به نظر شما چرا اسرائیل از حمله زمینی به غزه خودداری کرد؟آمریکا در این تصمیم چه نقشی ایفا کرد؟ نکته اول این است که هنوز مشخص نیست که آیا اسرائیل از حمله زمینی به غزه منصرف شده است یا خیر.این رژیم اگر عقل و منطق داشته باشد قاعدتا نباید حمله کند زیرا حمله زمینی آنها را با یک جنگ چریکی به صورت خانه به خانه درگیر خواهد کرد. ارتش اسرائیل آماده جنگیدن اینچنینی به صورت طولانی مدت را نخواهد داشت. سابقه ارتش اسرائیل نشان میدهد که «بزن در رو» است.یعنی اهدافی که دارد را مورد هدف قرار میدهد و بعد از مهلکه فرار می کرده است.ارتش اسرائیل آمادگی برای جنگ طولانی را ندارد.منظور بنده از طولانی شش ماه تا یک سال است. لشکر کشی بزرگی که اسرائیل در مرزها خود انجام داده فقط برای عملیات روانی و ترساندن مردم غزه نیست به نظر می رسد آنها برنامه هایی برای ورود زمینی به غزه دارند. نکته دوم این است که اسرائیل با ورود به غزه زمینه یک جنگ چند وجهی را فراهم می کند.در این صورت امکان دارد هم در شمال با حزب الله درگیر شود و هم با نیروهای مقاومت در سوریه روبه رو شود. به نظر می رسد آمریکا نقشی در تصمیم گیری اسرائیل درباره حمله زمینی به غزه ندارد.زیرا جنگ هنوز منتفی نشده و آمریکایی ها تمام قد از اسرائیلی ها پشتیبانی کردند.بایدن شخصا به تل آویو رفت و در عالیترین سطح تلاش کرد حمایت کند. به نظر می رسد آمریکا و غربی ها فقط هشدار داده اند که اسرائیل جنبه های حقوق بشری را رعایت کند.زیرا کاری که اسرائیل در حال انجام آن است مصداق بارز جنایت جنگی است.هر کشوری به جز اسرائیل این اقدامات را انجام میداد در تمام نهادهای بین المللی محکوم میشد اما دولت نتانیاهو به پشتوانه امریکا و اروپا چنین جنایاتی را انجام میدهد. آمریکا مایل نیست بخاطر اسرائیل وارد جنگ شود.زیرا اگر یک جنگ فراگیر آغاز شود آمریکا ناچار است از متحد استراتژیک خود در منطقه حمایت کند و در این صورت پای آمریکا در یک جنگ ناخواسته باز خواهد شد.از این جهت امکان دارد آمریکا موافق حمله زمینی از اسرائیل به غزه نباشد.
جنگ اسرائیل با حماس چه ارتباطی با سیاست های جمهوری اسلامی در منطقه دارد؟به نظر میرسد این جنگ پای آمریکا به منطقه را باز کرده است،نظر شما چیست؟ اگر بخواهم صادقانه صحبت کنم این است که وقتی چنین جنایت هایی در حال رخ دادن است و عجیب ترین صحنه ها در طول تاریخ خاورمیانه در حال وقوع است صحبت از منافع کشورها حال بهم زن است.اینکه فکر کنیم مسائل به سود کدام کشور در حال رخ دادن است امر درست و انسانی نیست. البته رئالیست ها چنین مسائلی برایشان اهمیت ندارد و بنده میانه ای با چنین تحلیلگرانی ندارم.مسائلی انسانی بر هر چیز دیگری در هنگامه جنایت علیه انسان ها اولویت دارد.
با توجه به نکات شما راهکار آتش بس در شرایط فعلی را چه می دانید؟ دو اقدام در شرایط فعلی اهمیت دارد.ابتدا آتش بس و جلوگیری از جنایت علیه مردم غزه و دوم کمک رسانی به مردم غزه در شرایطی که آب،برق و سوخت ندارند.به نظر میرسد ایران برای آتش بس کاری از دستش بر نمی آید.
کشورهای منطقه چه اقداماتی میتوانند انجام دهند؟ باید فشار بیاورند تا گذرگاه رفح باز شود.مصر بهانه جویی میکند که اگر گذرگاه را باز کند کمک های مردمی بمباران می شوند و مصر نمی تواند امنیت آنها را تامین کند.از سوی دیگران اسرائیل نیز حاضر نیست تضمین امنیتی دهد. سازمان ملل اعلام کرده است حداقل 100 کامیون نیاز است که به صورت فوری وارد منطقه شود.سازمان ملل پذیرفته زیر نظر خودش و با تضمین خودش دارو و غذا به غزه برود اما همین را هم نپذیرفته اند. البته مذاکراتی در مصر در پیش است که امکان دارد آن مذاکرات به نتیجه برسد.افکار عمومی باید فشار بیاورند به مصر که این خطر را بپذیرند و اجازه دهند کمک ها زیر نظر پرچم سازمان ملل وارد غزه شوند.
نقش غرب چیست؟ آنها شعار میدهند و دست اسرائیل را برای جنایت باز گذاشته اند.شامگاه جمعه دو اسیر آمریکایی که یک مادر و دختر بودند آزاد شدند و در قبال آن فقط بیست کامیون وارد منطقه غزه شده است.اما آمریکایی ها در ارتباط با 100 گروگان دیگر صحبتی نکرده اند.اعلام شده این توافق با میانجیگری قطر بوده و با فشار بر حماس دو گروگان آمریکایی در ازای 20 کامیون مبادله شده است.این کامیون ها هم توسط سازمان انجام شده است.البته با ورود سوخت هم مخالفت شده است.زیرا اسرائیل گفته از این سوخت ها بهره برداری نظامی می شود.اما این در حالی است که سوخت موشک با سوخت موتور برق و خودرو تفاوت زیادی دارد.