کد خبر : 696406 تاریخ : ۱۴۰۳/۱۱/۱ - 04:44
آلبرت بغزیان، اقتصاددان در گفت و گو با ستاره صبح: سیاست نگاه به شرق به اقتصاد کمک نکرده است/ ایجاد توازن در روابط بین المللی شرط پویایی اقتصاد است آلبرت بغزیان با اشاره به حضور مجدد ترامپ در قدرت، با پیش بینی تحریکات بازار ارز گفت: اگر مفروضات اقتصاد کلان را در نظر بگیریم و با توجه به اینکه ترامپ کار خود را به عنوان رئیس ‌جمهور آمریکا امروز شروع می کند می توان پیش بینی کرد که نرخ ارز تا پایان سال روند صعودی خواهد شد.
ستاره صبح، فائزه صدر: قیمت دلار که تا قبل از پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات آمریکا، در کانال هشتم از کریدور ششم معامله می‌‌شد، پس از انتشار این خبر به کریدور هفتم صعود کرد و بازار آزاد ارز نشان داد که بر خلاف تصور مسئولین بانک مرکزی، واقعیتی انکار ناپذیر در اقتصاد است. چرا که بازار برخلاف تصمیم گیران نسبت به اخبار و انتظارات تورمی گوش تیزتری دارد. با این توصیف حضور ترامپ در عرصه قدرت، تا پایان سال با دلار چه می‌کند؟ ستاره صبح در گفت‌وگو با آلبرت بغزیان به جست و جوی پاسخ این پرسش برآمده که در ادامه می‌خوانید:

آلبرت بغزیان با اشاره به حضور مجدد ترامپ در قدرت، با پیش بینی تحریکات بازار ارز گفت: اگر مفروضات اقتصاد کلان را در نظر بگیریم و با توجه به اینکه ترامپ کار خود را به عنوان رئیس ‌جمهور آمریکا امروز شروع می‌کند می‌توان پیش بینی کرد که نرخ ارز تا پایان سال روند صعودی خواهد شد.
وی در ادامه افزود:حداقل تا پایان سال یک بار صعود و اوج گرفتن نرخ ارز را خواهیم دید و شاید فراتر از آن را هم با توجه به تصمیمات رئیس‌جمهور جدید آمریکا در ماه‌ های آینده ببینیم.
این استاد اقتصادی با اشاره به تجربه دولت اول دونالد ترامپ یادآور شد: سیاست‌ های ترامپ می‌تواند بر اقتصاد ایران داشته باشد او سیاست‌ های تحریمی جدیدی وضع خواهد کرد، به ‌ویژه در زمینه فروش نفت و مبادلات بانکی عرصه برای ایران تنگ تر خواهد شد. این اقدامات می‌تواند منابع ارزی را محدود کرده و کنترل بازار را از دست بانک مرکزی بگیرد.
وی در این رابطه تشریح کرد: سیاست‌گذار باید تمامی سناریو‌ها را بررسی و برای آنچه در آینده پیش می‌آید آماده باشد. ممکن است صادرات نفت ایران دوباره به زیر 500 هزار بشکه کاهش پیدا کند. این کاهش به طور مستقیم بر درآمد های ارزی تأثیر خواهد داشت. آیا دولت و بانک مرکزی برای مقابله با تبعات این وضعیت آماده است؟
این اقتصاددان مذاکره ایران و آمریکا را عاملی روانی برای کنترل التهابات بازار می‌داند. بغزیان در این رابطه گفت: بازگشت ترامپ به قدرت حتی پیش از آغاز سیاست ‌های اجرایی کاخ سفید، به بازار شوک روانی وارد کرد و انتظارات تورمی را افزایش داد، مگر اینکه سیگنالهایی از مذاکره ایران و آمریکا و اخباری مبنی بر بهبود روابط به بازار برسد.
وی افزود: باید دید آیا دولت برای تطبیق با شرایط آماده شده است یا نه؟! و آیا سیاست اقداماتی که تا پیش از این مورد بحث بود از جمله روابط ایران با چین و روسیه می‌تواند در این مرحله کار ساز باشد یا نه؟!
این استاد اقتصاد با تشریح نسبت اقتصاد های شرق با اقتصاد آمریکا گفت: نفوذ اقتصادی آمریکا در جهان مانع از خوش بینی نسبت به همکاری با شرکای شرقی می‌شود. ایران سال های زیادی است که برای جبران کاهش درآمد های ارزی به سمت چین و روسیه حرکت کرده است ولی شرق با وجود بهره بردن از مزایای تجارت با جمهوری اسلامی، نتوانست به رشد اقتصادی ایران کمک کند.
آلبرت بغزیان در پایان سخنان خود تاکید کرد: توسعه صادرات غیر نفتی، جذب سرمایه ‌گذاری خارجی از شرق که می‌‌توانست به رشد اقتصادی کمک کند، زیر سایه تحریم و مجوز های آمریکا قرار گرفت.پس نمی‌توان به امید دیدار های دیپلماتیک مسئولین با رهبران سیاسی شرق به شکوفایی اقتصاد امیدوار بود. ایجاد توازن در روابط بین‌المللی شرط پویایی اقتصاد است.