ستاره صبح آنلاین- رئیس اتاق بازرگانی ایران میگوید تصمیم گیران کلان کشور باید برای تکرار نشدن معضلات و مشکلات اقتصادی سالهای گذشته، صدای فعالان اقتصادی را بشنوند. به گزارش ایسنا، اتاق بازرگانی ایران که طبق قانون مشاور سه قوه کشور به شمار میرود در طول هفتههای گذشته از سویی با تعدادی از نامزدهای انتخاباتی جلساتی مشترک برگزار کرد و از سوی دیگر، بستهای را به عنوان طرح پیشنهادی بخش خصوصی برای دولت آینده، منتشر کرد. ابراهیم رئیسی – رئیسجمهور منتخب – نیز دریکی از نخستین برنامههای انتخاباتی خود به اتاق بازرگانی ایران رفت و در جریان خواستههای بخش خصوصی قرار گرفت. پس از نهایی شدن فرایند انتخابات، حالا رئیس اتاق بازرگانی ایران میگوید، باید نسبت به شنیده شدن صدای فعالان اقتصادی، تصمیمی جدی گرفته شود. غلامحسین شافعی گفته: مجلس بخش خصوصی، بستهای از پیشنهادهای کارآمد اقتصادی را به انضمام یک بررسی جامع و آسیبشناسانِ از تمامی عواملی که باعث شده تا در قریب به چهار دهه گذشته اقتصاد کشور به سیر نزولی دچار شود، گردآوری نموده و این جمعبندی را در اختیار سیزدهمین رئیسجمهور منتخب کشورمان قرار خواهد داد. رئیس اتاق بازرگانی از اهمیت نقشآفرینی و مشارکت گری فعالان اقتصادی در بزنگاههای مهم تاریخ کشور، افزود: برآورد کلی، حکایت از آن دارد که در طول ۱۰ ساله گذشته رشد اقتصادی تقریباً صفر بوده است. همچنین با وجود تأکید بر حمایت از اقشار ضعیف و دهکهای پایین جامعه در برنامه رفاهی دولتها، شاهدیم که مکرر شرایط اقتصادی برای این گروهها دشوارتر شده است. در مقاطع کوتاهی دولتها توانستهاند تا حدی بر فقر مطلق فائق آیند اما شاخص فقر نسبی مدام بدتر شده است. شافعی خاطرنشان کرد: به نظر میرسد که دولت آینده باید یک نگاه واقعبینانه به شرایط و منابع موجود داشته باشد، در غیر این صورت روند مذکور تداوم مییابد.
افزایش صادرات تولیدات داخلی شافعی عنوان کرد: عدم رشد اقتصادی کشور متأثر از وعدهها و برنامههایی است که با واقعیتهای موجود، هم خور نیست. کوتاهیها و کمکاریهای گذشته، اثرات خود را امروز در بخش صنعت و تولید نشان میدهد و یکی از نمونههای آن، «شکاف فناوری» است. عدم بهرهگیری از دانش روز باعث شده تا تولیدات ما از بازار جهانی عقب بمانند و قیمت تمامشده تولید برای صنعتگر ایرانی بیشتر از رقبای جهانی او باشد. تداوم این روند به کمرنگ شدن حضور محصولات ایرانی در بازارهای جهانی، از دست رفتن فرصتها و خسران بخش تولید منجر خواهد شد. او تأکید کرد: تقویت تولید، الزاماً درگرو بالا بردن مصرف داخلی نیست بلکه باید حضور محصولات ایرانی را در بازارهای جهانی تقویت کنیم.
انتساب مسئولان اقتصادی او یکی از پیشنهادهای شاخص بخش خصوصی به دولت آینده را اولویت دادن به نگاه اقتصادی در انتصاب و انتخاب «استانداران» و «سفرا» در قیاس با رویکردهای سیاسی عنوان کرد و گفت: طبیعتاً این تأکید ما برای انتخاب مدیران تصمیمساز در حوزه اقتصاد نیز وجود دارد. بر این باوریم که توفیق رئیسجمهوری و دولت آینده، درگرو کابینهای است که او معرفی خواهد کرد. نوع نگرش اعضای این کابینه، میتواند متضمن میزان تحقق وعدههای انتخاباتی عنوانشده باشد. رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران تأکید کرد: به کاندیداهای محترمی که به جمع فعالان اقتصادی آمده بودند، گفتیم باید افراد دارای اهلیت حرفهای و نه سیاسی را برای وزارتخانههای اقتصادی مدنظر قرار دهند و اگر این مهم انجام شود و هماهنگی لازم نیز میان بخش خصوصی، دانشگاهی و دولت در تصمیمسازیها شکل بگیرد، مطمئن باشید که توفیقات جدی در عرصه اقتصاد و بهبود معیشت مردم را شاهد خواهیم بود. دولت بعدی باید با نفت خداحافظی کند رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران میگوید، دولت بعدی باید در زمینه اصلاح مصرف انرژی و نحوه اتکا به درامدهای نفتی تغییراتی کلیدی را نهایی کند.حمیدرضا صالحی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: امروز شرایط اقتصادی کشور بهگونهای است که از یکسو، ما باید با بیماری طولانی مدت وابستگی اقتصاد کشور به پول نفت مواجه شویم و درمانی برای آن پیدا کنیم و از سوی دیگر با توجه به حرکت کشورهای توسعهیافته به سمت استفاده محدودتر از سوختهای فسیلی، احتمالاً بازار نفت دیگر مانند گذشته برای ایران عمل نمیکند. ازاینرو باید با نفت مانند آنچه درگذشته استفاده میشد خداحافظی کرد و به سمت شیوههای نوین گام برداشت. وی بابیان اینکه توسعه سرمایهگذاری در صنایع نفتی که منجر به تولید کالا باارزش افزوده بیشتر میشوند، میتواند یکی از راهحلهای ایران در این حوزه باشد، بیان کرد: در صورت فعال کردن این صنایع، از سویی ما از خام فروشی عبور میکنیم و از سوی دیگر امکان صادرات باکیفیت بالاتر به وجود خواهد آمد.
اصلاح یارانه وی بابیان اینکه اصلاح برخی روندهای غلط حکمرانی در اقتصاد ایران باید اولویت دیگر اقتصادی دولت آینده باشد، گفت: آمارها میگوید ایران با حدود ۸۵ میلیون نفر، ۸۶ میلیارد دلار یارانه انرژی هزینه کرده و این در حالی است که در چین با جمعیتی نزدیک به ۱.۵ میلیارد نفر، یارانه انرژی کمتر از ۴۰ میلیارد دلار است. این نشاندهنده لزوم اصلاح برخی رویههای کلان در اقتصاد کشور است. صالحی با اشاره به لزوم نقشآفرینی بخش خصوصی در حوزه بزرگتری از اقتصاد ایران، گفت: اینکه سهم این بخش تنها ۱۵ درصد از اقتصاد ایران در نظر گرفته شود و آن هم در عمل با مشکلات و محدودیتهای جدی مواجه باشد، بسیار از اهداف کلان به دور خواهد بود.وی خاطرنشان کرد: دولت آینده باید از سویی به سمت کوچکتر کردن وزارتخانهها و نقش دادن به بخش خصوصی حرکت کند و از سوی دیگر حمایت از تولید را به جای شعار در عرصه عمل به اجرا برساند.