در جریان پانزدهمین همایش سالانه مدیران استانی خبرگزاری فارس، جمعی از مدیران خبرگزاری به همراه مدیران استانی فارس از سازمان انرژی اتمی ایران بازدید کردند و در جریان روند پیشرفتها، دستاوردها و تولیدات دانشبنیان این سازمان قرار گرفتند.
پس از این بازدید، در نشستی صمیمی محمد اسلامی رئیس سازمان انرژی اتمی ایران و بهروز کمالوندی به سؤالات پاسخ دادد.
محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در این دیدار با اشاره به آشکارشدن جبهه حق و باطل در شرایط فعلی منطقه و جهان گفت: باتوجهبه جنایات رژیم صهیونیستی و حمایت استکبار جهانی، جبهه حق و باطل در جهان و
منطقه کاملاً مشخص است و باتوجهبه این وضعیت و جنایات مکرر این رژیم منحوس، مردم دنیا بهراحتی میتوانند تشخیص دهند که در کدام جبهه باشند.
وی با اشاره به اینکه رژیم نامشروع صهیونیستی سالیان طولانی است با ایجاد رعب و وحشت در صدد اشغالگری و توسعهطلبی خود بوده است، گفت: آشکارشدن جبهه حق و باطل سبب شده تا این مقطع تاریخی تبدیل به مقطع درخشانی شود زیرا انسانیت و حقیقت پدیدار شده است و در این شرایط و موقعیت، اهالی رسانه باید روشنگری کنند و صدای مظلومان را به گوش مردم در سرتاسر دنیا برسانند.
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران با اشاره به پیشرفتهای ارزشمند انقلاب اسلامی و با بیان اینکه دشمنان حتی پیش از پیروزی انقلاب اسلامی نیز در مسیر پیشرفت ایران مانعتراشی میکردند، افزود: سالیان طولانی است که دشمن با بهانهتراشی در زمینه فناوری هستهای همواره به دنبال این بوده که ایران به فناوری نوین هستهای دست نیابد و صاحب فناوری پیشرفته نباشد اما علیرغم فشارهای متعدد، مسیر توسعه و پیشرفت توسط امام راحل و رهبر معظم انقلاب هموار شد و ما به فناوریهای نوین بهویژه فناوری هستهای دست پیدا کردیم.
اسلامی بیان کرد: در سازمان انرژی اتمی ایران برای نخستینبار سند جامع راهبردی در افق ۲۰ساله را تصویب کردیم که توسط رئیسجمهور شهید، آیتالله رئیسی رونمایی شد؛ از آن زمان حرکت سازمان و صنعت هستهای در مسیر پیشرفت و صنعتیسازی بیشازپیش پیگیری شد.
وی گفت: یکی از اهداف این سند تولید انواع رادیودارو است که امروز تعداد این نوع از داروها به ۶۸ مورد رسیده است و بر اساس برنامهریزی انجام شده، تولید رادیوداروها حداقل ۵ و حداکثر ۷ برابر میشود و در سالهای آتی به قطب تولید رادیودارو در جهان تبدیل خواهیم شد.
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران با بیان اینکه در زمینه تولید رادیوداروها در تراز جهانی حرکت میکنیم، تصریح کرد: اکنون سالانه یک میلیون بیمار در کشور از رادیوداروهای تولیدشده و سایر تولیدات پزشکی هستهای سازمان انرژی اتمی ایران بهرهمند هستند که نکته قابلتوجه این است که قیمت چنین محصولاتی با نرخهای جهانی اصلاً قابلمقایسه نیست و اگر این دستاورد را در اختیار نداشتیم، محتاج برخی کشورها میشدیم.
اسلامی خاطرنشان کرد: دستیابی به انواع رادیوداروها، برق هستهای، فناوری پرتودهی و پلاسما جز در سایه در اختیار داشتن رآکتور هستهای، غنیسازی اورانیوم و تلاش دانشمندان ایرانی و بومیسازی فناوری هستهای امکانپذیر نبود زیرا اگر سوخت موردنیاز صنعت هستهای را در اختیار نداشتیم، این اتفاقات رقم نمیخورد.
وی با بیان اینکه پرتودهی یکی از نیازمندیهای امروز محسوب میشود و باید از سالیان گذشته این موضوع وارد زندگی مردم میشد، افزود: استفاده از فناوری پرتودهی برای محصولات کشاورزی، تحول بزرگی را در سلامت و معیشت مردم، اقتصاد ملی و صادرات محصولات کشاورزی ایجاد میکند که دراینخصوص، سازمان انرژی اتمی ایران به دنبال توسعه مراکز پرتودهی در سطح کشور به تعداد بیش از ۱۰ مرکز است و این طرح تا پوشش سراسری محصولات کشاورزی در برنامه ما خواهد بود.
معاون رئیسجمهور در بخش دیگری از سخنان خود گفت: فناوری هستهای ایران در شرایط خوبی قرار دارد؛ در حوزه غنیسازی در چارچوب ضوابط و قانون اقدام راهبردی، حرکت مناسب و قدرتمندی داریم و اکنون مشغول به تولید باکیفیتترین آبسنگین و مشتقات آن در سطح جهان هستیم؛ آبسنگین ایران جزو فاخرترین محصولات این حوزه در جهان است و دشمنان ناراحت هستند که ما وارد تولید این محصول شدهایم و آنها نمیتوانند اقدامی انجام دهند.
اسلامی با بیان اینکه یکی از اهداف اصلی سند جامع راهبردی صنعت هستهای در افق ۲۰ساله تولید ۲۰ هزار مگاوات برق هستهای تا سال ۱۴۲۰ و لزوم توسعه نیروگاههای اتمی است، اظهار کرد: بر اساس برنامهریزیهای انجام شده افزایش سهم برق هستهای در دستور کار سازمان انرژی اتمی ایران قرار گرفته و در همین رابطه، ساخت واحدهای دو و سه نیروگاه اتمی بوشهر شتاب گرفته و هماکنون حدود ۴ هزار نیرو مشغول فعالیت در این پروژه هستند و برنامهریزی لازم برای ساخت نیروگاههای تولید برق اتمی نیز در حال انجام است.
وی عنوان کرد: بر اساس ارزیابیهای جهانی، نیروگاه اتمی بوشهر جزو نیروگاههای تراز اول دنیا بوده و بالاترین راندمان را ثبت کرده است که در یک دهه اخیر برق تولیدشده در این نیروگاه موجب صرفهجویی قابلتوجهی در مصرف نفت خام و میعانات گازی شده است.