شرایط اقتصادی در دورهی جنگ اقتصادی، وقت موسعی را گذاشتم که کالاهای اساسی برای مردم تأمین شود، همینطور برای داروها. هم مسئول ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی بودم، هم مسئول اقتصاد مقاومتی بودم، فکر میکنم در این زمینه، از اینکه ماندم و خدمت کردم به مردم، کار خوبی انجام گرفت. ما با شروع دولت، سه نرخ ارز داشتیم، ارز 1200، 2477 و ارز آزاد که از اسفند 91 حدود 4 هزارتویمان بود، ولی با شروع این دولت روند کاهشی پیدا کرد. روزهای اول، دوتا ارز اول را باهم ادغام کردیم، چون فکر میکردیم که باید تکنرخی شود. مدتی طولانی در زمان دولت یازدهم، نرخ دلار در محدودهی ثابتی حرکت کرد. در پایان دولت یازدهم، دولت در کانال سه هزارتویمان بود. در سال 95، شوکی در بازار ایجاد شد، عمدتاً دیگر بازار رفت روی سازوکارهای اقتصادی مثل عرضه سکه ولی معلوم شد که پایدار نیست. برای چند ماه قرار بود ارز 4200 باقی بماند. در مردادماه که رئیس جدید بانک مرکزی آمد، جلسه سران سه قوه تشکیل شد، در آن جلسه بحث سیاستهای ارزی بررسی شد؛ باید تصمیم جدی گرفته میشد، انجا بر اساس اصرار برخی از سران قوای سهگانه، تصمیم بر این شد که ارز 4200 بماند. اینکه گفته شد ارز جهانگیری، وقتی آن شب تصمیمگیری شد، اعضای آن جلسه که شامل تیم اقتصادی دولت و غیر دولت بود، پایان تصمیمگیری اعضای دولت و برخی از مشاورین رسانهای آقای رئیسجمهور، پیشنهاد کردند برای اینکه تحت عنوان تصمیم دولت در جامعه جا بیافتد، جهانگیری آن را اعلام کند، اما من مخالف بودم. این ارز 4200 مصوبه جلسه سران سه قوه است؛ اینکه آقایان درموردش اظهارنظر نکردند بعداً، به خودشان برمیگردد.
انتخابات من فکر میکنم که اگر بخواهیم به زبان جوانان شرایط را توصیف کنم، باید بگویم که اگر شهروندان کنار صندوق رأی جمع نشوند، ممکن است شهر سقوط کند؛ هیچ راهی جز رأی دادن برای اصلاح امور نداریم؛ اگر راه دیگر داشتیم که از طریق آن بتوانیم اصلاحات کنیم و شهر را حفظ کنیم و شهر را به مافیا واگذار نکنیم، خب کار دیگری میکردیم. نباید بگذاریم کسانی که برای رأی مردم ارزش قائل نیستند، به اسم رأی مردم پیروز شوند. بحث تحریم و انتخابات و اینها، درموردش باید بگوییم دود تحریم از دل تحریم انتخابات مثل سال 84 ایجاد شد؛ اگر وارد انتخابات میشدیم در آن سال ، افرادی نمیآمدند که... حق میدهم که مردم نسبت به اثر گذرای رأیشان تردید داشته باشند؛ مردم درهرحال از شرایط زندگیشان ناراحتاند. به نظرم رئیس دولت میتواند تأثیرگذار باشد؛ رئیس دولت ممکن است بگوید تحریم کاغذ پاره است؛ یکوقت رئیس دولت با رهبری مینشیند و مشورت میکند برای رفع تحریمها و توسعه؛ خب پذیرفته میشود و از درون آن برجام بیرون میآید. یک عده اصرار دارند که بگویند آن 24 میلیون اشتباه کردند که رأی دادند.
مجلس طرحها مجلس فعلی مجلس طرحهاست، درحالیکه 100 لایحه دولت دارد خاک میخورد. لایحه شفافیت و تعارض منافع و هشت لایحه دیگر دولت، علیرغم گذشت زمان بسیار، حتی در مجلس اعلام وصول نشده، و این حتماً خلاف قانون اساسی است، البته مجلس حق دارد رد کند، ولی حق ندارد آن را اعلام وصول نکند. وقتی بازار سرمایه رشد میکند، مجلسیها میگویند ما بودیم، وقتی شاخص میآید پایین میگویند به خاطر دولت است. خدا را خوش نمیآید که شرایط کشور را بهجایی برسانید که یک فردی با چند هزار رأی، نماینده مجلس شود.
فساد دوره احمدینژاد یکی از فسادهای دوره احمدینژاد بابک زنجانی بود. با 4 امضای وزیرش، بیش از 1.7 میلیارد دلار نفت به زنجانی دادند. نفت به نیروهای مسلح دادند، به نیروی انتظامیدادند؛ هیچکدام پولش برنگشت. ایشان یک کاری کرده که ما تا 50 سال دیگر نمیتوانیم به پولهایمان دسترسی پیدا کنیم. حرفهای زیادی برای گفتن با مردمدارم . تضاد در پاسخ به فساد سال 96، در انتخابات حضور پیدا کردم و حرف زدم؛ منبعد از آن خیلی هزینه دادم؛ سه ماه بعد از حضورم، برادرم بهعنوان بخش خصوصی، ایشان را به نحو عجیبی گرفتند؛ من از رسانهها فهمیدم بازداشتش کردند. در مبارزه با فساد، هیچ خط قرمزی نباید وجود داشته باشد، چه اطرافیان چه فردی از مسئولان کشور. چرا یک پروند کوچک را به بزرگترین پرونده تبدیل میکنند؛ اما یک پرونده بزرگ میلیاردی، هیچ صدایی ازش درنمیآید؟ آن پروندهای که اینهمه در بوق و کرنا کردند؛ برادرم دو اتهام داشت، حتماً هر وقت بتواند میآید اطلاعرسانی میکند. برادر من که قائممقام من نبوده، برادر من که معاونم نبوده، من هیچ ارتباط کاری با برادرم نداشتم.
مخالفان برجام یک عده از روز شروع برجام، بهجای اینکه بگذارند مردم از نعمت برجام استفاده کنند، هر جا خواسته شد استفاده به شه، جوری برنامهریزی کردند که بهره نبرند. فکر میکنند اگر تحریمها حل نشود، فضا برای پیروزی آنها فراهم میشود؛ اینها زندگی مردم را گروگان گرفتهاند.
بودجه و مجلس دیدید مجلس چه بر سر بودجه آورد؟ دیدید مجلس آن را رد کرد؟ دیدید اصلاحاتی را که بر آن اعمال کرده، چه بود؟ گرانیهای ناشی از مصوبات مجلس بسیار است؛ ماندهایم چگونه این مصوبات را اجرا کنیم. چه کسی مسئول اداره کشور است؟ مصوبات در مجمع تشخیص گرفتار است. اف ای تی اف، مهمترین خودتحریمی بوده؛ اینها واقعیتهایی است که باید گفته شود. پروندههای املاک نجومی باید پیگیری شود. راجع به عیسی شریفی و مسائل دیگر شهرداری گزارشی داده نشده. یک گزارشی، بازرس ویژه رئیسجمهور در مورد شهرداری دوره قبل تهیهکرده بود؛ من این گزارش را یک سال پیش فرستادم.اینکه دائم یک سری شعار بدهیم و صداوسیما هم دائم پخش کند، فایدهای ندارد.
اختلاف حاکمیتی ما در درون حاکمیت باید سعی کنیم به تفاهم برسیم، گاهی اوقات حرفهایی که زده میشود، تیترهایی که زده میشود، تجمعاتی که ترتیب داده میشود، خلاف اخلاق است.دولت در بحث رسانه خیلی دستش بسته است و اشکالش جدی است. در دی 96، مشهد بودم، انجا این جملهی مهم را اعلام کردیم، آقایانی که این تظاهرات را راه انداختید، دودش به چشم شما هم خواهد رفت؛ آن تظاهراتی که راه انداخته شد، توسط ترامپ مورداستفاده قرار گرفت و....
دیپلماسی و میدان دو نهاد هست که در این شرایط نقششان کلیدی است، یکی میدان است که سردار سلیمانی بررسی کرد اگر داعش سوریه را بگیرد و در عراق مستقر شود، حتماً هدف بعدش ایران است، که همهی تلاشش را کرد که نیافتد. در این میان، بال دیپلماسی نقش کلیدی دارد. درمورد فایل صوتی / مگر میشود هیچ اختلافنظری نباشد؛ مگر ما رباتیم؟ نقش نهاد اجماع ساز، مدیریت اختلافات کارشناسی است؛ اینها اختلافات افراد با یکدیگر نیست. سردار سلیمانی واقعاً یک فرمانده میدان نبود فقط، ایشان باور داشت ک مذاکره در همه حال کمک میکند به حل مسائل؛ ایشان خیلی از مذاکرات را انجام میداد؛ سفری که ایشان در آن شهید شد، برای مذاکره در مورد یمن و عربستان بود؛ ایشان از هوشمندی بالایی برخوردار بود؛ دلسوزی زیادی داشت؛ شخصیت همهجانبهای داشت. آخرین جلسهام با سردار سلیمانی در مورد آقای خاتمی بود بگذارید ظریف و حاج قاسم قهرمان ملت ایران بمانند. من فکر میکنم آن چیزی که بیرون طراحی کرده بودند؛ این بود که فایل صوتی را در زمان مذاکره پخش کرده و ایجاد اختلاف بکنند در داخل کشور. هدفشان و بازیشان این بود که ظریف عزیز را بزنند. سردار سلیمانی برای ما سردار دلهاست؛ ظریف همچنان برای ما قهرمان است؛ او انسان مخلصی است که دنبال حقوق ملت ایران است.