کد خبر : 601710 تاریخ : ۱۴۰۲/۱۲/۷ - 16:31
ستاره صبح آنلاین گزارش می‌دهد دو سال جنگ بی‌حاصل گروه بین‌الملل:پوتین از سال 1998 که به قدرت رسید هرچند اصلاحات اقتصادی و اقدامات اقتصادی برای کشورش انجام داد اما سودای توسعه‌طلبی و گسترش قلمرو روسیه و حتی احیای روسیه تزاری را در سر داشته و دارد. جنگ دوم چچن یک درگیری مسلحانه در منطقه چچن و دیگر مناطق مرزی قفقاز شمالی بین روسیه و جمهوری چچن بود که از اوت ۱۹۹۹ تا سال ۲۰۰۹ به طول انجامید که پوتین آنجا را اشغال و رمضان قدیروف را دست‌نشانده خود تعیین کرد.همچنین حمله روسیه به گرجستان و به رسمیت شناختن استقلال جمهوری‌های اوستیای جنوبی و آبخازیا توسط فدراسیون روسیه در سال 2008 اتفاق افتاد.در اقدام دیگر روسیه در سال 2014 به شبه‌جزیره کریمه که متعلق به اوکراین بود حمله کرد و آنجا را به تصرف خود درآورد. مهم‌تر اینکه پوتین در ادامه رویکرد توسعه‌طلبانه در سال 2022 (5 اسفند 1400)به باقی خاک اوکراین حمله کرد و یک‌چهارم آنجا را تاکنون به اشغال خود درآورده است.پوتین بر این باور بود که اوکراین را می‌تواند ظرف 48 ساعت اشغال و در آنجا فردی مانند رمضان قدیروف را بگمارد اما مقاومت اوکراینی‌ها از یک‌سو و حمایت توانمند غرب از سوی دیگر برنامه پوتین را ناکام گذاشت.اروپا بیم دارد که اگر اوکراین سقوط کند ممکن است اروپا هم سقوط کند.گزارش پیش رو به دوساله شدن جنگ می‌پردازد:

حمله تمام‌عیار روسیه وارد سومین سال خود شد و اکنون حال و هوای غم‌انگیزی بر اوکراین حکم‌فرما شده است. قوای نظامی کی‌یف به لحاظ تأمین مهمات در مضیقه‌اند و هم‌زمان با چالش فزاینده نیروی انسانی در خط مقدم روبه‌رو هستند.

میزبانی از رهبران غرب در کی یف
ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین به مناسبت دومین سالگرد تهاجم گسترده روسیه به خاک این کشور، میزبان تعدادی از رهبران غربی است. این در حالی است که هم‌اکنون نیروهای اوکراینی با کمبود مهمات و تسلیحات و کمک‌های خارجی روبه‌رو هستند.
زلنسکی به همراه جورجا ملونی نخست‌وزیر ایتالیا، الکساندر دی کرو نخست‌وزیر بلژیک، و جاستین ترودو نخست‌وزیر کانادا و همچنین اورزولا فن در لاین رئیس کمیسیون اروپا، از محل فرودگاه هوستومل ویدئویی منتشر کرد.
زلنسکی در این فرودگاه که بیرون از شهر کی‌یف قرار دارد و چتربازان روسی در روزهای اول جنگ تلاش کردند آنجا را تصرف کنند، گفت: «دو سال پیش، در اینجا، با آتش نیروهای زمینی دشمن مواجه بودیم. حالا با گذشت دو سال، ما با دوستان و شرکای خود در این محل ملاقات می‌کنیم.»

مقاومت فوق‌العاده
ایتالیا که ریاست دوره‌ای گروه هفت اقتصاد پیشرو در جهان را بر عهده دارد، اعلام کرد که اعضای این گروه به طور مجازی با زلنسکی دیدار خواهند کرد و قرار است بیانیه مشترکی درباره اوکراین صادر شود. فن در لاین نیز «مقاومت فوق‌العاده» اوکراین را ستودنی توصیف کرد. وی همچنین در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) نوشت: «ما بیش از پیش قاطعانه در کنار اوکراین ایستاده‌ایم. چه از نظر مالی، اقتصادی، نظامی و اخلاقی. تا زمانی که این کشور بالاخره آزاد شود.»

نجات جان سربازان در گرو کمک‌ها
اندکی پیش از ورود رهبران غربی به اوکراین؛‌ هواپیمای بدون سرنشین روسیه به یک ساختمان مسکونی در شهر جنوبی اودسا حمله کردند و دست‌کم یک نفر کشته شد. مقامات اوکراینی نیز به نوبه خود اعلام کردند که یک هواپیمای راداری روسی را سرنگون کرده‌اند. اگر این موضوع واقعیت داشته باشد، یعنی کرملین در کمتر از یک ماه دومین هواپیمای مشابه خود را از دست داده است. ارتش اوکراین می‌گوید روسیه از این هواپیما برای هدایت حملات موشکی استفاده می‌کند. این در حالی است که سربازان اوکراینی در خط مقدم جنگ در شرق منطقه دونتسک درخواست مهمات دارند. سرهنگ الکساندر سیرسکی که به تازگی مسئولیت فرماندهی کل نیروهای مسلح اوکراین را بر عهده گرفته است در پیامی به مناسبت دومین سالگرد جنگ، از سربازان اوکراینی به خاطر فداکاری و از متحدان غربی برای حمایت آن‌ها تشکر کرد و گفت: «هر پرتابه، هر تانک، هر خودروی زرهی [که به اوکراین داده می‌شود]، اول از همه، [متضمن] نجات جان یک سرباز اوکراینی است.»

کمک مالی 165 میلیاردی غرب
به گفته مؤسسه اقتصاد جهانی کیل، در دو سال گذشته، متحدان اوکراین مقادیر زیادی کمک نظامی، مالی و بشردوستانه به این کشور ارسال کرده‌اند که ارزش آن‌ها تا ژانویه سال ۲۰۲۴ حدود ۹۲ میلیارد دلار از نهادهای اتحادیه اروپا و ۷۳ میلیارد دلار از آمریکا بالغ شده است. در کنگره ایالات متحده، نمایندگان جمهوری‌خواه باعث شده‌اند تا بسته کمک نظامی ۶۰ میلیارد دلاری به کی‌یف مخالف است.

کمک 50 میلیارد یورویی اروپا
اتحادیه اروپا علیرغم مقاومت مجارستان، اخیراً بسته کمکی ۵۰ میلیارد یورویی به اوکراین را با هدف حمایت از اقتصاد اوکراین تصویب کرد. اتحادیه اروپا در آغاز فوریه ۲۰۲۴ بسته جدید ۵۰ میلیارد یورویی برای اوکراین را تصویب کرد؛ در طرف آمریکایی، ۶۰ میلیارد دلاری که ماه‌ها قبل به کی‌یف وعده داده شده بود، به دلیل وتوی نمایندگان جمهوری‌خواه همچنان در کنگره در بن‌بست قرار دارد. واشنگتن با بیش از ۴۲ میلیارد یورو بزرگ‌ترین کمک کننده به حساب می‌آید.

برآورد تلفات روسیه و اوکراین
یک رسانه مستقل روسیه‌ای به نام مدیازونا خبر داد که حدود ۷۵ هزار مرد روسی در سال‌های ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ در جنگ جان خود را از دست دادند.
تحقیقات مشترک «مدیازونا» و «مِدوزا» دیگر سایت خبری مستقل روسیه، نشان می‌دهد که میزان تلفات روسیه در اوکراین کاهش نیافته و مسکو روزانه حدود ۱۲۰ نفر را در میدان جنگ از دست می‌دهد. همچنین تحلیل آماری مرگ‌های ثبت‌شده سربازان در مقایسه با پایگاه‌های اطلاعاتی ارث نشان می‌دهد که احتمالاً مجموعاً حدود ۸۳ هزار سرباز تا کنون، یعنی دومین سالگرد تهاجم روسیه، جان خود را از دست داده‌اند.
ارتش اوکراین روز یکشنبه اعلام کرد روسیه در جنگ دو ساله خود علیه اوکراین ۴۰۹ هزار و ۸۲۰ سرباز را در این کشور از دست داده است.
ستاد کل نیروهای مسلح اوکراین در گزارشی در فیس‌بوک این آمار از تلفات روسیه را منتشر کرد. علاوه بر این، این گزارش همچنین می‌گوید روسیه ۸۱۹ سرباز خود را در روز شنبه از دست داد.

مناطق اشغال شده
این در شرایطی است که اوکراین نتوانست از عملیات تابستانی خود موسوم به «تهاجم متقابل» به موفقیت چندانی دست پیدا کند و روسیه همچنان تقریباً یک‌چهارم خاک اوکراین را در دست دارد. در همین حال، میلیون‌ها اوکراینی همچنان در شرایط سخت زندگی می‌کنند. اولِنا زلنسکا، همسر رئیس‌جمهوری اوکراین گفت که از زمان آغاز جنگ بیش از ۲ میلیون کودک اوکراینی کشور را ترک کرده‌اند و دست‌کم ۵۲۸ نفر کشته شده‌اند.

کمک‌های انگلیس
ریشی سوناک، نخست‌وزیر بریتانیا، در بیانیه‌ای گفت که «ظلم هرگز پیروز نخواهد شد.» رهبر بریتانیا افزود که بریتانیا «تا زمانی که اوکراین در این درگیری پیروز شوند، آماده است تا هر کاری را که لازم است انجام دهد.» بریتانیا متعهد شده است که ۸.۵ میلیون پوند کمک‌های بشردوستانه به اوکراین اختصاص دهد و ارائه مراقبت‌های پزشکی، غذایی و خدمات اولیه به ساکنان را نیز تقویت کند. وزارت امور خارجه بریتانیا در این رابطه اعلام کرد که حدود ۱۴.۶ میلیون نفر معادل ۴۰ درصد از جمعیت اوکراین به کمک نیاز دارند و بسیاری از آن‌ها بی‌خانمان یا بدون دسترسی کافی به غذا و آب و برق هستند.

دبیر کل ناتو: «هدف پوتین تغییر نکرده ولی نتیجه معکوس گرفت»
ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو از اوکراین و متحدانش خواست «دلسرد» نشوند. استولتنبرگ در پیامی ضبط شده به مناسبت دومین سالگرد تهاجم روسیه گفت: «وضعیت در میدان جنگ همچنان بسیار وخیم است. هدف رئیس‌جمهور پوتین برای تسلط بر اوکراین تغییر نکرده و هیچ نشانه‌ای مبنی بر آمادگی او برای صلح وجود ندارد.»
استولتنبرگ به وعده‌های اخیر ناتو برای کمک‌های نظامی به ارزش میلیاردها یورو نیز اشاره کرد و گفت که «حمایت‌های بیشتری در راه است.» این کمک‌ها شامل مهمات توپخانه، پدافند هوایی، و قایق‌های جنگی و همچنین تجهیزات و قطعات یدکی اف-۱۶، هواپیماهای بدون سرنشین و تجهیزات مین‌زدایی را پوشش می‌دهند. استولتنبرگ گفت پوتین این جنگ را برای کور کردن مسیر عضویت اوکراین در ناتو آغاز کرد، «اما دقیقاً برعکس آن شد؛ اوکراین اکنون بیش از هر زمان دیگری به ناتو نزدیک شده است.»

حمایت فرانسه
امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه به ولادیمیر پوتین همتای روس خود هشدار داد که «روی خستگی اروپایی‌ها» در مورد جنگ اوکراین حساب باز نکند و متعهد شد که حمایت فرانسه از کی‌یف «تزلزل‌پذیر نیست.»
ماکرون در شبکه ایکس نوشت: «اوکراین ضربه خورده و زخم خورده است، اما همچنان پابرجاست. برای خودش، برای آرمان‌هایش، برای اروپای ما می‌جنگد. تعهد ما در کنارش متزلزل نخواهد شد.»