به گزارش ستاره صبح آنلاین به نقل از اسپوتنیک، وی در این باره گفت: ونزوئلا از آمادگی کامل برای برداشتن گامهایی در راستای روند عادی سازی مناسبات دیپلماتیک، کنسولی و روابط سیاسی با دولت فعلی آمریکا و دولتی که در آینده ممکن است روی کار بیاید، برخوردار است.
بعد از آنکه آمریکا در سال ۲۰۱۹ از ریاست جمهوری خودخوانده «خوان گوایدو» رهبر مخالفان دولت ونزوئلا حمایت کرد، کاراکاس روابط دیپلماتیک با واشنگتن را قطع کرد- روندی که در ادامه به اعمال تحریمهای کمرشکن علیه بخش نفت و صنایع مالی ونزوئلا منجر شد.
اما، دولت قانونی مادورو با برخورداری از حمایتهای شرکای بین المللی قوی مانند روسیه و چین، در برابر فشار آمریکا و متحدان اروپایی تاب آورد.
جالب آنکه با شدت گرفتن جنگ اوکراین و نیاز غرب به تأمین منابع انرژی از جایی غیر از روسیه، بلافاصله دولت واشنگتن به فکر کاهش تحریمهای نفتی ونزوئلا افتاد و پس از ماهها مذاکره، وزارت خزانه داری آمریکا سرانجام اوایل آذرماه اعلام کرد که اجازه عرضه نفت از ونزوئلا به بازار آمریکا داده شده است.
در چارچوب سیاسی نیز، عدم توفیق گوایدو به پیشبرد اهداف اپوزیسیون موجب شد تا نهایتا جمعه گذشته، وی از صحنه قدرت کنار گذاشته شود.
روزنامه «نیویورکتایمز» خوان گوایدو را نماد مقاومت در برابر دولت نیکلاس مادورو و تصمیم اپوزیسیون برای کنار گذاشتن وی را شکستی برای واشنگتن توصیف کرده است که حامی سرسخت گوایدو بود.
مذاکرات بین اپوزیسیون و دولت مادورو به میزبانی مکزیک در اوایل ماه گذشته میلادی به پایان رسید. در این نشست هر دو طرف قراردادی را برای ایجاد صندوقی تحت مدیریت سازمان ملل برای مبارزه با بحران انسانی در ونزوئلا امضا کردند.