سه شنبه (۱۶ بهمنماه) صاف و غبارآلود با حداقل دمای ۳ و حداکثر دمای ۱۲ درجه سانتیگراد پیشبینی میشود.
20 درصد مرگ در خوزستان به دلیل آلودگی هواست معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: اهواز در سه تا چهار سال اخیر به طور متوسط یک هزار مورد مرگ منتسب به آلودگی هوا داشته است که اگر متوسط مرگ و میر را در این کلانشهر پنج هزار نفر در نظر بگیریم از هر پنج مرگ یک مورد مربوط به آلودگی هوا بوده است. معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: از هر پنج مرگ در کلانشهر اهواز یک مورد منتسب به آلودگی هوا است. پژمان بختیارینیا افزود: اهواز در سه تا چهار سال اخیر به طور متوسط یکهزار مورد مرگ منتسب به آلودگی هوا داشته است که اگر متوسط مرگ و میر را در این کلانشهر پنج هزار نفر در نظر بگیریم از هر پنج مرگ یک مورد مربوط به آلودگی هوا بوده است. یعنی۲۰ درصد مرگ و میرهای شهر اهواز مربوط به آلودگی هوا بوده است.