کد خبر : 549506 تاریخ : ۱۴۰۲/۸/۱۴ - 01:52
امروز در تاریخ

تشكیل و آغاز به كار نیروی دریایی ایران
در دوران قاجاریه تا زمان ناصرالدین‌شاه، توجهی به توسعه نیروی دریایی نشد. ناصرالدین شاه به منظور توسعه نیروی دریایی، موفق به خرید یک کشتی ۶۵۰ تنی مجهز به چهار اراده توپ کروپ از آلمان گردید که نام آن را پرسپولیس گذارد. همچنین کشتی کوچک دیگری نیز به نام شوش برای تردد و حفظ امنیت کارون خریداری شد. در زمان مظفرالدین‌شاه نیز چند کشتی کوچک (ازجمله کشتی مظفری) به این ناوگان افزوده شد. ولی طی سالهای بعدی و بدلیل مشکلات داخلی ایران (مشروطیت و پس از آن کودتای سوم اسفند) همه این کشتی‌ها با بی‌توجهی مواجه و در نتیجه به تدریج در خور سلطانی نزدیک بوشهر به آب فرو رفته و غرق شدند.

 

 سقوط كابینه جعفر شریف امامی
پس از كشتار بی‏رحمانه 17 شهریور 1357 در میدان شهدای تهران كه به كشته و زخمی شدن هزاران نفر انجامید، اوضاع كشور رو به وخامت گذاشت و به تشنج بیشتر كشیده شد. همچنین در سیزدهم آبان 57 سالروز تبعید حضرت امام، دانش‏آموزان و دانشجویان با تجمع در دانشگاه تهران قصد رفتن به بیت آیت‏اللَّه طالقانی را داشتند كه با هجوم پلیس و نیروهای نظامی، صدها نفر كشته و زخمی شدند. این دو كشتار خونین در هفتاد روز صدارتِ دولتِ به اصطلاح آشتی ملی شریف امامی، باعث خشم مردم تهران گردید كه در تظاهرات خود، 400 شعبه از بانك‏ها را به آتش كشیدند. در این اوضاع بحرانی، شاه، جعفر شریف امامی را از صدارت بركنار كرد و دولت نظامی ارتشبد ازهاری را تشكیل داد. راهپیمایی‏های بزرگ از جمله در روز عید فطر 1357، گسترش اعتراضات و اعتصاب عمومی در سراسر كشور، مهاجرت امام از نجف به پاریس، حوادث خونبار 17 شهریور و 13 آبان 57 در كنار اقدامات تسكینی بی‏اثر دولت نظیر تغییر عوام فریبانه تاریخ كشور از شاهنشاهی به شمسی و انحلال حزب ستمشاهی رستاخیز، برخی از رویدادهای مهم دوران صدارت شریف امامی بود.

 

کناره گیری دولت بازرگان 
پنجم نوامبر 1979 نماینده گروهی كه عنوان «دانشجویان پیرو خط امام» بر خود گذارده بودند در دومین روز تصرف سفارت آمریكا در تهران (14 آبان 1358) اعلام داشتند كه كاركنان سفارت را تا استرداد شاه آزاد نخواهند كرد و اضافه كردند كه در ساختمان سفارت اسنادی را در رابطه با حوادث كردستان و خوزستان و اسامی برخی از جاسوسان و وابستگان به آمریكا را به دست آورده اند كه آنها را كتاب خواهند كرد.

 

خاطرات هاشمی رفسنجانی 
14آبان سال 1377: در منزل بودم. وقت با مطالعه و تنظیم كتابخانه و كمك به عفت براى جواب مصاحبه با روزنامه زن و اصلاح نمایه‌هاى تفسیر و خواندن جراید و گزارش‌ها گذشت. محسن، [سرپرست دفتر ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام]، تلفنى گفت، برگزاركنندگان مراسم مرحوم [رضا] روزبه، اصرار دارند، براى افتتاح همایش بروم.در انتخابات آمریكا، حزب دموكرات وضع بهترى پیدا كرده، على‌رغم تبلیغ‌هاى منفى كه به بهانه مسأله انحراف اخلاقى آقاى [بیل] كلینتون، توسط جمهورى‌خواهان شد. على‌رغم اینكه از 175 سال قبل به این طرف، همیشه در انتخابات میان‌دوره‌اى، حزب حاكم بازنده بوده، گرچه هنوز جمهورى‌خواهان، اكثریت را دركنگره دارند. پس از تصویب پیشنهاد ایران در مجمع‌عمومى سازمان ملل در موردگفت‌وگوى تمدن‌ها، امروز روزنامه‌هاى طرفدار دولت و رسانه‌هاى غربى، تبلیغات وسیعى با حمایت از آقاى [سیدمحمد] خاتمى دارند.