کد خبر : 305656 تاریخ : ۱۴۰۰/۶/۲۷ - 13:47
افزایش فاجعه‌بار گازهای گلخانه ای تا سال ۲۰۳۰ سازمان ملل متحد نه تنها نسبت به افزایش ۱۶ درصدی انتشار گازهای گلخانه ای تا سال ۲۰۳۰ میلادی هشدار داد، بلکه اعلام کرد تلاش کشورها با هدف جلوگیری از روند گرمایش زمین همچنان کافی نیست.

به گزارش ستاره صبح آنلاین به نقل از روزنامه ال پائیس اسپانیا، بشر هنوز نتوانسته است مسیر خود در حرکت به سمت گرم‌شدن فاجعه‌بار زمین را تصحیح کند. در توافق‌نامه پاریس در سال ۲۰۱۵ مشخص شد که در بحران آب‌وهوایی فعلی، میانگین دمای جهانی بین ۱.۵ تا ۲ درجه نسبت به پیش از انقلاب صنعتی افزایش یافته است. در نتیجه تعیین شد که انتشار گازهای گلخانه ای تقریبا به طور کامل کاهش یابد و این همان مسیری است که بشریت از نیل به آن بازمانده است.

گواه این ادعا، گزارش روز جمعه «کنوانسیون چارچوب ملل متحد در مورد تغییرات اقلیمی» که از تداوم انتشار جهانی گازهای گلخانه ای در دهه حاضر خبر داد. در این گزارش آمده است، انتشار گازهای گلخانه ای در سطح جهان تا سال ۲۰۳۰ در مقایسه با سطوح سال ۲۰۱۰ میلادی، ۱۶ درصد افزایش می یابد. مطالعات علمی نشان می‌دهد که این دوره منجر به گرم شدن ۲.۷ درجه‌ای زمین تا پایان قرن می‌شود و این همان دور شدن کشورها از تعهدات شش سال پیش و در زمان امضای توافقنامه پاریس است.
       
به نوشته ال پائیس در حال حاضر ۱۹۰ کشور جهان به این پیمان ملحق شده و باید برنامه‌هایی برای کاهش انتشار گازهای گلخانه ای ارائه دهند. در سال ۲۰۱۵ نیز هنگامی‌ که توافقنامه پاریس امضا شد، مشخص بود که این برنامه‌ها کافی نیستند و به همین دلیل است که لزوم بازنگری تدابیر دولت‌ها آشکار شده است. در تابستان سال جاری میلادی، ۱۱۲ کشور جهان از جمله همه اعضای اتحادیه اروپا و آمریکا برنامه‌های جدیدی ارائه داده اند اما این امر نیز نمی‌تواند مسیر جهانی به سمت گرمایش ۲.۷ درجه ای زمین را اصلاح کند.

برای ثابت نگه داشتن افزایش دما در ۱.۵ درجه، دانشمندان تخمین می‌زنند که انتشار جهانی دی اکسید کربن (گاز گلخانه ای اصلی) باید در سال ۲۰۳۰ در مقایسه با ۲۰۱۰ تا ۴۵ درصد کاهش یابد.

آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل متحد معتقد است این امر نشان می‌دهد که «جهان در یک مسیر فاجعه‌بار است».

گذشته از آمار و ارقام و هشدارها از افزایش بی رویه گازهای گلخانه ای و افزایش تهدید گرمتر شدن زمین، گزارش سازمان ملل نشان دهنده شکاف بزرگی است میان آنچه نتایج و یافته های علمی از رهبران جهان می‌خواهند که انجام دهند و آنچه رهبران تا کنون مایل به انجام آن بوده اند.

اتریشیا اسپینوسا، دبیر اجرایی تغییرات آب و هوایی سازمان ملل متحد دیروز جمعه در یک کنفرانس مطبوعاتی تلویزیونی گفت: این امر به شدت با درخواست‌های علم برای کاهش سریع و پایدار انتشار گازهای گلخانه ای برای جلوگیری از جدی ترین پیامدهای آب و هوایی در تضاد است. وی همچنین در انتقاد از چین،  ژاپن و کره جنوبی گفت این کشورها به وعده های جدید خود در زمینه آب و هوایی عمل نکرده اند.

کارشناسان مطالعات جوی در گزارشی که به تازگی منتشر شده هشدار داده‌اند که درصورتیکه رهبران جهان در دستیابی به توافق برای کاهش قابل توجه انتشار گازهای گلخانه‌ای تا سال ۲۰۳۰ ناکام بمانند، ۱۰ میلیون نفر بر اثر "افزایش شدید دما" جان خود را از دست خواهند داد. همچنین محققان نیز تاکید می‌کنند که در این شرایط ممکن است تولید محصولات کشاورزی تا سال ۲۰۵۰ حدود ۳۰ درصد کاهش یابد و این درحالیست که میزان مواد غذایی مورد نیاز جمعیت در حال گسترش ۵۰ درصد افزایش می‌یابد.