کد خبر : 685780 تاریخ : 1403/9/25 - 02:39
نوشتاری از فتح الله امی-عضو شورای مرکزی انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه‌ها ناکارآمدی شورای انقلاب فرهنگی چهل سال از تاسیس شورای انقلاب فرهنگی می گذرد. خوب است عملکرد این شورا از بدو تاسیس تاکنون مورد مداقه قرارگیرد.

آنچه که برون داد این شورا نشان می‌دهد کم و بیش در برنامه آموزشی و تدوین اسناد بالادستی موفق بوده ولی در تصمیمات اجرایی در آموزش عالی که به عهده وزارت علوم و وزارت بهداشت می‌باشد موفق نبوده و دخالت‌های بی جا در امور اجرایی وزارت تحقق داشته است که استعفای مصطفی معین وزیر پیشین وزارت علوم شد.
از آنجاکه اکثر اعضای این شورا عضو هیئت علمی دانشگاه‌ها از جناح خاصی هستند طبیعی است تصمیمات آنها عموما سیاسی -آموزشی و در جهت تمایلات آن جناح خاص برای محدود کردن وزارت علوم و وزارت بهداشت بوده است لذا به مسائل فرهنگی جامعه کمتر توجه داشته‌اند.
1-اگر قرار باشد حوادث اعتراضات اجتماعی سالهای قبل پس از مرگ مهسا امینی مورد بررسی قرار گیرد و نهاد های کم کار و مسئول در بروز آن حوادث را مورد ارزیابی قرار دهند، در رأس آنها شورای عالی انقلاب فرهنگی است که گشت ارشاد را تصویب و مسئولیت آن را به عهده نیروی انتظامی گذاشت در صورتی که نیروی انتظامی فقط وظیفه جلب متهم را دارد و طبق قانون وظیفه ارشاد ندارد!
2-حوادث تلخی که موجب کشته شدن جمعی از جوانان و نیروی انتظامی و بسیج شد، نشان می‌دهد این شورا به وظایف اصلی خود عمل نکرده و به مسائل حاشیه بی‌ارزش ‌و خلاف عقلانیت پرداخته است.
3-به‌رغم بودجه‌های کلان تبلیغی که به سازمانهای فرهنگی داده شده، چرا نسل دهه های اخیر از فرهنگ دینی گریزان هستند و مساجد خالی از جوانان است؟! آیا عرضه فرهنگ دینی در محیط های آموزشی ناصحیح بوده است؟ چه ارگانی باید پاسخ‌گو باشد؟
4-ارتباط یک طرفه حوزه با دانشگاه و حضور روحانیت در دانشگاه‌ها بدون حضور دانشگاهیان در حوزه‌ها به منظور انتقال مسائل و چالش‌های فرهنگی جامعه به حوزه‌ها، راه گشای حل معضلات فرهنگی کشور و جوانان دانشگاهی نبوده است.
5-نویسنده توفیق عضویت در اولین کمیته وحدت حوزه و دانشگاه و همچنین نماینده دانشجویان در ستاد انقلاب فرهنگی بوده ،در ملاقات با امام و منتظری که مبدع این کمیته بود، داشتیم هر دو بر وحدت دو طرفه حوزه و دانشگاه تاکید داشتند، نه حضور یکطرفه حوزه در دانشگاه! باید دانست دانشگاه از قبل از انقلاب به همت آیت‌الله طالقانی، مهندس بازرگان و دکتر یدالله سحابی به اسلام انقلابی رو کرده بود و مساجد هدایت، جاوید و حسینیه ارشاد و… محفل مذهبی دانشگاهیان بود.
6-تصمیم اخیر شورای انقلاب فرهنگی برای تزریق تعداد قابل توجهی از اعضای شورا و خارج شورا از جناح خاص به فرهنگستان علوم بدون رعایت شرایط و ضوابط عضویت در فرهنگستان، و انتخاب استادان نمونه دولت سیزدهم در دو سال پی در پی به منظور جلوگیری از بازنشستگی آنها، استاندارد آموزش عالی در کشور را زیر سؤال برده است.
7-با توجه به عملکرد ضعیف این شورا در اعتلای فرهنگ کشور پیشنهاد می‌شود نام آن به شورای آموزشی تغییر نام دهند.
8-اثرات تصمیمات غیر کارشناسی این شورا در ابعاد فرهنگی این ذهنیت را در افراد مذهبی و مقید به ارزشهای دینی ایجاد کرده که در شرایط کنونی بی‌حجابی می‌گویند:حجاب مهسایم آرزوی است! و به قول عوام آمدند زیر ابرو را بردارند زدند چشم را کور کردند!
مولانا در وصف کارهای ناصواب گفت:
هر مرد شتربان اویس قرنی نیست
هر شیشه گلرنگ عقیق یمنی نیست
هر سنگ و گلی گوهر نایاب نگردد
هر احمد و محمود رسول مدنی نیست