کد خبر : 696631 تاریخ : ۱۴۰۳/۱۱/۱۳ - 05:37
علی صالح‌آبادی- مدیرمسئول مذاکره در جهنم! این روزها مذاکره نقل محفل‌ها شده است، مهم این که از اردوگاه اصولگرایان صداهای متفاوت به گوش می‌رسد.

برخی مذاکره را نفی می‌کنند، برخی با صدای رسا اعلام می‌کنند که آماده مذاکره با آمریکا هستیم. شگفت آنکه محمدجواد لاریجانی گفته در قعر جهنم هم با شیطان مذاکره می‌کنیم. این جماعت هزینه‌ساز که چند دهه است آمریکا شیطان می‌نامیدند اکنون به جمع بندی رسیدند که باید با شیطان مذاکره کنند. مشکل اینجاست که این جماعت هنوز به‌درستی درنیافته‌اند که نظم نوین جهانی و منطقه‌ای در حال تغییر و شکل‌گیری علیه جمهوری اسلامی است.

نظم نوین جهانی:
دونالد ترامپ خیز برداشته تا سیمای جهان را تغییر می‌دهد.
اول: کانال پاناما و بعد جزیره گرینلند را قرار است ضمیمه خاک آمریکا کند.
دوم: 650 میلیون دلار کمک‌های خارجی به کشورها و نهادهای مستقل از جمله اپوزیسیون ایران قطع شده به‌گونه‌ای که طالبان در افغانستان اعلام کرده قادر به پرداخت حقوق کارمندان خود نیست.
سوم: اعمال تعرفه و تحریم چین و کشورهای عضو بریکس علیه هر کشوری که مقابل آمریکا باشد. با وجود فشارهای آمریکا این کشورها به خاطر منافع خود و حقوق مردمشان حاضر نیستند با آمریکا سرشاخ شوند.
چهارم: ترامپ از معاهده آب و هوایی خارج شد و ضربه سختی به پیکر طبیعت وارد ساخت.

نظم منطقه‌ای:
ترامپ به حماس هشدار داد تا قبل از آمدن من به کاخ سفید آتش‌بس در غزه باید برقرار شود، اگر نشود غزه جهنم خواهد شد. شگفت آنکه یک روز قبل از ورود ترامپ به کاخ سفید آتش‌بس برقرار شد.
دوم: ترامپ به اردن و مصر فشار آورده تا بخشی از جمعیت غزه به این دو کشور منتقل شوند و استقرار یابند. ترامپ گفته ما کارهایی برای این دو کشور کرده‌ایم که آن‌ها این کار را انجام دهند.
سوم: ترامپ در پی گسترش طرح صلح ابراهیم است. در گام نخست قرار است روابط سیاسی بین عربستان و اسرائیل برقرار شود.
چهارم: ترامپ برای اینکه عربستان با اسرائیل رابطه‌اش را عادی کند احتمالاً طرح دو کشوری را به سرانجام خواهد رساند.
پنجم: سیاست آمریکا در قبال اسرائیل حمایت تمام‌قد و در برابر ایران مذاکره و تحریم و اقدامات دیگر است. مشکل سیاست ورزی در کشور این است که سیاستمداران درک و ادراک درستی از قدرت آمریکا و دیگر بلوک‌های قدرت دنیا ندارند.
1. تولید ناخالص جهان یا ثروت جهان ‌بین 95 و 105 تریلیون دلار یعنی 95 و 105 هزار میلیارد دلار برآورده می‌شود. یک‌چهارم این عدد یعنی 25 تریلیون دلار (25 هزار میلیارد دلار) متعلق به ایالات‌متحده آمریکاست. کدام کشور می‌تواند با این غول اقصادی مقابله کند؟
2. تولید ناخالص داخلی ایران حدود 300 میلیارد دلار است، یعنی اقتصاد ایران یک‌هشتادم اقتصاد آمریکاست. به‌عبارت‌دیگر اقتصاد آمریکا 83 برابر اقتصاد ایران است. بنابراین نه ایران و هیچ کشوری توان مقابله با چنین اقتصاد بزرگی را ندارد. علاوه بر این ترامپ، ایلان ماسک، بیل گیتس، اروپا، کشورهای عربی را با خود دارد. ایران با کدام ائتلاف می‌تواند به جنگ آمریکا برود؟
اگر این واقعیت پذیرفته شود دیگر عده‌ای نخواهند گفت اسرائیل که امنیتش به امنیت آمریکا گره خورده است باید نابود شود یا نخواهند گفت که پوزه آمریکا را به خاک می‌مالیم و کاخ سفید را به حسینیه تبدیل خواهیم کرد.
دبیر سابق شورای انقلاب فرهنگی در یک برنامه تلویزیونی اعلام کرد خسارت تحریم‌ها در طول 12 سال یک تریلیون و 200 میلیارد دلار بوده است. اگر این عدد درست باشد، آقای لاریجانی! تحریم، جهنم است. جهنم کوچک شدن سفره مردم است، جهنم قرار گرفتن درآمد سرانه ایرانی در قعر جدول درآمد سرانه کشورهای منطقه است، جهنم کاهش ارزش پول ملی است، جهنم کاهش قدرت خرید مردم است. این جهنم را شما و همفکرانتان در حکمرانی برای مردم ایجاد کرده‌اید. برای مذاکره شرط و شروط آرمانی مثل گذشته نگذارید، دریابید در جهنم نمی‌توان مذاکره کرد. ابتدا از جهنم بیرون آیید بعد اشتباهات را جبران کنید، آنگاه پای میز مذاکره بنشینید. هرچند فرصت مذاکره و توافق از بین رفته، ولی ماهی را هر وقت از آب بگیری تازه است، چون از فرصت سوزی‌ها و خسارت‌های بعدی جلوگیری می‌کند.
در میانه بیم و امید و طوفان و تغییر نظم بین‌المللی و منطقه‌ای چاره‌ای جز مذاکره و مصالحه با آمریکا وجود ندارد. وقت آن رسیده که در غنی سازی 20 درصدی و 60 درصدی تجدید نظر شود و غنی سازی 3.67 که در برجام آمده پذیرفته شود.
شرایط ایجاب می‌کند که اولویت سیاستمداران به جای منطقه به داخل معطوف شود، یعنی اول ایران بعد جای دیگر. باید دانست هوا پس است و با بدکسی طرفیم. مذاکره و مصالحه است که می‌تواند جهنم را به بهشت تبدیل کند.