کد خبر : 654066 تاریخ : ۱۴۰۳/۶/۳ - 04:18
مهدی غضنفری، مدیرعامل صندوق توسعه ملی: سفارت آمریکا را باز کنید مهدی غضنفری، مدیرعامل صندوق توسعه ملی پیشنهاد بازگشایی سفارت آمریکا در تهران و برقراری روابط کنسولی را ارائه کرد.

گروه سیاسی: انقلاب 22 بهمن 57 پیروز شد. دولت موقت روی کار آمد. این دولت ملی، تکنوکرات و مذهبی بود. چپ‌گراها مخالف آن بودند. چریک‌های فدایی خلق به سفارت آمریکا حمله کردند اما نیروهای انتظامی آن‌ها را از آنجا بیرون کرد. دانشجوهای مسلمان پیرو خط امام دانشگاه‌های تهران روز 13 آبان از دیوار سفارتخانه بالا رفتند و آنجا را به تصرف خود در آوردند. قرار بود دانشجویان چند روز در آنجا بیشتر نمانند، اتفاق‌هایی افتاد که گروگانگیری 444 روز به طول انجامید و سرانجام روی میز مذاکره پایان گرفت. آمریکا روابط دیپلماتیک خود با ایران را قطع کرد. این اتفاقات سرآغاز خصومت و تحریم‌ها شد که در گذر زمان نه‌تنها از حجم آن کاسته شد بلکه بر حجم آن افزوده هم شد و برای مردم مشکلات به وجود آورد و ارزش ریال را پایین آورد و ... . دولت‌های پس از انقلاب کوشیدند تا روابط بین تهران- واشنگتن عادی و تحریم‌ها برداشته شود اما نه‌تنها موفق نشدند بلکه تحریم‌های بیشتری از سوی آمریکا بر کشور اعمال شد. برجام که معاهده‌ای بود که می‌تواند به خصومت بین تهران و واشنگتن پایان دهد در مجلس دهم توسط «مجتبی ذوالنوری»، نمانیده تندرو به آتش کشیده شد. حال او می‌گوید به دنبال احیای برجام است! 16 میلیون ایرانی که به پزشکیان رأی دادند برای بهبود رابطه با اروپا و آمریکا بود نه تداوم تنش و تخاصم و تحریم. اکنون توپ در زمین پزشکیان است. در ادامه نظر مدیرعامل صندوق ملی توسعه ملی را که پیشنهاده کرده سفارت آمریکا در تهران باز شود، می‌خوانید:

سفارت آمریکا را باز کنید
مهدی غضنفری، مدیرعامل صندوق توسعه ملی پیشنهاد بازگشایی سفارت آمریکا در تهران و برقراری روابط کنسولی را ارائه کرد. غضنفری خطاب به رئیس‌جمهور نوشت: «آقای پزشکیان، حالا که همه ارکان نظام در کنار شما و دولت شما هستند؛ لطفا در صورت صلاحدید، چند کار بجا مانده از سالیان دور را اجرایی کنید؛ شاید بهتر باشد این کار‌ها قبل از اتمام ماه عسل انجام شود. به‌خاطر دارید که عده‌ای دانشجو (به ظن قریب به یقین با توطئه حزب توده) ‎سفارت آمریکا را تسخیر کردند و با یک کار بیهوده، سنگی در چاه انداختند که هنوز کسی نتوانسته آنرا درآورد. حالا البته میدانیم موضوع جاسوسی و جمع کردن اطلاعات توسط سفارتخانه، امری عادی است، ولی خب شاید خامی حکمرانی داشتیم. خوب است حداقل به احترام مردم ایران، روابط کنسولی در محل سفارت آمریکا در تهران احیا شود تا ایرانیان بسیاری که در آنجا هستند به راحتی تردد کنند.»