کد خبر : 612671 تاریخ : ۱۴۰۳/۲/۲۱ - 14:18
امسال واردات گندم به کشور چقدر است؟ معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی گفت: سال گذشته میزان تولید گندم در کشور ۱۰ و نیم میلیون تُن بود؛ لذا ۱ میلیون تُن واردات گندم داشتیم، اما امسال به خودکفایی کامل می‌رسیم و وارداتی نخواهیم داشت.

علیرضا مهاجر، معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی در حاشیه دومین سفر استانی رئیس‌جمهور به همراه هیئت دولت به استان قم گفت: بخش کشاورزی مردمی‌ترین بخش اقتصادی کشور است.

وی با اشاره به موفقیت وزارت جهاد کشاورزی در تأمین امنیت غذایی، ادامه داد: در سال ۱۴۰۰ که میزان تولید گندم ما ۴ و نیم میلیون تُن بود، هفت میلیون تُن واردات گندم داشتیم که این میزان در سال ۱۴۰۱ با تولید ۷ و نیم میلیون تُن گندم، ۳ میلیون تُن واردات بوده است.

مهاجر تصریح کرد: سال گذشته میزان تولید گندم در کشور ۱۰ و نیم میلیون تُن بود؛ لذا ۱ میلیون تُن واردات گندم داشتیم، اما امسال به خودکفایی کامل می‌رسیم و وارداتی نخواهیم داشت.

قیمت خرید تضمینی گندم و زیان کشاورزان

با توجه به این نرخ‌های اعلامی کشاورزان همچنان از تولید زیان‌ده خبر می‌دهند و معتقدند که در چرخه تولید تا مصرف گندم، این دلالان و واسطه‌گران هستند که بیشترین سود را می‌برند و گندمکاران جز زیان عایدی دیگری ندارند؛ موضوعی که احتمالا در نهایت منجر به کاهش تولید گندم و افزایش واردات این محصول کشاورزی شود.

نکته عجیب این است که هرگاه دولت ناچار به واردات گندم شده در نهایت پرداختی بیشتری نسبت به محصول داخلی داشته است. با این حال کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند که در سال جاری حدود ۱۳میلیون تن گندم از مزارع داخل کشور خارج شود؛ یعنی معادل تولیدی که سال گذشته انجام شد.

البته تمام این محصول با قیمت خرید تضمینی گندم خریداری نمی‌شود و بخشی از کشاورزان حاضر به فروش محصول به دولت نیستند.

البته این بدان معنا نیست که دولت باید تمام‌وکمال به خواسته کشاورزان عمل کند، بلکه شاید بهترین راهکار جبران عقب‌ماندگی قیمتی و تعیین قیمت جدید گندم براساس تورم باشد، چراکه در غیر این صورت دست دولت از گندم تولیدی کشاورزان کوتاه می‌شود و در نهایت باز هم این دلالان هستند که به بازیگر اصلی بازار تبدیل می‌شوند.

همچنین هامان هاشمی در گفت‌وگو با خبرنگار بازار اظهار کرد: وزات خانه در خصوص جایزه گندم هنوز اطلاع رسانی نداشته است و قیمت ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان از ابتدا مورد انتقاد بوده و این قیمت منطقی به نظر نمی‌رسد.

نایب رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی ایران، با اشاره به اینکه در سال جاری هزینه های تولید و معیشت کارگران افزایش داشته است، خاطرنشان کرد: خرید تضمینی گندم در شورای قیمت گذاری ۱۹ هزار و ۵۰۰ تومان اعلام شده بود و براساس قانون نیز وزارت خانه باید قبل از کشت قیمت تضمینی را اعلام کند اما متأسفانه امسال ابلاغیه قیمت زمانی اعلام شد که کشاورز کشت خود را انجام داده بود.

وی ادامه داد: قیمت اعلام شده دولت کیلوی دو هزار تومان با مصوب شورای قیمت گذاری اختلاف داشت که این مسئله بسیار مورد انتقاد بود؛ دولت این قول را داد مابه تفاوت را به عنوان جایزه تحویل گندم اعلام و به کشاورز پرداخت کند و ما انتظار داریم دولت تدابیر لازم را برای پرداخت به موقع خرید تضمینی گندم لحاظ کند.