کد خبر : 560038 تاریخ : ۱۴۰۲/۹/۶ - 13:45
ستاره صبح آنلاین گزارش می دهد: فشار بر اسرائیل برای تشکیل دولت مستقل فلسطینی/جوبایدن برای بار دوم خواستار تشکیل دولت مستقل فلسطینی شد رهبران کشورهای عربی، ترکیه و اروپا خواستار تشکیل دولت مستقل فلسطینی هستند.


ستاره صبح-گروه بین الملل: به رغم تلفات بالای انسانی اسرائیل در جنگ با غزه، به نظر می‌رسد که بزرگترین خسار، فشارهای جهانی بر تل آویو برای برپایی کشور مستقل فلسطین باشد. جو بایدن روز گذشته بار دیگر موضوع تشکیل دولت مستقل فلسطینی را مطرح کرد. علاوه بر وی همه کشورهای جهان از تشکیل دو دولت در سرزمین‌های فلسطینی حمایت می‌کنند. بنابراین یکی از دستاوردهای جنگ غزه با همه خسارت‌هایش مطرح شدن دوباره تشکیل دولت مستقل فلسطینی است. جزئیات بیشتر را در ادامه می‌خوانید:


خسارت‌های اسرائیل
طبق اعلام رسمی تل آویو، بیش از 1200 اسرائیلی در این عملیات کشته و بیش از دو هزار تن دیگر نیز زخمی شده‌اند. همچنین 240 اسرائیلی توسط حماس به اسارت درآمده‌اند. اما فلسطینی‌ها تاکید دارند که تلفات اسرائیل بیشتر از این آمار است. علاوه بر آن تعداد 382 سرباز اسرائیلی کشته شده‌اند.
مدیر یک گروستان اسرائیلی می‌گوید که این گورستان هر ساعت جنازه یک نظامی اسرائیلی را پذیرش می‌کند.
از سوی دیگر خسارات مالی ناشی از جنگ غزه بر دوش تل آویو سنگینی کرده و گزارش‌ها حاکی از آن است که با ادامه جنگ، این خسارات شدت یافته و در صورت تداوم جنگ بین 8 ماه تا یک سال، به حدود 51 تا 60 میلیارد دلار می‌رسد که حدود 10 درصد از تولید داخلی اسرائیل را تشکیل می‌دهد.

پیامدهای جنگ
جنگ غزه موجب شد بسیاری از کشورها به دنبال دستیابی به راه حلی باشند که نه تنها به جنگ فعلی، بلکه به مناقشه 75 ساله میان فلسطینی‌ها و اسرائیلی‌ها پایان دهد.
در همین زمینه، پدرو سانچز، نخست وزیر اسپانیا چند روز پیش متعهد شد که دولت جدیدش برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین تلاش خواهد کرد.

سانچز خواستار آتش بس فوری از سوی اسرائیل در غزه و پایبندی قاطع به قوانین بشردوستانه بین المللی شد و افزود: کشتار کورکورانه فلسطینیان در غزه و کرانه باختری را محکوم می‌کنیم.


راه حل «دوکشوری»
رویکرد عمومی بین المللی در یافتن پایانی برای آنچه در فلسطین رخ می‌دهد، حامیانه تر شده و درخواست، اجرای راه حل دو کشوری است.
جو بایدن، رئیس جمهور امریکا پیش از این و روز گذشته بر پایبندی آمریکا به تشکیل کشور مستقل فلسطین تأکید کرد.

بایدن هفته گذشته پس از نشست با شی جین پینگ، رئیس جمهور چین در سانفرانسیسکو به خبرنگاران گفت: من برای اسرائیلی‌ها، نتانیاهو (نخست وزیر اسرائیل) و کابینه جنگی که تشکیل داده، توضیح داده‌ام که معتقدم تنها راه حل در این موضوع، راه حل دو کشوری است.

جوزپ بورل، نماینده عالی سیاست خارجی و امنیت اتحادیه اروپا نیز خواستار ایجاد «کشوری جدید» برای فلسطینیان شد.
این امر در اظهارات مطبوعاتی بورل در اوایل نوامبر جاری و پس از نشست وزرای خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا بیان شد.
بورل بر ضرورت یافتن راه حلی برای صلح میان فلسطینی‌ها و اسرائیلی‌ها تاکید کرد.
وی همچنین تاکید کرد که بازسازی غزه (به عنوان راه حلی برای بحران) کافی نخواهد بود، بلکه باید یک کشور جدید برای فلسطینی‌ها ایجاد شود.
بورل به لزوم وجود یک دولت واحد و قانونی فلسطین برای دستیابی به راه حلی در مسئله فلسطین اشاره کرد.

رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه نیز بر تشکیل دو کشور تاکید کرده است.

وی چهارشنبه گذشته در یک سخنرانی ویدئویی در جریان مشارکتش در اجلاس سران گروه 20 آمادگی کشورش را برای پذیرفتن مسئولیت با سایر کشورها در ساختار امنیتی جدید که پس از پایان جنگ در غزه ایجاد خواهد شد، اعلام کرد.

عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهور مصر و پادشاه اردن نیز بر اهمیت تشکیل کشور فلسطین تاکید کرده‌اند.

حل و فصل سیاسی
محمد وتد، تحلیلگر سیاسی متخصص در امور اسرائیل، معتقد است که جنگ اسرائیل علیه غزه، موضوع فلسطین را دوباره در دستور کار بین المللی قرار داد و فلسطین و حق مردم فلسطین برای تشکیل کشور مستقل را معرفی کرد.

وی می‌گوید که بازگشت دوباره این جنبش و حمایت بین المللی، به ویژه در میان جوانان و نسل‌های جدید، اسرائیل را سردرگم کرده است.

او تأکید می‌کند که جنگ غزه درگیری را به نقطه اول بازگرداند، زیرا درخواست‌های بین المللی برای لزوم اجرای قطعنامه‌های بین المللی و اجرای راه حل دو کشوری از سر گرفته شده است.

این کارشناس بر این باور است که به دلیل واقعیت‌های تحمیل شده توسط اسرائیل در سرزمین‌های فلسطینی اشغال شده در سال 1967، راه حل دو کشوری را نمی‌توان در میدان اجرا کرد.

وتد می‌گوید: آنچه اسرائیل پس از جنگ غزه از آن می‌ترسد این است که هرگونه راه حل سیاسی، برای اجرای عدالت در حق مردم فلسطین و حمایت از آرمان آنان بر تل آویو تحمیل شود؛ چه توافقی برای یک آتش بس طولانی مدت، چه ایجاد یک کشور غیرنظامی فلسطین، و یا مهم‌تر از همه تحریم بین المللی و محاصره اسرائیل.

محمد وتد خاطرنشان کرد: سیاست عدم امکان تشکیل کشور فلسطین در مرزهای سال 1967 به پایتختی قدس شرقی که توسط دولت‌های اسرائیل اعمال شده، یک کشور دو ملیتی را ایجاد کرده که موجودیت اسرائیل به عنوان یک کشور یهودی در فلسطین را تهدید می‌کند و این امر جهان را به جنگ پیش از سال 1947 و پیش از تصمیم برای تجزیه فلسطین باز می‌گرداند.