کد خبر : 601854 تاریخ : ۱۴۰۲/۱۲/۱۶ - 04:20
ستاره صبح آنلاین گزارش می دهد تنش فزاینده بین غرب و روسیه گروه بین الملل:تنش بین غرب و روسیه در حال افزایش است.در چند روز اخیر اوکراین با حمله پهپادی علیه شبه جزیره کریمه توانست ضرباتی را به روسیه وارد کند.اما اوکراین با توجه به کمبودهایی که به لحاظ نظامی و لجستیکی دارد تلاش می کند تا از غرب حمایت مالی و نظامی شود.حمایت های غرب در دومین سالگرد آغاز جنگ وعده داد شد و موجب واکنش تند مسکو شد.مسکو تهدید کرد اگر کشوری در غرب به اوکراین نیروی نظامی ارسال کند احتمال وقوع جنگ هسته ای را افزایش می دهد.در همین راستان روسیه به فایلی دسترسی پیدا کرده که نشان می دهد آلمان قصد داشته به خاک روسیه حمله کند.جزئیات بیشتر را در ادامه می خوانید:

وزیر دفاع آلمان در اولین اظهارنظر خود پس از انتشار فایل صوتی از نشست مقامات ارشد نظامی آلمان، روسیه را به انجام «جنگ اطلاعاتی» با هدف ایجاد تفرقه در کشورش متهم کرد.

حمله به خاک روسیه
کاخ کرملین گفت فایل صوتی لو رفته از گفت‌وگوی افسران عالی‌رتبه آلمانی نشان می‌دهد که نیروهای مسلح آلمان در حال بحث در مورد طرح‌هایی برای حمله به خاک روسیه بوده‌اند و همزمان این پرسش را مطرح کرده که آیا اولاف شولتس، صدراعظم آلمان اوضاع را در کنترل دارد یا نه. رسانه‌های روسی روز جمعه (۱۱ اسفند) یک فایل صوتی ضبط شده ۳۸ دقیقه‌ای از تماسی را منتشر کردند که در آن افسران ارتش آلمان درباره ارسال تسلیحات به اوکراین و حمله احتمالی کی یف به پلی در کریمه صحبت کرده بودند. در پی انتشار این فایل، مقامات مسکو از برلین توضیح خواستند. سخنگوی کرملین به خبرنگاران گفت: «این فایل به ما می‌گوید که در درون بوندس‌ور (ارتش فدرال آلمان) بحث برنامه‌هایی برای حمله به خاک روسیه به طور اساسی و مشخص مطرح بوده است. این نیازی به تفسیر قانونی ندارد. همه چیز بیش از اندازه آشکار است. در اینجا ما باید دریابیم که آیا بوندس‌ور این کار را به ابتکار خود انجام می‌دهد یا نه. در واقع پرسش این است: ارتش آلمان تا چه اندازه قابل کنترل است و شولتس چقدر اوضاع را کنترل می‌کند؟ یا این که این هم جزئی از سیاست دولت آلمان است؟»او افزود که به هر حال هر دو این سناریوها «بسیار بد» هستند.

تنش دیپلماتیک و احضار سفیر
در پی انتشار فایل صوتی منتسب به فرماندهان ارتش آلمان، وزارت امور خارجه روسیه الکساندر گراف لامبسدورف، سفیر آلمان در مسکو را احضار کرد و خواستار توضیح درباره بحث‌های نظامی در این فایل شد. لامبسدورف پس از خروج از ساختمان وزارت خارجه، بدون گفت‌وگو با خبرنگاران محل را ترک کرد. آلمان از جمله کشورهای ناتو است که به اوکراین تسلیحات از جمله تانک ارسال کرده است. روسیه آنچه را که «غرب دسته جمعی» می‌نامد به استفاده از اوکراین برای راه‌اندازی جنگ نیابتی علیه خود متهم می‌کند، اما ناتو می‌گوید به کی یف کمک می‌کند تا از خود در برابر جنگ تجاوزکارانه روسیه دفاع کند.

هشدار پوتین درباره جنگ هسته ای
این دومین بار در هفته گذشته است که مسکو مدارکی را به عنوان شواهدی دال بر قصد غرب برای حمله مستقیم به روسیه مطرح می‌کند. پوتین در یک سخنرانی گفت که کشورهای غربی در صورت اعزام نیرو برای جنگ در اوکراین، با خطر تحریک جنگ هسته‌ای روبه‌رو خواهند شد.امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه از تمایل اعزام نیرو به جبهه نبرد اوکراین برای مبارزه با روسیه خبر داده بود.

روسیه به دنبال جنگ اطلاعاتی
آلمان انتشار فایل مذاکرات فرماندهان ارتش فدرال این کشور توسط روسیه را «اقدام آشکار به استراق سمع» خواند و گفت که در حال تحقیق روی این مسئله است. وزیر دفاع آلمان گفت: «این حادثه چیزی فراتر از شنود و انتشار یک مکالمه است و بخشی از یک جنگ اطلاعاتی است که پوتین به راه انداخته است. این یک حمله ترکیبی با استفاده از اطلاعات نادرست به منظور ایجاد تفرقه و به هدف تضعیف وحدت ماست.» این در حالی است که کرملین بارها اتهام انتشار اطلاعات نادرست یا گمراه کننده از طرف سایر کشورها را رد کرده است. سخنگوی وزارت خارجه روسیه بدون اینکه جزئیاتی درباره نگرانی‌های کشورش ارائه کند، گفته بود که مسکو خواستار «توضیح آلمان» در این زمینه است.

لو رفتن ارسال موشک به اوکراین توسط آلمان
در تماس تلفنی فاش شده، طرف‌های مکالمه در مورد تحویل احتمالی موشک‌های کروز به کی یف صحبت می‌کنند، مسئله‌ای که پیش از این اولاف شولتس، صدراعظم آلمان علناً آن را رد کرده است. کی یف مدت‌هاست که از آلمان می‌خواهد موشک‌های کروز را در اختیارش بگذارد. برد این موشک تا ۵۰۰ کیلومتر هم می‌رسد. در گفت‌وگوی لو رفته همچنین درباره استفاده از موشک‌های دوربرد ارائه شده به اوکراین توسط فرانسه و بریتانیا و نیز آموزش سربازان اوکراینی صحبت شده است.با شروع سومین سال جنگ در اوکراین، کی یف درخواست‌های خود را برای حمایت نظامی بیشتر از سوی متحدان افزایش داده است. تعداد سربازان اوکراینی در خط مقدم کاهش یافته و کمبود سلاح و مهمات احساس می‌شود.

تلوزیون آلمان:فاجعه است
اولاف شولتس افشای احتمالی فایل صوتی را « جدی» خواند و گفت: «در حال حاضر موضوع با دقت و سرعت در دست بررسی است.» شبکه تلویزیونی آ.ر.د آلمان افشای این فایل را یک «فاجعه» برای سرویس‌های مخفی آلمان توصیف کرد. به گزارش مجله اشپیگل، این فایل بر روی وبکس ضبط شده که بستری ساده برای چت است، نه در یک شبکه مخفی ارتش. دیمیتری مدودف، رئیس‌جمهور سابق روسیه که اکنون نایب رئیس شورای امنیت روسیه است،گفت این فایل نشان می‌دهد که برلین در حال آماده شدن برای جنگ با مسکو است.