کد خبر : 674775 تاریخ : ۱۴۰۳/۷/۲۱ - 04:54
علی صالح‌آبادی- مدیرمسئول سیطره جنگ پنهان بر دیپلماسی جنگ و صلح در کلمه متضاد هم هستند. جنگ ویرانی، فاجعه، زشتی، کشتار، ناامیدی و... به بار می‌آورد؛ اما صلح، آرامش، خوشبختی، رشد و شکوفایی اقتصادی به ارمغان می‌آورد.

البته جنگ‌ها و انگیزه آن‌ها متفاوت است. جنگ بر سر حفظ سرزمین مشروع و قابل دفاع است؛ اما جنگ برای دیگران یا آرمان‌های دست نیافتنی نتیجه مثبت به بار نمی‌آورد. جمهوری اسلامی چند دهه است که بر سر مناقشه عبری - عربی - غربی با غرب به‌ویژه ایالات‌متحده سرشاخ شده است. گروگان گیری و حمله به سفارت آمریکا، انگلستان، عربستان در همین قالب ارزیابی می‌شود. این سیاست اگر برای ملت آورده داشت قابل دفاع است. مشاهدات و آمارها نشان می‌دهد که این سیاست برای ملت هزینه داشته است. پس وقتی سیاستی سود ندارد باید کنار گذاشته شود. به چند نمونه اشاره می‌شود:
1-تحریم بعد از گروگان‌گیری دیپلمات‌های آمریکایی در سال 58 آغاز شد و همچنان ادامه دارد و ملت هزینه‌اش را می‌پردازد.
2-تحریم باعث شده تا نتوان نفت فروخت و پولش را برگرداند. ایران 7 میلیارد دلار بابت فروش نفت از کره جنوبی طلب داشت پس از سال‌ها وعده وعید سرانجام در قالب تبادل زندانی با کسر بیش از یک میلیارد دلار حدود 5 میلیارد و 700 میلیون دلار به بانک‌های قطر واریز شد تا ایران با نظارت آمریکا از این مبلغ غذا، دارو و کالاهایی که مشمول تحریم نیستند، خرید کند.
آمریکایی‌ها پس از حمله حماس به اسرائیل (16 مهر 1402) در حمایت از اسرائیل مانع خرید شدند. یعنی بیماران ایرانی دارند هزینه حمله حماس به اسرائیل را می‌پردازند. پزشکیان در سفرش به قطر درباره آزادسازی این مبلغ و همچنین حدود 7 تا 10 میلیارد دلار پول‌های بلوکه‌شده ایران در عراق با مقامات این کشور مذاکره کرد؛ اما آن‌ها گفتند آمریکا مانع است. رئیس‌جمهور دست‌خالی برگشت. پس اگر قرار است کشور به دارایی‌هایش دست پیدا کند باید تحریم‌ها برداشته شود.
3-عدم سرمایه‌گذاری در صنعت نفت باعث شده تا ایران مجبور شود سال گذشته 4 میلیارد دلار بنزین و گازوئیل وارد کند. امسال این رقم بیشتر خواهد شد. مهم‌تر اینکه در حالی‌که کشور دومین منابع گاز دنیا را در اختیار دارد قرار است 300 میلیارد مترمکعب گاز از روسیه وارد کند. ناترازی برق نیز به دلیل عدم سرمایه‌گذاری به بیش از 20 هزار مگابایت رسیده است.
4-قالیباف در جریان انتخابات ریاست جمهوری گفت: نپذیرفتن FATF حدود 30 درصد از ارزش پول ملی کاسته است. یعنی 30 درصد قدرت خرید مردم کاهش‌یافته و 30 درصد سفره‌ها کوچک‌شده است.
نماینده نجف‌آباد گفته: اگر FATF را بپذیریم نمی‌توانیم به حزب‌الله، حماس و... کمک کنیم و آن‌ها تروریست شناخته می‌شوند. از نگاه رئیس مجلس و نماینده نجف‌آباد، ملت باید تاوان و هزینه دیگران را بدهد.
5-وقتی اسرائیل در داخل ایران عملیات انجام می‌دهد و به کنسولگری ایران در دمشق حمله می‌کند و ایران هم در دو نوبت با 500 موشک و پهباد به اسرائیل حمله می‌کند در حقیقت یک جنگ آشکار و پنهان درگرفته که پایانش نامشخص است. جنگ پنهان، جنگ نقطه‌ای و جنگ الکترونیک خطرش از جنگ کلاسیک بیشتر است.
اسرائیل به کمک آمریکا سال‌ها روی نفوذ فیزیکی و ارتباطی در لبنان، سوریه، ایران و... کار اطلاعاتی، امنیتی و ارتباطی کرده است و با این کارها و با بهره‌گیری از تکنولوژی و نفوذ توانست پیجرها، بی سیم‌ها و تبلت‌ها در لبنان را منفجر کند. تحریم جنگ پنهان است، نفوذ جنگ پنهان است، شنود جنگ پنهان است، ظاهرسازی برای نفوذ در ارگان‌های حکومتی جنگ پنهان است که بر دیپلماسی سیطره دارد.
یک نمونه دیگر از جنگ پنهان حذف ایران از کریدور هند-خاورمیانه-اروپا (آیمک) است که ایران را از مزایای این کریدور محروم کرده است. اگر قرار است جلوی جنگ گرفته شود و اسرائیل به ایران حمله پنهان و آشکار انجام ندهد، حاکمیت باید تلاش کند رابطه با آمریکا بهبود یابد تا آمریکا ترمز اسرائیل را در نسل کشی در غزه و لبنان بکشد و تحریم‌های ایران نیز برداشته شود. سفر بی حاصل وزیر خارجه به منطقه نشان داد که اگر ایران مشکلش را با آمریکا حل نکند کشورهای منطقه حاضر نخواهند بود کنار ایران و علیه اسرائیل بایستند. راه حل پایان مناقشه تشکیل دولت مستقل فلسطینی است، نه جنگ.