اثر جنگ بر تولید نفت پس از وقوع انقلاب و آغاز جنگ تحمیلی، تولید نفت ایران کاهش یافت و در سال ۱۹۸۱ به ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه در روز رسید. سال ۲۰۰۵ تولید نفت به ۴ میلیون و ۹۱ هزار و ۵۰۰ بشکه در روز رسید. تحریمهای ایالاتمتحده در ابتدای سالهای انقلاب باعث کاهش صادرات روزانه نفت ایران به ۷۰۰ هزار بشکه شد. رفع تحریمها در سال ۱۹۸۱ به بهبود صادرات نفت ایران کمک کرد، اما به دلیل همزمانی با جنگ تحمیلی، صادرات نفت ایران نتوانست بهروزهای پیش از تحریم بازگردد و کمتر از ۲ میلیون بشکه در روز باقی ماند. صادرات نفت تا پایان جنگ تحمیلی، به کمتر از ۱ میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه در روز رسید.
تأثیر تحریم و برجام بر نفت تحریمها از سال ۲۰۰۸ الی ۲۰۱۰ باعث شد تا تولید نفت ایران کاهش پیدا کند به طوری که در سال ۲۰۱۴، تولید نفت ایران به ۳ میلیون و ۱۱۷ هزار بشکه در روز رسید. توافق برجام، باعث شد تا تولید نفت ایران افزایش یابد. تولید نفت ایران در سال ۲۰۱۷، به ۳ میلیون و ۸۶۷ هزار بشکه در روز رسید. خروج آمریکا از برجام و وقوع همهگیری کرونا، باعث شد تا تولید روزانه نفت در سال ۲۰۲۰ به ۱ میلیون و ۹۹۰ هزار بشکه در سال کاهش یابد. بر اساس دادههای اوپک، تولید نفت ایران در سال ۲۰۲۲ روزانه ۲ میلیون و ۵۵۴ هزار بشکه بوده است. در سالهای ۱۹۸۹ الی ۲۰۰۵، همزمان با بهبود روابط کشور با دنیا صادرات نفت افزایش یافت و در بازه ۲ الی ۲.۵ میلیون بشکه در روز بود. پس از اعمال تحریمهای ایالاتمتحده و سازمان ملل در سالهای ۲۰۰۷ و ۲۰۰۶، صادرات نفت روند کاهشی در پیش گرفت. افزایش تحریمها، باعث شد تا صادرات نفت ایران تا سال ۲۰۱۴ و پیش از توافق برجام به کمتر از ۱ میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه در روز برسد. توافق برجام، باعث شد تا موانع صادرات نفتی کمتر شود. صادرات نفتی ایران تا سال ۲۰۱۷، توانست بالای ۲ میلیون بشکه در روز را هم تجربه کند. درنهایت خروج ترامپ از برجام در سال ۲۰۱۸، باعث شد تا صادرات ایران کاهش و تا ۵۰۰ هزار بشکه در روز برسد. تحریمهای ایالاتمتحده آمریکا در سال ۱۹۷۹، در دولت محمود احمدی نژاد، و در دولت حسن روحانی در سال ۲۰۱۸، بیشترین ضربه را به صادرات نفتی ایران زده است.
بیشترین و کمترین تولید سرانه نفت سال ۱۹۷۳ بیشترین تولید سرانه نفت در ایران اتفاق افتاده که روزانه ۵ میلیون و ۸۶۰ هزار و ۹۰۰ بشکه بوده است. جمعیت ایران در آن سال ۳۱ میلیون و ۴۲۸ هزار نفر بوده است. تولید سرانه نفت در سال ۱۹۷۳ برابر با ۶۸.۰۶ در کل سال بوده است. پسازآن، بیشترین تولید سرانه نفت ایران در سالهای ۱۹۷۴ و ۱۹۷۶ است. میزان تولید نفت ایران در سالهای ذکرشده به ترتیب ۶ میلیون و ۲۱ هزار و ۶۰۰ بشکه در روز، و ۵ میلیون و ۸۸۲ هزار و ۹۲۰ بشکه در روز گزارششده است. همچنین جمعیت ایران در سالهای ذکرشده، به ترتیب برابر با ۳۲ میلیون و ۳۶۷ هزار نفر، و ۳۴ میلیون و ۳۷۷ هزار نفر است؛ بنابراین میتوان گفت تولید سرانه نفت در سالهای ۱۹۷۴ و ۱۹۷۶، به ترتیب برابر با ۶۷.۹ و ۶۲.۴۶ بشکه در کل سال است. سال ۲۰۲۰ کمترین تولید سرانه نفت در ایران اتفاق افتاده که روزانه ۱ میلیون و ۹۹۰ هزار و ۶۲۴ بشکه بوده همچنین جمعیت ایران در آن سال ۸۴ میلیون و ۳۸ هزار نفر گزارششده بنابراین تولید سرانه نفت در سال ۲۰۲۰ برابر با ۸.۶۴ در کل سال بوده است. پسازآن، کمترین تولید سرانه نفت ایران در سالهای ۲۰۲۱ و ۲۰۱۹ میباشد. میزان تولید نفت ایران در سالهای ذکرشده به ترتیب ۲ میلیون و ۳۹۲ هزار و ۱۱۷ بشکه در روز، و ۲ میلیون و ۳۶۲ هزار و ۴۴۶ بشکه در روز گزارششده است. همچنین جمعیت ایران در سالهای ذکرشده، به ترتیب برابر با ۸۴ میلیون و ۸۴۱ هزار نفر، و ۸۳ میلیون و ۷۵ هزار نفر است؛ بنابراین تولید سرانه نفت در سالهای ۲۰۲۱ و ۲۰۱۹، به ترتیب برابر با ۱۰.۲۹ و ۱۰.۳۷ بشکه در کل سال است. بر اساس دادههای اوپک، سقف تاریخی صادرات نفت در کشور از سال ۱۹۸۳ تا سال ۲۰۲۲ میلادی، در سال ۲۰۰۴ میلادی است. میزان صادرات نفت در کشور در سال ذکرشده، روزانه حدود ۲ میلیون و ۶۸۴ هزار و ۱۰۰ بشکه گزارششده است. همچنین کمترین میزان صادرات نفت در کشور در سال ۲۰۲۰ میباشد که میزان صادرات نفت، روزانه حدود ۴۰۴ هزار و ۴۸۹ بشکه گزارششده است.