به گزارش ایسنا، ناصر ریاحی، رئیس اتحادیه واردکنندگان دارو درباره نوع واکسن خریداریشده از سوی بخش خصوصی نیز گفت که در گام نخست یکمیلیون دوز واکسن آسترانزکا خریداریشده که به کشور وارد خواهد شد. در گام بعدی که بلافاصله پسازاین قرارداد پیگیری میشود، ۳ میلیون دوز واکسن سینوفارم چین خریداری میشود که البته به شرط حمل مقطعی، مذاکرات بر سر آن ادامه دارد. عضو هیئترئیسه اتاق بازرگانی تهران ادامه داد: با توجه به اینکه احتمالاً در آینده نزدیک واکسن ایرانی کرونا نیز عرضه خواهد شد، ما این شرط را برای واکسن چینی گذاشتیم که اگر دولت تغییر نظر داد یا سیاست دیگری اجرایی شد، تمام این واکسن بالاجبار به کشور وارد نشود و فقط بخشی از آن را وارد کنیم. ریاحی درباره زمانبندی واردات این واکسن به کشور نیز بیان کرد: آمادگی داریم که تمام یکمیلیون دوز واکسن آسترازنکا را به شکل یکجا به کشور وارد کنیم، اما این بسته به ظرفیت و شرایط وزارت بهداشت خواهد بود. در صورتی که شرایط برای دریافت چندمرحلهای فراهم باشد نیز ما ابتدا ۱۰۰ هزار دوز و سپس در قالب محمولههای ۲۰۰ تا ۲۵۰ هزار دوزی این واکسنها را وارد خواهیم کرد.
38 معرفینامه برای واردات واکسن روز گذشته محمدرضا شانه ساز رئیس سازمان غذا و دارو گفت: واردات واکسن کرونا توسط بخش خصوصی کار راحت و آسانی نیست. حدود ۳۸ معرفینامه به شرکتهای خصوصی برای واردات واکسن کرونا صادرشده و سفرای ایران در برخی کشورها تذکر دادهاند که صدور این تعداد معرفینامه برای شرکتهای خصوصی به دلیل مراجعات مکرر این شرکتها، قیمت واکسن کرونا را در دنیا تحت تأثیر قرار میدهد.شانه ساز گفت: امیدواریم که بخش خصوصی بتواند نسبت به واردات واکسن کرونا اقدام کند اما باسیاستی که در دنیا وجود دارد، این کار راحت و آسانی نیست. علیرغم برخی وعدهها مبنی بر واردات واکسن کرونا تا اوایل خرداد به کشور اما تاکنون هیچ محموله واکسنی از سوی بخش خصوصی وارد کشور نشده و امروز هم درخواست معرفینامه جدیدی مطرحشده بود که با دستور وزیر بهداشت این کار انجام شد و امیدواریم که بتوانیم کمک کرده و بتوانند واکسن کرونا را به کشور وارد کنند.
آغاز استفاده وسیع و داوطلبانه از ۲ واکسن ایرانی به زودی کیانوش جهان پور، سخنگوی سازمان غذا و دارو گفت: با توجه به موفقیت کار آزمایی بالینی دو واکسن برکت و واکسن مشترک انستیتو پاستور و کوبا، طی روزهای آینده مجوز استفاده وسیع و داوطلبانه از این واکسنها در کشور صادر میشود.او با اعلام این خبر افزود: با توجه به موفقیتآمیز بودن نتایج کار آزمایی بالینی فاز یک و دو واکسن کویران برکت و واکسن مشترک ایران و کوبا که در انستیوپاستور تولید میشود و با توجه به اینکه هر دو این واکسنها در مراحل نهایی فاز سه کار آزمایی بالینی هستند و نتایج مراحل میانی این مطالعات نیز موفقیتآمیز بوده است. با توجه به ایمنی و اثربخشی این واکسنها به زودی مجوز مصرف وسیع و داوطلبانه این دو واکسن در ایران صادر میشود.وی ادامه داد: نتایج بهدستآمده از مطالعات بالینی دال بر شرایط مطلوب، ایمنی و اثربخشی مناسب این واکسنهاست بنابراین شرایط برای تولید و استفاده وسیع و البته داوطلبانه این واکسنها در کشور فراهم است. سخنگوی سازمان غذا و دارو گفت: هر دو واکسن کووایران برکت و واکسن انستیتو پاستور شرایط لازم را برای استفاده وسیع در کشور دارند، واکسن انستیتو پاستور که به صورت مشترک با کوبا تولید میشود، فاز سه را در کوبا به پایان رسانده و فاز سه مطالعه بالینی آن در ایران نیز در حال انجام است و نتایج آن تاکنون موفقیتآمیز بوده است. واکسن کویران برکت نیز مراحل نهایی فاز سه مطالعه بالینی را طی میکند و نتایج آن موفقیتآمیز بوده است. وی افزود: سلامت و ایمنی هر دو این واکسنها قابلقبول است و گر چه هنوز تا پایان تحقیقات نمیتوان میزان دقیق اثربخشی و ایمنی زایی آنها را اعلام کرد اما میزان اثربخشی و ایمنی زایی هردوی این واکسنها بین ۸۰ تا ۹۰ درصد است. جهان پور گفت: شرایط برای تولید این واکسنها به صورت انبوه در کشور فراهم است و به زودی مجوز تولید انبوه این واکسنها نیز صادر میشود و به نظر میرسد با صدور مجوز مصرف وسیع و داوطلبانه این دو واکسن طی روزهای آینده در همین خردادماه فراخوان عمومی برای ثبتنام افراد داوطلب و تزریق داوطلبانه این واکسنها اجرایی شود. وی ادامه داد: پیشبینی این است که با اعلام فراخوان عده زیادی از ایرانیان برای تزریق این واکسنها داوطلب شوند، عده زیادی نیز برای مطالعات فاز سه بالینی این واکسنها داوطلب بودند که موفق به تزریق واکسن نشدند اما در این مرحله میتوانند این واکسنها تزریق کنند. صدور مجوز استفاده وسیع و داوطلبانه روندی است که برای همه واکسنهای تأییدشده بینالمللی در چین، روسیه، هند و انگلستان هم طی شده است و این روند در ایران قطعاً داوطلبانه است.
۲۱۷ فوتی و شناسایی ۱۱ هزار و ۴۲ بیمار جدید بنابر اعلام وزارت بهداشت، در شبانهروز گذشته ۲۱۷ تن در کشور به دلیل کرونا جان باختند و مجموع جانباختگان این بیماری در کشور از ۸۰ هزار نفر فراتر رفت. بنابر اعلام مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت تاکنون سه میلیون و ۶۴۳ هزار و ۳۵۶ نفر دُز اول واکسن کرونا و ۵۲۲ هزار و ۷۰۷ نفر نیز دُز دوم را تزریق کردهاند و مجموع واکسنهای تزریقشده در کشور به ۴ میلیون و ۱۶۶ هزار و ۶۳ دُز رسید. در 24 ساعت منتهی بهروز ۱۰ خرداد ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۱ هزار و ۴۲ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی شد که هزار و ۳۸۸ نفر از آنها بستری شدند. مجموع بیماران کووید ۱۹ در کشور به دو میلیون و ۹۱۳ هزار و ۱۳۶ نفر رسید. متأسفانه ۲۱۷ بیمار کووید ۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۸۰ هزار و ۱۵۶ نفر رسید. خوشبختانه تاکنون دو میلیون ۴۵۸ هزار و ۶۸۴ نفر از بیماران، بهبودیافته و یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. چهار هزار و ۱۶۰ نفر از بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در بخشهای مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند. تاکنون ۱۹ میلیون و ۹۳۶ هزار و ۵۴۸ آزمایش تشخیص کووید ۱۹ در کشور انجامشده است. در حال حاضر ۱۳ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۲۱۴ شهر در وضعیت نارنجی، ۲۲۱ شهر در وضعیت زرد قرار دارند.