ستاره صبح آنلاین- هرچند هنوز جزییات این مصوبه مشخص نیست، اما در صورت اجرایی شدن این مصوبه، افراد نگران از دست رفتن ارزش سرمایه خود میشوند. مردم با سرمایهگذاری روی برخی کالاها مثل دلار و سکه، خودرو، مستغلات و ... از سقوط ارزش پول خود جلوگیری میکنند. کارشناسان میگویند که گرفتن مالیات از عایدی سرمایه باعث میشود که تعداد معاملات کم و رفتارهای زیرزمینی و معاملات غیررسمی شکل گیرد. در ادامه نظر 4 کارشناس اقتصادی را دراینباره میخوانید.
همتی: زندگی را سخت و پیچیده نکنید همتی، رئیس پیشین بانک مرکزی در تازهترین یادداشت در فضای مجازی نوشت: «رئیس مجلس گفته: «مالیات بر سوداگری شامل ۰.۵ درصد جامعه میشود و نگرانی ندارد!» حتی اگر درصد اعلامی درست باشد، این نوع اظهارنظر بیتوجهی به کارکرد علم اقتصاد و انتقال اثرات غیرمستقیم این نوع از مالیاتها به سایر طبقات جامعه و فراهم شدن اسباب خروج سرمایه از کشور است. برم بنای مالیات بر عایدی سرمایه از کسانی که به حکم عقل، در مقابل تورم از خود حفاظت میکنند، مالیات گرفته و صرف مخارجی میکنند که غالباً برای رشد اقتصادی زیانبار هستند. بهتر است به جای این اقدامات، با علل تورم که موجب سفتهبازی است، مقابله کنید و این قدر هم زندگی را برای مردم سخت و پیچیده نکنید!»
آذری جهرمی: ترمز تشدید نارضایتی عمومی را بکشید! آذری جهرمی، وزیر دولت دوازدهم با اشاره به وضعیت قیمت دلار، تورم و کارهای بیقاعده درزمینه حجاب نوشت: « دلار ۶۴ هزارتومانی، تورم مزمن و کارهای بیقاعده در موضوع حجاب و حالا هم وضع قانون برای مالیات ستانی بر عایدی سرمایه (بخوانید بر تورم)؛ هر یک از اینها برای بر هم زدن ساختار نظم جامعه بهمثابه کبریت بر باروت عمل میکنند چه رسد به رخداد همزمان؛ فردا نگویید توطئه دشمن بود ها!
انتقال اقتصاد به بخش زیرزمینی سهراب دل انگیزان، استاد اقتصاد در خصوص مصوبه مجلس درباره دریافت مالیات از افراد غیرتجاری در معاملات طلا، ارز، مسکن و خودرو گفت: این مجلس باید از حق مردم دفاع کند، اما مجلس، نماینده دولت است و از مردم میکند و به دولت میدهد. مردم نان ندارند بخورند، اما باید مالیات بدهند. اگر کسی یک خانه و پسانداز کوچک داشته باشد هم نگران شده است. این مجلس بر تورم و فعالیتهای مشروع مردم مالیات بسته است. ما نمیتوانیم از معاملات جاری مردم مالیاتبگیریم. ماشین و خانه مردم که سرمایه نیست تا از آن مالیاتبگیرند. ولت سود سپرده و سهام را رها کرده و از خانه مردم مالیات میگیرد. اگر این روش بر اساس اطلاعات موجود شکل بگیرد، مردم وارد معاملات غیرمرسوم میشوند و قولنامه باب میشود و به جای پول نقد و تراکنش بانکی، سکه معامله میکنند. دولت در حال انتقال اقتصاد به بخش زیرزمینی است. بخش بزرگی از درآمد دولتها درکشورهای پیشرفته از محل املاک است اما املاک در ایران دچار رهاشدگی، بیاطلاعی و فقدان اطلاعات اولیه است. قوانینی مثل خانههای خالی که برای پر کردن خانههای خالی در این بخش وجود داشت، عملاً به جایی نرسید. واسطهگری در خودرو و مسکن و دلار و طلا باعث شده بخش زیادی از سرمایهها در این بخش باارزش افزوده صفر جذب شود. بخش مولد تحقیرشده است. به جهت تورم 80 درصدی بازار مسکن، کسی سمت بازار سرمایه با 20 درصد بازدهی نخواهد رفت . رونق بازار کم میشود محمدولی، کارشناس صنعت طلا، درباره مصوبه اخیر مجلس مبنی بر اخذ مالیات بر عایدی سرمایه از نقل و انتقال طلا گفت: این مصوبه فعالیت بازار را کند میکند و مصرفکننده دیگر تمایلی ندارد به سمت طلا بیاید. الآن هم اگر مردم طلا میخرند، خواهان حفظ ارزش پول خود هستند و بعضاً این خرید را مورداستفاده شخصی نیز قرار میدهند. این اتفاق که بیفتد، دیگر به سمت خرید طلا هم نمیآید و رونق بازار کم میشود. مردم به سمتوسوی طلای آبشده و دست دوم میروند که در آن صورت تولید طلا در کشور کاهش پیدا میکند. ما به عنوان پیشنهاد میگوییم که بهتر است خرید و فروش طلا مثل گذشته جریان داشته باشد. حالا اگر یک فرد بخواهد یک گوشواره و انگشتر ۲ گرمی بخرد دیگر قدرت ندارد و تمایلی هم ندارد. مجلس بهتر است شرایط به قبل برگرداند.