به نظر شما چرا چین دست به اقدامی زده که می داند تنش زا خواهد بود؟ برای تحلیل این واقعه باید توجه داشت که با دو روایت متضاد از سوی دو کشور مواجه هستیم.آمریکایی ها معتقدند این بالن یک مسیر مورب را از شمال غرب تا جنوب شرق آمریکا را طی کرده است و در نزدیکی سواحل کارولینای جنوبی با هواپیمای اف 22 منهدم شده است. البته در ابتدای ورود به خاک آمریکا در ایالت مونتانا در شمال غرب دیده شده منطقه ای که در آن مراکز حساس هستهای وجود دارد. در حقیقت بالن چینی از مرز کانادا وارد شده و در ایالات مونتانا به حدی پایین آمده که با چشم عادی قابل رویت بوده است.آمریکا همچنین مدعی است می توانسته در همان لحظات ورود به آسمان این کشور منهدمش کند اما به علت اینکه نخواسته به شهروندانش لطمه ای وارد شود اقدامی نکرده تا بالن به روی اقیانوس برود. اما روایت چین متفاوت از این ادعا است.پکن معتقد است این بالن برای مسائل زیست محیطی و هواشناسی به آن منطقه رفته و مقاصد جاسوسی را دنبال نمیکرده.پکن ابراز نارضایتی کرده و گفته که شرکت سازنده این بالن در دادگاه های آمریکا شکایت خواهد کرد. اما باید توجه داشت که این بالن به لحاظ حجمی به اندازه 3اتوبوس است.سوخت آن هم با جهت باد بوده و هم از سوخت خورشیدی استفاده می کرده و کنترل از زمین هم داشته است. بنابراین فناوری پیشرفته ای که چینیها به کار گرفته اند این پرسش را به وجود می آورد که چگونه توانستند این بالن را از کانادا وارد خاک آمریکا کنند.البته آنها مدعی هستند به صورت اتفاقی وارد آمریکا شده است.اما چگونه این بالن سر از دریای مدیترانه آورده است. با توجه به فناوری پیشرفته این بالن بعید به نظر می رسد کنترل آن از دست چین خارج شده باشد. به نظر بنده این کار یادآور رقابت های شوروی با آمریکا بود و اکنون در حال تکرار است. برخی ها در داخل ایران با تکیه بر اینگونه حوادث مدعی می شوند چین در مقابل آمریکا ایستاده است.در حالی که این موضوع نشان دهنده این است که چین با وجود روابط اقتصادی با آمریکا اما رویکردهای سیاسی و امنیتی خود را حفظ می کند. چین در آمریکا حدود 2هزار میلیارد دلار سرمایه گذاری کرده است و آمریکا نیز حدود 1200 میلیارد دلار در چین سرمایه گذاری کرده است.در مجموع هم سالانه بیش از 400 میلیارد دلار روابط تجاری با یکدیگر دارند.این آمارها نشان میدهد تقابل امنیتی و سیاسی تاثیری بر روابط تجاری ندارد.این یک پدیده جالب است.آمریکا و شوروی کاملا مقابل یکدیگر بودند و سطح تعاملات تجاری شان هم پایین بود. تعلیق سفر بلینکن به چین نشان می دهد حدی از تنش در روابط بین پکن و واشگتن به وجود آمده است که اگر بخواهیم واقع بینانه نگاه کنیم اینکه چینی ها بدشان نمی آید از فناوری پیشرفته ای که بدست آوردند در راستای کسب اطلاعات آمریکا استفاده کنند. امریکا هم با منهدم کردن بالن نشان داد که در موضوعات امنیتی مماشات نمی کند و جدی برخورد می کند.
کشورها ایا به لحاظ امنیتی و حقوقی اجازه دارند پرنده هایی را به بهانه مسائل زیثست محیطی وارد حریم هوایی یک کشور ثالث کنند؟ خیر این مسئله از جانب هیچ کشوری قابل قبول نیست.اما چینی ها مدعی هستند که بالن به صورت اتفاقی با باد به آن سمت هدایت شده است.اما پرسش این است بالنی که به صفحات خورشیدی مجهز است چگونه نمی توانسته کنترل شود و از شمال غرب تا جنوب شرق یک کشور را بپیماید. این بالن سقف پروازی 30کیلومتر داشته یعنی از سقف پروازی جنگنده ها که 20 کیلومتر است بیشتر بوده است.اینکه این بالن به حدی پایین آمده که با چشم غیر مسلح دیده شده شبه برانگیز است. این اقدام ریسک بزرگی برای چین است زیرا می توانست تنش گسترده ای بین دو کشور ایجاد کند.آمریکا هم قطعات بالن را جمع کرده تا بتواند روی آن مطالعه کند.
به نظر شما چرا بایدن در پاسخ به پرسشی مبنی بر چگونگی تنش بین چین و آمریکا سکوت کرده است؟ بایدن می داند که آمریکا با روسیه در حال تنش و تخاصم است او نمی خواهد چنین تنشی با چین هم به وجود بیاید.چین هم ملاحظاتی دارد و به روسیه نزدیک نشده و به درخواست های پوتین پاسخ مثبت نداده است. پاسخ ندادن بایدن به این دلیل است که او نمی خواهد وارد درگیری جدیدی بشود.