به گزارش ستاره صبح آنلاین به نقل از تجارتنیوز، مرکز پژوهشهای مجلس در نخستین گزارش خود به بررسی نقاط قوت و اشکالات لایحه بودجه ۱۴۰۲ پرداخته است.
در این گزارش تاکید شده که با توجه به کاهش اثر شوک قیمتی ناشی از حذف ارز ترجیحی، در سال ۱۴۰۲ پیشبینی میشود با فرض تداوم وضعیت موجود، نرخ تورم نسبت به سال ۱۴۰۱ کمتر خواهد بود. استناد این گزارش به دادههای دو نهاد بینالمللی یعنی بانک جهانی و صندوق بینالمللی پول است. پیشبینی بانک جهانی از نرخ تورم سال جاری 51.2 درصد و برای سال آینده 42.6 درصد است. پیشبینی صندوق بینالمللی پول اما برای هر دو سال تورم 40 درصدی است.
در بخش دیگر این گزارش آمده است که با توجه به اجرای طرح مردمیسازی یارانهها در سال ۱۴۰۱ به نظر میرسد نابرابری ضریب جینی کاهش داشته ولی با توجه به نرخ بالای فقر، تداوم سیاستهای حمایتی هدفمند ضروری است.
برخی اشکالات لایحه بودجه 1402
در حالی که رئیس کنونی سازمان برنامه و بودجه در روز معارفه خود مدعی شد با 50 نفر میتوان بودجه را نوشت و اجرا کرد؛ حالا بعد از روزها تاخیر، لایحهای به مجلس رفته که پر است از ارقام موهومی. طی چند روز گذشته کارشناسان مختلف به ارزیابی بودجه 1402 اقدام کردهاند، مرکز پژوهشهای مجلس هم به نقاط قوت و ضعف آن پرداخته است.
در بخش اشکالات لایحه بودجه به موارد زیر اشاره شده است: