کد خبر : 113882 تاریخ : ۱۴۰۰/۲/۸ - 00:11
تاثیر تراژدی کرونای هند بر قیمت جهانی نفت اشاره: بیش از 17 ماه از شروع همه‌گیری کووید19 در جهان می‌گذرد. در این یک سال بازار جهانی نفت روزهای سختی را سپری کرده است. اما با افزایش واکسیناسیون در بعضی از کشورهای جهان و امید به افزایش تقاضا در ماه‌های آینده، قیمت نفت افزایش‌یافته و به نزدیک بشکه‌ای ۷۰ دلار هم رسیده بود. اما با شدت گرفتن وخامت اوضاع در هند به دلیل شیوع کرونا و افزایش نگرانی‌ها درباره کاهش مجدد تقاضای جهانی نفت، قیمت این کالا در معاملات بازارهای جهانی افت کرده و به حدود 60 دلار رسیده است. هند سومین واردکننده بزرگ نفت در جهان است و اکنون رتبه اول قربانیان کرونا در جهان را دارد.

در معاملات بازارهای جهانی هر بشکه نفت خام برنت با نزدیک به ۱/۲ درصد کاهش، به حدود ۶۵ دلار و ۳۳ سنت رسید. هر بشکه نفت خام غرب تگزاس هم با همین مقدار افت ۶۱ دلار و ۳۹ سنت معامله شد. افت اخیر در حالی است که سرمایه‌گذاران در بازار نفت خود را آماده افزایش تولید برنامه‌ریزی‌شده کشورهای عضو اوپک و تولیدکنندگان بزرگ غیرعضو (اوپک پلاس) از ابتدای ماه مه کرده بودند. هند برای چندمین روز متوالی بالاترین آمار مبتلایان به کرونا را ثبت کرد و بعضی از کشورهای اروپایی و آمریکا قرار است کمک‌های پزشکی به این کشور ارسال کنند. بعضی تخمین‌ها از کاهش تقاضای گازوئیل و سوخت دیزل در ماه‌های آوریل و مه در هند حکایت دارد. ژاپن، چهارمین خریدار بزرگ نفت در جهان هم وضعیت مناسبی ندارد؛ مقررات مرتبط با کرونا در توکیو و اوساکا تشدید شده‌اند که این محدودیت‌ها حدود یک‌چهارم جمعیت این کشور را شامل می‌شود.
چشم‌انداز نفت و اقتصاد
اعضای سازمان کشورهای صادرکننده نفت و تولیدکنندگان بزرگ نفتی غیر عضو، ملقب به "اوپک پلاس" در نشست خود در اول ماه آوریل موافقت کردند تولید را به‌طور تدریجی از ماه مه افزایش دهند؛ این تصمیم پس‌ازآن بود که دولت جدید آمریکا از عربستان خواسته بود قیمت حامل‌های انرژی را برای مصرف‌کنندگان کاهش دهد. اوپک پلاس که از شروع همه‌گیری کرونا اقدام به کاهش جدی تولید کرده بود، بر اساس تصمیم جدید قرار است در ماه مه و ژوئن ۳۵۰ هزار بشکه در روز بر تولید خود بیفزاید و این افزایش برای ماه ژوئیه بیش از ۴۰۰ هزار بشکه در روز اعلام‌شده است. با افزایش واکسیناسیون در بعضی از کشورهای جهان و امید به افزایش تقاضا در ماه‌های آینده قیمت هر بشکه نفت برنت در اوایل مارس سال جاری به نزدیک ۷۰ دلار هم رسیده بود؛ اما در بیش از یک سالی که از شروع همه‌گیری کووید در جهان می‌گذارد بازار نفت روزهای بسیار سختی را سپری کرده است. با کاهش تقاضای جهانی و توقف فعالیت‌های صنعتی و بسته شدن مرزها قیمت نفت برنت آوریل پارسال (۲۰۲۰) به حدود ۲۳ دلار هم رسیده بود. صندوق بین‌المللی پول در تازه‌ترین گزارش خود درباره "چشم‌انداز اقتصادی جهان" قیمت متوسط هر بشکه نفت در سال ۲۰۲۱ را حدود ۵۸ دلار و ۵۲ سنت پیش‌بینی کرده است.