کد خبر : 103879 تاریخ : ۱۴۰۰/۱/۳۱ - 23:58
گزارش پایان انحصار واردات واکسن کرونا اشاره: ویروس کرونا همچنان در جهان و ایران قربانی می‌گیرد و هرروز خبرهای ناگوار در خصوص ابتلا و مرگ افراد به گوش می‌رسد. کشورهایی که توانسته‌اند اقدام به واکسیناسیون مردم کنند اکنون تعداد فوتی‌های آنها در 24 ساعت به 10 نفر کاهش‌یافته است. ایران تاکنون نتوانسته واکسن موردنیاز را وارد کند و واکسن‌های داخلی نیز تاکنون به نتیجه نرسیده است. روز گذشته خبرهای امیدوارکننده منتشر شد که بر اساس آن انحصار واردات واکسن که پیش از این در اختیار وزارت بهداشت بود شکسته شد و بخش خصوصی به عرصه واردات واکسن ورود پیداکرده است. البته مسئولان در ماه‌های پایانی سال گذشته وعده‌ خرید واکسن کرونا داده بودند که بیشتر آنها محقق نشد. زیرا بسیاری از کشورها مانند هند و انگلیس صادرات واکسن را ممنوع اعلام کردند و از سوی دیگر به دلیل تحریم‌ها و عدم تصویب لوایح اف ای تی اف دولت نتوانست علیرغم پرداخت ارز موردنیاز واکسن خریداری و وارد کشور کند. همچنین وزارت بهداشت واردات واکسن را انحصاری کرده بود و مجوز ورود واکسن به شرکت‌های خصوصی داده نشده بود. حال با خیز موج چهارم کرونا در کشور خرید و واردات واکسن بیش از هر زمان دیگر احساس می‌شود. در این ارتباط روز گذشته رئیس‌کل بانک مرکزی اعلام کرد که ۱۰۰ میلیون دلار ارز برای تهیه واکسن خارجی اختصاص داده‌اند. همچنین رئیس اتاق بازرگانی تهران اعلام کرد: ۶ میلیون دوز واکسن کرونا توسط بخش خصوصی وارد خواهد کرد. حال باید دید بخش خصوصی می‌تواند با واردات واکسن جان افراد را از ویروس مرگبار کرونا نجات دهد یا خیر؟

رئیس‌کل بانک مرکزی درباره آخرین اقدامات بانک مرکزی برای تأمین ارز خرید واکسن گفت: بر مبنای قرارداد کو واکس، ۱۷۸ میلیون دلار برای ۱۶.۸ میلیون دوز واکسن تخصیص و قسط اول آن نیز پرداخت و واردات آن آغازشده است.
به گزارش ایرنا از روابط عمومی بانک مرکزی، عبدالناصر همتی در یادداشت اینستاگرامی خود نوشت: «ضرورت تأمین واکسن کرونا و انجام واکسیناسیون علیه ویروس کرونا باید مهم‌ترین دغدغه کشور باشد. بانک مرکزی از همان ابتدا با وجود همه محدودیت‌های نقل و انتقال مالی ناشی از تحریم، همه تلاش خود را برای تأمین فوری ارز موردنیاز واردات واکسن بر اساس سفارش وزارت بهداشت و درمان به عمل آورده است. هرگونه درخواست و اعلام وزارت بهداشت جهت پرداخت ارز بابت واردات واکسن تأمین می‌شود، تاکنون نیز بر اساس میزان تقاضا و درخواست برای خرید واکسن از کشورهای روسیه و چین، ارز لازم تأمین و واردات انجام‌شده است.
وی بابیان اینکه اکنون نیز تخصیص ارز برای واردات با ارز نیمایی، بر اساس دستور رئیس‌جمهوری در اولویت تأمین است، افزود: بنگاه‌های بزرگ توانمند می‌توانند در انجام مسئولیت‌هایی اجتماعی خود با هماهنگی وزارت بهداشت نقش‌آفرینی کنند.
 همتی اظهار داشت: امروز نیز بانک مرکزی حداقل ۱۰۰ میلیون دلار دیگر با نرخ ارز ترجیحی برای این منظور تخصیص داد تا با اعلام وزارت بهداشت پرداخت کند، این روند تأمین ارز بر مبنای درخواست‌ها تداوم خواهد داشت.

۶ میلیون دوز واکسن کرونا 
وارد می‌کنیم
رئیس اتاق بازرگانی تهران می‌گوید بخش خصوصی موفق شده قرارداد واردات شش میلیون دوز واکسن کرونا را نهایی کند. به گزارش ایسنا، مسعود خوانساری در نشست هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران، اظهار کرد: دولت امکان تعطیلی برخی شرکت‌ها، ادارات و مشاغل را دارد اما با توجه به اهمیت تولید و تأمین نیاز روزانه مردم، امکان تعطیلی واحدهای تولیدی وجود ندارد و همین موضوع خطر ابتلای کارگران فعال در این بخش را افزایش می‌دهد. وی بابیان اینکه فعلاً مهم‌ترین ابزار جهان برای مقابله با کرونا واکسیناسیون است، بیان کرد: در برخی کشورهایی که با سرعت بیشتری واکسن زدن را آغاز کرده‌اند می‌بینیم که امکان بازگشت مرحله‌به‌مرحله به زندگی عادی فراهم‌شده است اما متأسفانه در کشور ما به دلیل تأخیر در واردات این فرایند طولانی‌تر شد و امروز امیدواریم که لااقل واکسیناسیون کادر درمان تمام شود. خوانساری با اشاره به مجوز واردات واکسن به شرکت‌های بخش خصوصی گفت: اتاق بازرگانی در راستای عمل به تعهدات اجتماعی خود، از شرکت‌های فعال در این حوزه خواست که تمام تلاش خود را برای واردات واکسن به کار بگیرند که خوشبختانه در گام نخست موفقیتی جدید در این زمینه به ثبت رسیده و قرار خرید ۶ میلیون دوز واکسن، منعقدشده است. وی ادامه داد: باوجودآنکه بسیاری از شرکت‌های بزرگ واکسن‌سازی محصولات خود را از قبل پیش‌فروش کرده بودند این مهم نهایی شد. هدف از ورود این دوزها واکسیناسیون کارگران و کارکنان بخش تولید است تا بتوانند با خطر کمتری در زمینه تهیه نیازهای مردم فعالیت کنند. هیچ‌یک از شرکت‌های واردکننده واکسن به دنبال نفع اقتصادی نیستند و امیدواریم با مشارکت مدیران کارخانه‌ها، این واکسن‌ها بدون هزینه به کارگران تزریق شود. به گفته وی، این شش میلیون دوز به تدریج و به شکل مرحله‌به‌مرحله وارد ایران خواهد شد.