کد خبر : 675139 تاریخ : ۱۴۰۳/۸/۸ - 03:18
جنگ یا دیپلماسی؟ گروه بین الملل: گمانه زنی، تحلیل، تفسیر، روایت سازی و تصویرسازی درباره حمله اسراییل در بامداد شنبه (6 آبان) به ایران همچنان ادامه دارد و رسانه‌های داخلی و بین المللی به آن می‌پردازند و هر یک نظر خود را بازگو می‌کنند. آنچه در ایران در جریان است، این است که باید ضربه را با ضربه‌ای دیگر پاسخ داد.

ایران به خاطر حمله اسرائیل به کنسولگری‌اش در دمشق (13 فروردین) با حدود 300 موشک و پهپاد به اسرائیل حمله کرد. حمله دوم بعد از ترور سیدحسن نصرالله دبیر کل حزب الله، عباس نیلفروشان معاون عملیات سپاه در بیروت با 230 موشک هایپرسونیک مراکز نظامی و اطلاعاتی اسرائیل را مورد حمله قرار داد. اسرائیل پس از 25 روز تهدید و بگومگو با ایالات متحده که مخالف حمله به تأسیسات هسته‌ای و نفتی ایران بود، سرانجام بامداد شنبه با فرمانبرداری از آمریکا به نقاط نظامی در استان‌های تهران، خوزستان و ایلام حمله کرد. از آن روز تاکنون یعنی در طول 4 روز واکنش مقامات و تندروها به این حمله ادامه دارد. البته این که به تمامیت ارضی دست درازی شده عموم مردم از این اتفاق ناراضی و نگران جنگ فراگیر هستند، چون جنگ زندگی را به مخاطره می‌اندازد. در ادامه به چند نمونه از موضع گیری‌ها اشاره می‌شود:
*رئیس مجلس: پاسخ ما به اسرائیل قطعی است.
* فرمانده سپاه: پیامد‌های تلخ آن برای اشغالگران غیر قابل تصور خواهد بود.
* امام جمعه اهواز: پیامد‌های تلخ آن برای اشغالگران غیر قابل تصور خواهد بود.
*محسن رضایی: تعدی رژیم صهیونیستی به ایران حکایت از ترس و فرار آنها است.
*مسعود پزشکیان: ما پاسخ‌ مناسبی به تجاوز‌ رژیم صهیونیستی خواهیم داد.
از سخنان مقامات سیاسی، نظامی و یک امام جمعه برمی آید که قرار است ایران حمله دیگری علیه اسرائیل انجام دهد، البته اختیار با مقامات است ولی به نظر می‌رسد آمریکا تا 5 نوامبر (15 آبان) ترمز اسرائیل را برای حمله کشیده است. معلوم نیست پس از آن چه اتفاقی رخ خواهد داد. آمریکا و اروپا به رغم جنایتهایی که اسرائیل در غزه، لبنان و سوریه انجام داده تمام قد برای حفظ امنیت این رژیم ایستاده‌اند. انگار اسرائیل شعبه‌ای از غرب در میان خاورمیانه است. بنابراین جنگ بعدی می‌تواند موازنه را به ضرر ایران تغییر دهد. وقتی این چنین است باید به دنبال راه حل‌های دیپلماتیک رفت نه جنگ.