ستاره صبح- گروه اجتماعی: طرح «نور» توسط نیروی انتظامی به دستور وزیر کشور در شهرها در حال اجراست، بعد از ناآرامیهای شهریور ۱۴۰۱ منتظری، دادستان کل کشور اعلام کرد که گشت ارشاد از همانجا که آمد به همانجا بازگشت. اما اکنون وی میگوید: «حجاب قانون است و همه باید از آن پیروی کنند، حتی کسانی که مسلمان نیستند.» قانون زمانی قابلیت اجرا دارد که مجلس آن را تصویب و شورای نگهبان آن را تأیید کند. تنها قانونی که درباره حجاب وجود دارد تبصره 638 قانون مجازات اسلامی است که در آن آمده است: «زنانی که بدون حجاب شرعی در معابر و انظار عمومی ظاهر شوند، به حبس از 10 روز تا دو ماه یا از 200 هزار تومان تا یکمیلیون تومان جزای نقدی، محکوم خواهند شد.» رئیس قوه قضائیه هم چندی پیش گفته بود: «حل مسائل فرهنگی با بگیر و ببند هزینه بالایی دارد.» پرسش از وزیر کشور و فرمانده نیروی انتظامی این است که جایگاه قانونی طرح نور کجاست؟ پرسش دیگر اینکه آیا تجربه ستاد امر به معروف و نهی منکر و گشت ارشاد، گشت خودرویی، توقیف و جریمه خودرو، تشکیل پرونده برای زنان بیحجاب نتیجه داده یا خیر؟ به عقیده دین شناسان، جامعه شناسان، روانشناسان و ... هر موضوعی که برای انسان اجبار باشد طبع بشر بهگونهای است که آن را نمیپذیرد و واکنش منفی به آن نشان میدهد. سخنی مشهور است که اندیشمندان دینی در کتابهایشان از آن استفاده کردهاند: «الإنسان حریص علی ما منع» (انسان نسبت به چیزی که از آن منع میشود، حرص میورزد).
سردار رادان: حجاب و عفاف موضوعاتی فرهنگی و اجتماعی است سردار احمدرضا رادان فرمانده نیروی انتظامی گفت: رئیس قوه قضائیه مردانه از اجرای طرح نور حمایت کرده و رئیسجمهور نیز در میدان حضور دارد و وزیر کشور و صداوسیما هم به صحنه آمدند. مردم من شهادت میدهم رئیسجمهور تنها در برابر این مراسمی که من اکنون صحبت میکنم قرارگرفته تا حمایت کند. حجاب و عفاف موضوعاتی کاملاً فرهنگی و اجتماعی است. سردار رادان بابیان اینکه دشمنان تلاش دارند تا بیحجابی در جامعه گسترده شود افزود: ۳۲ دستگاه متولی موضوع حجاب و عفاف هستند که متأسفانه برخی از آنان به مأموریتهای خود عمل نمیکنند و حتی در این زمینه مطالبه گر هم شدهاند.
لاجوردی، نماینده مجلس:مماشاتی که با بیحجابی و بیحیایی صورت گرفت کار را سخت کرد زهره سادات لاجوردی، نماینده تهران در مجلس گفت: متأسفانه مماشاتی که با بیحجابی و بیحیایی صورت گرفت کار را برای مقابله با بیحجابی و بیحیایی سختتر کرده است. دشمنان در تلاش هستند تا ذهن جوانان ما را به شبهات و دروغها آلوده کند و این وظیفه ما است که ذهن جوانان را از آلودگیها و این شبهات پاککنیم. قانون حجاب و عفاف به زودی تصویب میشود اما حمایت مردم از فراجا میتواند کاری کند که جامعهای در شأن ایرانیان داشته باشیم.
معاون امنیتی وزیر کشور: همه مسئولین قوا بر اجرای قانون تأکید دارند و حامی فراجا هستند میراحمدی معاون امنیتی وزیر کشور اظهار داشت: اقلیت کم تعداد، اما چشم پرکن کسانی که کشف حجاب کردند اغلب بدون آگاهی از پشت پردهها و در اثر هیجانات جوانی و فضای مجازی تأثیرگذار در این حوزه بدون اینکه از نقشه دشمنان مطلع باشند و یا عنادی در این زمینه داشته باشند و ضدیتی با اسلام داشته باشند اقدام کردند و اکثریت قریب به اتفاق با تذکر پلیس تمکین میکنند. فراجا در این طرح به وظیفه قانونی خود عمل میکند و مدبرانه و با نیت مشفقانه و دلسوزانه اقدامات خود را انجام میدهد؛ اینکه دشمنان میگویند فراجا این مسئلهای را بدون حمایت و همراهی انجام میدهد مطلقاً حرف درستی نیست و همه مسئولین قوا بلاتفاق بر اجرای قانون تأکید دارند و حامی فراجا هستند. اگر جایی هم لازم باشد تذکرات و ارشادات خود را مطرح میکنند، اما حامی و پشتیباناند. میراحمدی با اشاره به حمایت مردم از اجرای طرح نور خاطرنشان کرد: طرح نور باقوت و تدبیر به کار خود ادامه میدهد و فرماندهی انتظامی کشور و دستگاه قضائی هم مراقبت میکنند تا مسئلهای که خارج از ضوابط و قوانین باشد از سوی مأمورین خدمتگزار به ملت صورت نگیرد.
وزیر کشور: نیروی انتظامی با زنانی که مقابل قانون میایستند، برخورد میکند سردار احمد وحیدی، وزیر کشور گفت: فراجا نیروهای خود را توجیه کرده که حتماً بین کسی که اهمال دارد و کسی که تلاش بر ساختارشکنی دارد، تفاوت قائل باشد. این کار از وظایف ذاتی فراجا به عنوان ضابط قوه قضائیه است و اگر مشکلی باشد، طبیعتاً باید به مرجع قضائی ارجاع دهند.
علم الهدی: در بحث حجاب، نمیشود مردم تماشاچی باشند و بگویند آقای نیروی انتظامی شما بیا این ناهنجاری را درست کن علم الهدی گفت: اینکه شما بنده را ببینید و بابت حضور بانوان بدحجاب در بافت پیرامون حرم گلایه کنید، این همان منطق مشتری مداری است. عزیز من، فقط به گفتن ما نیست بلکه مردم و به خصوص جوانان متدین ما باید خودشان میدانداری کنند. از سوی دیگر، حکومت هم باید فراتر از یک ناصح مشفق، در میدان باشد و هزینههای اجرای فرهنگ را بپردازد چون صیانت از فرهنگ، هزینه دارد. اگر مردم بخواهند یکگوشه بنشینند، تماشاچی باشند و بگویند آقای خطیب نماز جمعه، آقای نیروی انتظامی، شما بیا این ناهنجاری را درست کن، اینطور نمیشود! برادران و خواهران، جهتگیری انقلاب در جامعه ما با میدانداری مردم محقق میشود.
رئیس دیوان عالی کشور:حجاب قانون است و همه باید از آن پیروی کنند، حتی کسانی که مسلمان هم نیستند رئیس دیوان عالی کشور گفت: حجاب یک تکلیف شرعی و قانونی است و در جامعه اسلامی و بهطور در نظام جمهوری اسلامی ایران، انتظار این است که حتی کسانی که مسلمان نیستند و یا پایبندی جدی به احکام اسلام ندارند، تابع قانون باشند زیرا قانون در کشور برای همه لازم الاتباع است. قضات در این زمینه اصل بازدارندگی از جرم را در نظر داشته باشند و احکامی صادر کنند که موجب تنبه شود.
یک نماینده مجلس:ترویج عفاف و حجاب نباید بهگونهای باشد که عدهای را نسبت به اصل نظام یا کشور بدبین کند احد آزادیخواه نماینده مجلس شورای اسلامی به جماران گفت: بنده نظرم بر این است که باید این مسئله را به عنوان یک راهبرد اصلی اثبات کنیم که نگاه حاکمیت به تمام زنان و مردان جامعه یکی است و همه برایمان حرمت دارند و صاحب حقوق اجتماعی هستند. البته ما موظف هستیم در رابطه با اصول خود تبلیغ، ترویج و دفاع کنیم. یکی از اصول ما عفاف و حجاب است، اما این تبلیغ نباید بهگونهای باشد که دوگانهای در کشور ایجاد کنیم که نیمی را صاحب حقوق بدانیم و نیمی دیگر را صاحب حقوق ندانیم.