کد خبر : 144248 تاریخ : ۱۴۰۰/۳/۱۲ - 00:50
گزارش آماری شهردار تهران به مردم و شورا بلندمرتبه سازی از سال 96 تاکنون نسبت به دوره قبل ۸۷ درصد کاهش‌یافته است

اشاره: نتیجه رأی مردم در روز 29 اردیبهشت 1396 به 21 عضو شورای شهر تهران اکنون مشخص‌شده است. وضعیت شهر تهران در 14 سال که اداره‌اش دو سال توسط احمدی‌نژاد و 12 سال توسط قالیباف بود سیر نزولی پیداکرده بود. به‌گونه‌ای که صدای سازمان بازرسی کل کشور، دیده بان شفافیت و عدالت، مصطفی میر سلیم و بسیاری از متخصصان شهر و شهرسازی و ... را درآورده بود. تخلفات آن‌قدر زیاد بود که قایم مقام شهردار وقت (قالیباف) به 20 سال حبس و 480 میلیارد تومان رد مال محکوم شد. علاوه بر آن به گفته سه شهردار از سال 96 تاکنون که سکان‌دار شهر بوده‌اند، شهرداری در دوره گذشته بیش از 50 هزار میلیارد تومان بدهکار بوده است. اتفاقی که پس از سال 96 در شهرداری رخ داد این بود که جلوی شهر فروشی گرفته شد و به قطع درختان باغات پایان داده شد. دیگر بوستانی تخریب نشد تا در آن برج یا بنا ساخته شود. اکنون همه امور شهرداری شیشه‌ای و شفاف به صورت سامانمند در اختیار مردم و رسانه‌ها قرار دارد. مهم‌تر اینکه به گفته شهردار تهران و رئیس شورای شهر باوجوداینکه هزینه سازمان‌ها در طول چهار سال گذشته افزایش پیداکرده است مدیریت دوره پنجم توانسته پایتخت را ارزان‌تر در شرایط تحریم و کرونا اداره کند و سیاست‌ها را معطوف به مناطقی کند که فرودستان در آن ساکن هستند. گفتنی است که در دوره 14 سال مدیریت اصولگراها بر شورا و شهرداری تهران 1200 هکتار باغ تخریب و به جای آن برج یا بنا ساخته شد به‌گونه‌ای که تا سال 1382 در شمال شرق، شرق، غرب و شمال غرب تهران کمتر برج دیده می‌شد، اما در طول این 14 سال در تمام این مناطق برج‌ها سر به فلک کشیدند و باعث ترافیک و آلودگی هوا شده‌اند. در مدیریت شهری دوره پنجم جلوی برج‌سازی‌ها گرفته‌شده است. به گفته شهردار تهران در این دوره بلندمرتبه سازی 87 درصد نسبت به دوره قبل کاهش‌یافته است که دستاورد بزرگی برای شهروندان به شمار می‌رود. شهردار تهران روز گذشته با آمار و ارقام گزارش عملکرد شهرداری را به مردم و شورا ارائه کرد که گزیده‌ای از آن در ادامه می‌آید.

به گزارش ستاره صبح، شهردار تهران در ارائه گزارش تحویل و تحول شهرداری تهران که در صحن شورای شهر ارائه کرد با اشاره به تلاش مدیریت شهری برای بهره‌مندی همه شهروندان از مواهب شهر از کاهش ۸۷ درصدی بلندمرتبه‌سازی در دوره پنجم مدیریت شهری خبر داد و گفت: این گزارش در چند محور بر اساس محورهای عملکردی تنظیم‌شده است.
پیروز حناچی گفت: انضباط در ساخت‌وساز، بهسازی کالبدی، عدالت توزیعی، ترافیک، مالیه شهرداری، ارتقا کارایی سازمان، مشارکت شهروندی، ایمنی ‌و محیط‌زیست، حفاظت از میراث تاریخی و هوشمند سازی و شفافیت از محورهای گزارش پیش رو است.شهردار تهران گفت: این گزارش برای این است که ببینیم در شهر تهران از سال ۹۶ تا ۱۴۰۰ چه رخ‌داده است. یکی از مگا پروژه‌های شهرداری در دوره جدید کاهش فروش تراکم و رویکرد عدالت محوری بود که همه آحاد شهروندان از مواهب شهر برخوردار شوند.او بازنگری در طرح تفصیلی و کاهش طبقات در پهنه , کاهش ۶۳ درصدی پروانه‌های ساختمانی مغایر با مقررات را از دیگر اقدامات این دوره در بخش ساخت‌وساز عنوان کرد و افزود: بخش عمده‌ای از پروانه‌های صادره که خارج از قاعده بوده مربوط به مجوزهای دوره قبل بود و ناچار به اجرای آنها بودیم. از سوی دیگر رشد بی‌رویه بلندمرتبه سازی که از دوره قبل آغازشده بود مهار شد. در این دوره با کاهش صدور پروانه ظرفیت ایجاد جمعیت را متناسب با خدمات فراهم می‌کنیم.او با بیان اینکه بیش از ۱۶ هزار هکتار از اراضی ریزدانه شهری در دوره ۹۶ تا ۹۹ تعیین تکلیف شد، گفت: بازآفرینی شهری و توسعه فضاهای عمومی، ۶ طرح بازآفرینی به مساحت بیش از ۲۳۱ هکتار، اجرای سه پروژه بهسازی محیطی به مساحت ۶ هزار و ۷۰۰ هزار مترمربع و طراحی و اجرای بیش از ۸۴ هکتار میدان گاه شهری در این راستا انجام شد.شهردار تهران گفت: همچنین ۱۲۲ هزار مترمربع فضای کارگاهی در مرکز شهر در سال‌های ۹۷ تا ۹۹ در جهت مناسب کردن فضای شهر برای شهروندان، جمع‌آوری شد.حناچی ‌پروژه‌هایی مانند؛ کارخانه سیمان ری به مساحت ۹ هکتار، احداث ساختمان بلدیه، پروژه نیایش، میدانگاه امام خمینی، پلازای هفت‌تیر، خیال ستان زندگی، باغ راه حضرت فاطمه زهرا و میدانگاه امیرکبیر را در حوزه بازآفرینی شهری عنوان کرد.

افزایش افتتاح ایستگاه‌های مترو 
در جنوبی
شهردار تهران گفت: افرایش سهم خطوط در ایستگاه‌های بهره‌برداری شده در پهنه‌های جنوبی شهر تهران بوده است. به طوری که سهم جنوب شهر تهران از مترو از کمتر از ۴۰ درصد به بیش از ۵۵ درصد در این دوره رسیده است.حناچی به پروژه‌های توسعه محله‌ای اشاره و از آنها با عنوان «رویکرد طب سوزنی» یادکرد و افزود: مجموع اعتبارات این بخش در بودجه سال ۹۸ به میزان ۳۷۷ میلیارد تومان و در سال ۹۹ به میزان ۲ هزار میلیارد تومان و در سال ۱۴۰۰ به میزان سه هزار و ۷۴ میلیارد تومان رسید.شهردار تهران گفت: در سال ۱۴۰۰ نیز همه پروژه‌ها با معیار و اعلام نظر شورایاری‌ محلات انجام شد و به محلات کم برخوردار بیش از گذشته توجه شد.به گفته او از سال ۹۸ تا امسال ۲ هزار و ۴۸۷ پروژه اجراشده که از این تعداد ۸۰ درصد در محله‌های کم برخوردار بوده است.حناچی بیان کرد: ۴۰ کیلومتر مسیر مترو در این چهار سال بهره‌برداری شد و ۲۶، ۵ کیلومتر مسیر از خط ۶ و بهره‌برداری از ۱۲ ورودی ایستگاه‌های جدید انجام شد و مترو شهر جدید پرند نیز در دستور کار قرار دارد.

بهره‌برداری سالانه از ۸ ایستگاه مترو
شهردار تهران ادامه داد: بهره‌برداری از ۳۲ ایستگاه مترو و ایستگاه‌های تبادلی در خطوط مختلف مترو و افتتاح میانگین ۸ ایستگاه در هر سال در دوره اخیر مدیریت شهری صورت گرفته است. در مقایسه با میانگین ۵.۷ ایستگاه در دوره ۱۲ ساله گذشته عملکرد مدیریت پنجم شهری قابل‌توجه است.حناچی گفت: در بحث مناسب‌سازی فضاها برای همه اقشار، شاهد اقداماتی ازجمله نصب ۳۰ درصد از کل پله‌های برقی و ۳۶ درصد از کل آسانسورها بودیم که در حوزه حمل‌ونقل عمومی طی ۲۲ سال بهره‌برداری مترو در این دوره مدیریت شهری این اقدام صورت گرفت.شهردار تهران گفت: ۱۷۰ بازار میوه و تره‌بار مناسب‌سازی شده، در حوزه معابر ۵۲ هزار مترمربع مناسب‌سازی را شاهدیم؛ در پیاده‌روها ۲۶۱ کیلومتر مناسب‌سازی رخ‌داده همچنین ۱۵۴ باب ساختمان، ۲۷۹ ایستگاه بی. آر. تی مناسب‌سازی شدند.

توسعه بازارها و میدان‌ها میوه و تره‌بار
حناچی اضافه کرد: توسعه بازارها و میدان‌ها میوه و تره‌بار از ۵۷ محله به ۶۴ محله افزایش یافت. تملک ۲۱ باغ و اراضی مشجر برای تبدیل به بوستان عمومی یکی دیگر از اقدامات این دوره بود که منجر به کاهش محله‌های فاقد بوستان از ۱۷ به ۹ محله را در برداشت.

پرداخت بدهی‌های دوره قبل شهرداری
حناچی با بیان اینکه در پایدارسازی اقدامات مالی، شهر را ارزان‌تر اداره کردیم، افزود: منابع در اختیار مدیریت شهری در دوره منتهی به سال‌های ۹۶ تا ۹۹ به نسبت دوره ۹۲ تا ۹۵ به قیمت ثابت، حدود ۴۲ درصد کاهش داشته اما علیرغم این میزان کاهش بودجه، همان خدمات را در شهر به شهروندان ارائه کردیم.
او درباره میزان بازپرداخت‌ها، گفت: از سال ۹۲ تا شهریور ۹۶ مانده بدهی از سنوات قبل ۵ هزار ‌و ۳۸ میلیارد تومان بوده و اصل تسهیلات دریافتی ۹ هزار و ۷۵۳ میلیارد تومان بوده و پرداختی در طی همان دوره هم ۷ هزار و ۱۰۹ میلیارد تومان بوده است.
شهردار تهران گفت: از مهر ۹۶ تا انتهای سال ۹۹ مانده بدهی از سنوات قبل ۱۹ هزار و ۴۰۸ میلیارد تومان و اصل تسهیلات دریافتی در این دوره ۴ هزار و ۲۸ میلیارد تومان و پرداختی ۹ هزار و ۶۹۲ میلیارد تومان بوده است. یعنی دو برابر میزان دریافت تسهیلات بازپرداخت داشتیم. حناچی با بیان اینکه طی این دوره از مدیریت شهری نه‌تنها به میزان ۱۹۷۴ میلیارد تومان از میزان بدهی‌ها کاسته شد، یادآور شد: در گزارش بدهی‌های شهرداری تا پایان سال ۹۹ بابت سود و جرائم سایر تسهیلات دریافتی از بانک‌ها در سال‌های گذشته معادل ۳۶ هزار و ۹۳۹ میلیارد تومان به بدهی‌های شهرداری اضافه‌شده است که از بدهی‌های اوراق مشارکت، پیمانکاران مناطق و تسهیلات و ... تشکیل‌شده و مجموع این بدهی‌ها تا به امروز ۶۶ هزار و ۲۷۲ میلیارد تومان بوده است. او افزود: شهرداری تهران برای تسویه بدهی‌ها برای نخستین بار ۵۸۵۰ فقره برات کارت به ارزش ۷۸۷ میلیارد تومان صادر کرده که با بسیاری از پیمانکاران خرد از این طریق تسویه حساب کردیم.
تعیین تکلیف املاک واگذارشده به غیر
او درباره صیانت از املاک شهر تهران گفت: در این دوره ۱۷۶۲ ملک را از طریق ارسال لایحه به شورا برای نخستین بار در شهرداری تعیین تکلیف کردیم و ۶۰۰ ملک را تخلیه کرده و اقدامات حقوقی ۳۰۰ ملک برای تخلیه در حال انجام است که مجموع این املاک ۲۶۶۲ ملک است که در اختیار غیر بوده و در حال پیگیری برای بازپس‌گیری آنها هستیم.حناچی با بیان اینکه افزایش ذخایر املاک شهرداری را در این دوره شاهد بودیم، گفت: واگذاری ۱۲۸۳ ملک به مساحت ۷ هکتار به ارزش به‌روز شده ۵۱۰۰ میلیارد تومان و در مقابل آن تملک ۵۰۶ ملک به مساحت ۱۰۰ هکتار به ارزش تقریبی به‌روز شده ۱۰ هزار میلیارد تومان انجام‌شده است.او با اشاره به این‌که تعداد املاک تملک شده نسبت به واگذارشده تقریباً دو برابر است گفت: مساحت املاک تملک شده نسبت به واگذارشده تقریباً ۱۴ برابر است.

کاهش کارکنان شهرداری
شهردار تهران ادامه داد: در بحث چابک سازی نیروی انسانی، تعداد کارکنان از ۶۸ هزار و ۱۲۷ نفر در شهریور ۹۶ به تعداد ۵۹ هزار و ۴۷ نفر کاهش پیداکرده است که ۱۳.۳ درصد کاهش نیروی انسانی بدون تعدیل گسترده و فله‌ای را نشان می‌دهد. ضمن اینکه افزایش کیفیت نیروی انسانی را نیز در این دوره شاهد بودیم.

افزایش ۵ برابری بودجه حمل‌ونقل عمومی
حناچی گفت: در سال‌های ۹۲ تا ۹۵ حدود ۷۱ صدم درصد بودجه شهرداری به حمل‌ونقل عمومی اختصاص داشته اما در بین سال‌های ۹۶ تا ۹۹ این رقم به ۳.۷ درصد رسیده است. او افزود: ورود و به‌کارگیری ۲۵۰ دستگاه اتوبوس و بازسازی ۵۵۵ دستگاه اتوبوس دو اتاقک و تک اتاقک، برنامه‌ریزی برای خرید ۸۰ دستگاه اتوبوس دو اتاقک، ۱۲۰ دستگاه اتوبوس تک اتاقک و ۱۰۰ دستگاه میدل باس از طریق شرکت ایران‌خودرو دیزل، ۵۰ دستگاه اتوبوس برقی و برنامه‌ریزی برای بازسازی ۱۰۰۰ دستگاه اتوبوس فرسوده نیز در این بخش انجام‌شده است. حناچی گفت: افزایش سهم اتوبوس‌های دارای استاندارد یورو ۴ از ۳/۵ درصد محصول این دوره است.

توسعه زیرساخت‌های شهری
شهردار تهران گفت: در توسعه زیرساخت‌های شهری احداث مسیل و بهسازی رودخانه‌ها ۲۰ کیلومتر، ۲۳ مورد، احداث پل، تونل و زیرساخت‌های شهری، ۲۹ کیلومتر، ۳۱ مورد و احداث و بازسازی ساختمان‌ها و محوطه‌های تاریخی، ۱۲۰ هزار مترمربع و ۱۱ مورد را داشتیم. حناچی بیان کرد: در این دوره پارکینگ یک هزار و ۲۷۸ واحدی جنب پردیس سینمایی ملت با توافق با آستان قدس رضوی احداث شد و پارکینگ ۵۵۹ واحدی طبقه فوقانی امیرکبیر و پارکینگ مینایی هم‌ در دستور کار است.

کنترل آسیب‌های اجتماعی
شهردار تهران به مشارکت‌های اجتماعی و رضایت شهروندی اشاره کرد و گفت: در کنترل آسیب‌های اجتماعی ظرفیت تخت‌های گرم خانه‌ها افزایش یافت و در سال ۱۳۹۹ به ۲ هزار تخت رسید. ظرفیت شناسایی و جذب افراد آسیب‌دیده اجتماعی از ۱۷ هزار و ۹۸۳ نفر در سال ۱۳۹۵ به ۸۹ هزار و ۱۰۳ نفر در سال ۱۳۹۹ رسید. او با اعلام اینکه تعداد مراکز پرتو از ۱۴ مرکز در سال ۹۵ به ۲۵ مرکز در سال ۹۹ رسید، افزود: تعداد افراد پذیرش‌شده در مراکز اجتماعی از ۴ هزار نفر در سال ۹۵ به ۱۳ هزار نفر در سال ۹۹ افزایش پیدا کرد و نکته مهم‌تر این بود که در زمستان‌های دو سال گذشته هیچ کارتن ‌خواب و بی‌خانمانی از سرما جان خود را از دست نداد.حناچی ادامه داد: در این بخش همچنین کاهش ۵۷ درصدی میانگین زمان پاسخگویی در سامانه ۱۸۸۸ از ۸۲ روزبه ۲۶ روز و کاهش پاسخگویی در سامانه ۱۳۷ در سال ۹۵ از ۱۸۲ ساعت به ۱۶۳ ساعت در سال ۱۳۹۹ رسید.

افزایش سهم سفرهای شهری با دوچرخه
شهردار تهران در تشریح عملکرد در حوزه ایمنی و محیط‌زیست پایدار بیان کرد: سهم دوچرخه از سفرهای درون‌شهری از ۰.۳ درصد به ۰.۹ درصد افزایش پیداکرده، درواقع این اعداد تعداد سفر درون‌شهری است و نه تفریحی. طول مسیر ویژه دوچرخه در سال ۹۶، ۵۰ کیلومتر بوده و در سال ۹۹ به ۲۴۶ کیلومتر رسیده است.

توسعه زیرساخت‌های مدیریت بحران
به گفته او؛ در توسعه زیرساخت‌های مدیریت بحران، افزایش ۲۲ برابری تعداد شتاب نگاری‌های لرزه‌ای، افزایش ۲، ۲ دهم برابری بهره‌برداری از پنج پایگاه مدیریت بحران جدید مساحت محدوده شناسایی مستعد زمین لغزش، افرایش ۵، ۶ دهم برابری ایستگاهی شتاب نگاری که نقش مهمی در هوشمندی و تاب آوری شهری دارد. حناچی از توسعه زیرساخت‌ها در حوزه آتش‌نشانی و توافق این سازمان با نهادهای مختلف خبر داد و افزود: تا به امروز و در دوره جدید ۱۴ ایستگاه آتش‌نشانی اضافه افزوده‌شده به طوری که در سال ۹۶، هفت ایستگاه، سال ۹۷، ۲، ۱۳۹۸ سه ایستگاه و در سال ۹۹، چهار ایستگاه افتتاح شد. در سال ۱۴۰۰ هم ۶ ایستگاه بهره‌برداری خواهد رسید. در حوزه ایمنی شهر در برابر سیل، احداث مسیل‌ها و بهسازی مسیرهای رودخانه به طول ۲۳ کیلومتر اجرا شد و ۱۱ کیلومتر به تعداد هفت مورد هم در دست اجرا است.

مدیریت پسماند
شهردار تهران به کاهش تولید و افزایش بازیافت پسماند اشاره کرد و گفت: برای نخستین بار ۳۶ هزار کمپوست فروخته شد و در حوزه پسماند پزشکی ۴۰ خودرو به GPS تجهیز شد. همچنین حجم زباله‌های رقمی حدود ۳ هزار تن کاهش پیداکرده است. او تعداد بوستان‌های تهران را ۲ هزار و ۳۰۰ بوستان عنوان کرد و افزود: به میزان مساحت بوستان‌ها ۵۳ درصد در سال ۱۳۹۹ اضافه شد وتلاش برای کاهش استفاده از منبع آب‌های زیرزمینی با استفاده از آب چرخانی و لای روبی در بوستان‌ها ادامه دارد.

شهر را با یک‌سوم هزینه سابق اداره کردیم
محسن هاشمی، رئیس شورای اسلامی شهر تهران در دویست و نود و نهمین جلسه شورا ادامه داد: در آستانه ششمین دوره انتخابات شورای شهر نیز قرار داریم و متأسفانه انتخابات شوراها، تحت‌الشعاع حواشی انتخابات ریاست جمهوری قرارگرفته است، پس از تعطیلات، فهرست نهایی کاندیدهای شورای شهر اعلام می‌شود و امیدواریم تعداد دیگری از کاندیداهای که تاکنون صلاحیت آنها در انتخابات تأیید نشده توسط هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراها، مورد تأیید قرار بگیرند.
هاشمی افزود: با وجود تخریب‌ها و فضاسازی‌های منفی در رسانه ملی، رسانه‌های رسمی و ارتش سایبری، عملکرد مدیریت شهری در دوره پنجم قابل دفاع بوده است و توانسته‌ایم شهر تهران را با یک‌سوم هزینه سابق اداره کنیم.