کد خبر : 275242 تاریخ : ۱۴۰۰/۵/۳۰ - 13:39
جلسه رای اعتماد به وزرای دولت سیزدهم در مجلس رئیسی: ترکیب وزرای پیشنهادی مطلقا تحت فشار فرد یا گروه خاصی ایجاد نشده است جلسه رای اعتماد به کابینه دولت سیزدهم با حضور و سخنرانی رئیسی رئیس‌جمهور و قالیباف رئیس مجلس در صحن علنی مجلس برگزار شد.

به گزارش ستاره صبح آنلاین به نقل از جماران؛ جلسه علنی مجلس شورای اسلامی امروز شنبه۳۰ مردادماه ۱۴۰۰ با ریاست محمد باقر قالیباف و حضور ۲۲۳ نماینده به منظور بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت سیزدهم آغاز شد.

سید ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور، محمد مخبر، معاون اول رئیس جمهور و غلامحسین اسماعیلی، رئیس دفتر رئیس‌جمهور نیز در صحن علنی مجلس حاضر هستند. 

حسین علی حاجی دلیگانی، نایب رئیس مجلس در ابتدای این جلسه اسامی وزرای پیشنهادی دولت سیزدهم را که در صحن حضور دارند، به شرح زیر قرائت کرد: 

جواد اوجی: وزارت نفت

احمد وحیدی: وزارت کشور

 سید احسان خاندوزی: وزارت امور اقتصادی و دارایی

حجت الاسلام خطیب: وزارت اطلاعات

محمد مهدی اسماعیلی: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

سید جواد ساداتی‌نژاد: وزارت جهاد کشاورزی

سید عزت الله ضرغامی: وزارت میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی

 حمید سجادی: وزارت ورزش و جوانان

رضا فاطمی امین:وزارت صنعت، معدن و تجارت

امین حسین رحیمی: وزارت دادگستری

 علی اکبر محرابیان: وزارت نیرو

 حسین امیرعبداللهیان: وزارت امور خارجه

 حسین باغ‌گلی: وزارت آموزش و پرورش

حجت عبدالملکی: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی

بهرام عین‌اللهی: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی

رستم قاسمی: وزارت راه و شهرسازی

امیر سرتیپ محمدرضا قرایی آشتیانی: وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح

محمد علی زلفی گل: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری

عیسی زارع‌پور: ارتباطات و فناوری اطلاعات 

 

قالیباف: برای نخستین بار در تاریخ مجلس، همه نمایندگان بصورت چهره به چهره با وزرا آشنا شدند

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: با برنامه ریزی قبلی و با شکل گیری سامانه این فرصت فراهم شد تا همه وزرا در همه کمیسیون‌ها حضور پیدا کنند و نمایندگان چهره به چهره با وزرا صحبت کنند و نمایندگان شناخت خوبی از وزرا پیدا کردند و وزرا هم با نگاه مجلس آشنایی پیدا کردند.

محمدباقر قالیباف در آغاز صحن علنی مجلس شورای اسلامی ضمن تسلیت سالروز شهادت امام سجاد (ع) و خیرمقدم به رئیس جمهور، معاون اول و وزرای پیشنهادی که در صحن علنی مجلس حاضر هستند، گفت: در صحن مجلس و در چند روز پیش رو روزهای مهم و حساسی را هم مجلس و هم دولت به دوش دارند. امیدوارم همانطور که در هفته گذشته براساس آیین‌نامه، وزرای پیشنهادی در کمیسیون‌های مجلس حاضر شدند و با برنامه ریزی قبلی و برای اولین بار با شکل گیری سامانه این فرصت فراهم شد تا همه وزرا در همه کمیسیون‌ها حضور پیدا کنند و نمایندگان چهره به چهره با وزرا صحبت کنند و نمایندگان شناخت خوبی از وزرا پیدا کردند و وزرا هم با نگاه مجلس آشنایی پیدا کردند. 

وی ادامه داد: امیدوارم در این روزهای صحن این فرصت فراهم شود که هم مردم و هم نمایندگان و هم وزرای پیشنهادی با هم گفت و شنود داشته باشند. 

رئیس مجلس تاکید کرد: لازم است طبق ماده ۲۰۳ آیین نامه یک رای گیری داشته باشیم که تا پایان رای اعتماد تصویب کنیم که جلسه ما صبح و بعد از ظهر ادامه پیدا کند. 

 

بررسی صلاحیت کابینه سیزدهم در دو نوبت صبح و عصر انجام می‌شود

با موافقت نمایندگان بررسی صلاحیت کابینه در دو نوبت صبح و عصر برگزار می‌شود.

در صحن علنی مجلس شورای اسلامی محمدباقر قالیباف با اشاره به ماده ۲۰۳ آیین‌نامه داخلی مجلس بررسی صلاحیت کابینه دولت سیزدهم را در دو نوبت صبح و عصر به رای نمایندگان گذاشت که از مجموع ۲۷۵ نماینده حاضر در صحن علنی مجلس با ۲۴۸ رای موافق مورد قبول قرار گرفت. 

بر این اساس، نمایندگان تا پایان زمان رای اعتماد در دو نوبت صبح و عصر در صحن علنی مجلس کابینه را بررسی می‌کنند.

 

رئیسی: ترکیب وزرای پیشنهادی مطلقا تحت فشار فرد یا گروه خاصی ایجاد نشده است

رئیس‌جمهور تأکید کرد: دولت سیزدهم اولین دولت برگرفته از بیانیه گام دوم انقلاب است و محورهای اصولی و بنیادین در این دولت مدنظر قرار گرفته شده است.

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدابراهیم رئیسی در جلسه بررسی صلاحیت وزیران پیشنهادی کابینه سیزدهم با اشاره به ایام عزاداری اباعبدالله الحسین(ع)  گفت: از مردم و هیئت‌های عزاداری که خالصانه پروتکل‌های  بهداشتی را رعایت کردند تشکر می‌کنم.

رئیس جمهور ادامه داد: باید از نمایندگان محترم و از این ابتکار بسیار خوبی که مجلس شورای اسلامی نسبت به بررسی وضعیت وزرای پیشنهادی ارائه داده تشکر کنم،  از روسای  کمیسیون‌ها و رئیس محترم مجلس تقدیر می‌کنم که این حرکت بسیار ابتکاری و ارزشمند بود.

وی ادامه داد: در ابتدای سخن به کلان برنامه‌های دولت اشاره کنم و بعد در ادامه فرصت، به وزرا و پیشنهاداتی که خدمت مجلس محترم ارائه داده شده می‌پردازم.

رئیسی افزود: خداوند متعال را شکرگزاریم که توفیق عظیم خدمت با رعایت امانت را به اینجانب با تکیه بر  شعارهای اصلی خمینی کبیر و رهنمودهای رهبر حکیم و فرزانه انقلاب اسلامی داده است.

وی با بیان این‌که‌ دولت سیزدهم اولین دولتی است که گام دوم انقلاب اسلامی ایران را دنبال می‌کند، اظهار داشت: فرصت خدمت کوتاه و رنج‌ها و مشکلات مردم بسیار است و این مشکلات جز با عنایت الهی و اهل بیت و اراده پولادین برای تحقق به سرمنزل مقصود نخواهد رسید.

رئیس جمهور تاکید کرد: تحول‌خواهی جز با تکیه بر شعارهای اصیل انقلاب اسلامی به ساحل امن عدالت و پیشرفت منتهی نخواهد شد؛ اکنون هنگامه حرکت جهادی حکیمانه، شجاعانه و مردمی است که با تکیه بر ظرفیت‌های عظیم فکری و نخبگانی از آحاد ملت با همراهی و همدلی مجلس انقلابی و نمایندگان مردم در چارچوب سند تحول دولت مردمی به ایران قوی خواهیم رسید.

وی با اشاره به این‌که سند تحول دولت مردمی با ترکیب چهارچوب محورهای بنیادین پنج‌گانه است، گفت: محورها عبارتند از بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی،  تعالی فرهنگ انقلاب اسلامی و ایرانی، اقتصاد مقاومتی،  تامین درآمد و معیشت جامعه  و توسعه روابط بین‌الملل که هر یک از برنامه‌های عدالت و پیشرفت کانون برنامه ریزی قرار گرفته است و برآیند آنها رونق تولید داخلی و تعالی ایران اسلامی خواهد بود.

رئیس جمهور بیان کرد: تحقق این محورها تحقق زنجیره کامل فرایند تحولی و تصویربرداری از آینده مطلوب  است.  بررسی علل وقوع چالش‌ها و برنامه‌ریزی در چارچوب ظرفیت‌های ساختاری انسانی و مالی دولت با رویکرد همکاری دیگر قوا مدنظر قرار گرفته است.

 

 

دفاع رئیس جمهور از وزرای پیشنهادی به مجلس

وزارت آموزش و پرورش

مساله معلمان و فرهنگیان و مساله معیشتی آنها از دغدغه مورد تاکید ماست. فرهنگیان بدانند طرح رتبه بندی معلمان را ما دنبال خواهیم کرد. در مساله آموزش و پرورش مساله تخصص را در نظر گرفتیم. 

وزارت ارتباطات

آقای دکتر زارعی پور هم علم و هم دانش و تخصص کافی را دارند و دراین مدت در دستگاه قضایی هم کارنامه موفقی داشتند. برنامه ما در وزارت ارتباطات شفاف سازی و هوشمند سازی و فعال کردن اقتصاد فضای مجازی است.

وزارت اطلاعات

جناب آقای خطیب هم دانش اطلاعاتی دارند و هم تجربه جندین ساله در وزارت اطلاعات دارند. پیشگیری از فساد و جلوگیری از نفوذ و سیانت از مردم در مقابل از حجمم ها از برنامه های وزارت ارتباطات است.

وزارت اقتصاد

مساله دانش و تخصص از مولفه های مورد توجه بوده. ما وزیر جوانی میخواهیم که نظام مالیاتی را اصلاح کند، در سیستم کسب و کار مردم تحول ایجاد کند، شفافیت را دنبال کند، ما چهره جوان فسادستیز می‌خواهیم و این امر را در چهره آقای خاندوزی میبینیم.

وزارت خارجه

آقای امیر عبداللهیان فردی خوشنام در مساله وزارت خارجه است. توسعه روابط همسایگی و مسئله دیپلماسی اقتصادی از رویکردهای وزارت خارجه است

وزارت بهداشت

آقای عین‌اللهی از آدم هایی در میدان است و از چهره های شاخصی است که حتی در مساله مبارزه با کرونا می تواند نیروها را به خط کند و مدیریت کند

وزارت کار

آقای عبدالملکی، آقای جوان و پاکدست و فسادستیز است. ایشان معاونت بخش اشتغال در کمیته امداد بودند. ایشان امین رهبر انقلاب در کمیته امداد هستند. آقای عبدالملکی با نخبگی خودشان انشاالله میتواند در این وزارت خانه تحول ایجاد کند

وزارت جهاد و کشاورزی

آقای سادات نژاد نسبت به این حوزه کاملا تسلط دارد. بسیاری از افراد ایشان را به عنوان متخصص در این امر معرفی کردند. ایشان با استفاده از دانش و تخصص می تواند این وزارت خانه را اداره کند

وزارت دادگستری

آقای رحیمی آشنایی کامل با حوزه قضایی دارند و هم آشنایی با مسائل دولت و مجلس.

وزارت دفاع

آقای امیر آشتیانی ، نیروهای مسلح خوشحال شدند از معرفی ایشان به عنوان وزیر دفاع و هم از چهره های خوشنام در نیروهای مسلح هستند

وزارت راه

آقای رستم قاسمی در قرارگاه خاتم کارهای بسیار بزرگی انجام دادند. افراد زیادی در این حوزه افراد زیادی را پیشنهاد کردند،. ما دنبال کسی بودیم که وعده دولت برای ساخت یک میلیون مسکن در سال را عملی کند که آقای رستم قاسمی آن فرد است.

وزارت صمت

آقای فاطمی امین، زمانی که در آستان قدس بود در بخش اقتصادی شفافیت را بر قرار کرد. ایشان در وزارت کشور عملکرد موفقی داشتند

وزارت علوم

دکتر زلفی پور هفت سال ریاست یک دانشگاه در سطح کلان را برعهده داشتند.

وزارت فرهنگ و ارشاد

از مجموع بررسی ها کسی که دارای دانش در این امر بود، آقای دکتر اسماعیلی بود. آقای صفارهرندی گفتند آقای اسماعیلی گزینه خوبی برای وزارت فرهنگ و ارشاد است. اهالی فرهنگ و هنر بدانند، آزادی را ما به شما ندادیم خدا به شما داده است دولت تضمین کننده این آزادی است. اولویت موضوعی ما در کشور فرهنگ است. فرهنگ در دولت سیزدهم پیشران است.

وزارت کشور

دکتر وحیدی، چهره راهبردی است. ایشان کسی که به عنوان جایگاه راهبردی، ایشان میتواند وزارت کشور را به نحوی اداره کند که نیازهای کشور را مرتفع کند.

وزارت گردشگری

آقای ضرغامی را همه می شناسند، این وزارت خانه را کسی نیاز دارد که سیاست اقتصاد بدون نفت را دنبال می کنیم، انشاالله آقای ضرغامی این امر را می تواند دنبال کند.

وزارت نفت

آقای مهندس اوجی در تمام ادوار وزارت نفت که ایشان مسئولیت داشتند، انسان موفقی هستند و با یک حرکت جهادی می تواند حرکتی در وزارت نفت بکند. دوستان نگران نباشند امکان و زمینه فروش نفت وجود دارد.

وزارت نیرو

در حوزه آب و برق عقب ماندگی داریم. اقداماتی که ایشان در حوزه نیروگاهی و سد سازی کرده بسیار بالاست. مدیریت آب و برق در کشور بسیار مهم است

وزارت ورزش

با نام آوران ورزش جلسه داشتم، انتقاد داشتند که چرا از درون ورزش معرفی نمی کنید؟ از نامهای مختلفی که به من دادند، آقای سجادی از مدال آورانی است که هم دارای دانش و هم تجربه در امر ورزش است.

 

نظرات نمایندگان مخالف و موافق کابینه پیشنهادی رئیسی

نوروزی، نماینده مخالف: برنامه رئیسی کیفی و توصیفی بود و به موضوعات کمی توجه نشده بود

درباره سامانه شفافیت و ساخت مسکن و ایجاد شغل توضیحات لازم ارائه نشد. آیا بناست بانک اسلامی و بدون ربا داشته باشیم یا نه؟ نظارت بر بازار چگونه خواهد بود ؟ سالانه چه میزان تورم کاهش خواهد یافت؟

آیا ایران‌خودرو و سایپا را به بخش خصوصی خواهیم داد؟ دولت ۶ درصد سهام دارد؛ چرا آن را به صاحبان اصلی آن نمی‌دهیم؟ آیا سامانه شفافیت در دولت ایجاد می‌شود یا نه؟

ملک فاضلی نماینده مجلس، مخالف کلیات برنامه پیشنهادی دولت: اولین مشکل کشور بیماری کروناست که فقط مربوط به وزارت بهداشت نیست و باید کل کابینه در خدمت پیشگیری از کرونا باشد.

اشتغال، ارز، گرانی و ... مشکلات خاص جامعه است که وزیران باید به حل آنها اهتمام ورزند.

رویکرد اصلی دولت، اجرای سند تحول دولت مردمی است

ایزدپناه، موافق کلیات برنامه پیشنهادی دولت: تعالی فرهنگ ایرانی و اسلامی، بهبود معیشت و توسعه روابط بین‌الملل از برنامه‌های دولت است.

بانک‌ها پدر ملت را در آوردند

 بابایی کارنامی، نماینده مخالف کلیات برنامه پیشنهادی دولت: کی و چه زمانی و براساس چه مدیریتی می خواهید تورم افسار گسیخته را مدیریت کنید؟ 

برنامه کاربردی برای کارگران ارائه نشده است.

مدیریت کرونا را مثل دولت قبل به قضا و قدر می‌سپارید؟

مافیای واردات برنج به کشاورزان ظلم می‌کنند که برنامه‌ای در این‌باره ارائه نشده است.

صندوق‌های بازنشستگی تبدیل به حیاط‌خلوت باندها و گروه‌های سیاسی شده‌اند.

بحرینی، نماینده مخالف کلیات برنامه پیشنهادی دولت:  بانک‌ها در ایران ریشه تورم‌اند. کسری بودجه و بی‌انضباطی شدید حاکم بر بانک‌ها ریشه تورم اند

برای آقای روحانی نامه نوشتم و گفتم آقای رئیس جمهور مراقب باشید بانک ها زمینتان نزنند؛ الان می گویم آقای رئیسی مراقب باشید بانک ها زمینتان نزنند

بانک های خصوصی در حال خشکاندن ریشه اقتصاد کشور هستند؛ برنامه دولت سیزدهم برای بانک ها چیست؟

مولوی (موافق کلیات برنامه پیشنهادی): جوان‌گرایی، کارآمدی، تخصص، روحیه انقلابی و مردمی بودن از ویژگی‌های وزرای پیشنهادی است

رئیس جمهور به دو حوزه اساسی معیشت مردم و تقویت سرمایه و اعتماد اجتماعی پرداخته است.

حسینی، موافق کلیات برنامه پیشنهادی دولت: درایت، خردمندی، معرفت، عدالت، سلامت نفس، آگاهی و توانمندی از خصوصیات وزرای پیشنهادی دولت سیزدهم است

رای اعتماد نگرفتن وزرا به معنای مخالفت با جوانگرایی و بیانیه گام دوم انقلاب نیست.

تمرکز زدایی و توجه جدی به استان های محروم و مرزی و توسعه متوازن در آن ها خواست مردم است.

 

ادامه دارد.....