ستاره صبح-
امارات متحده عربی برای گشودن درهای خود به روی گردشگران تلاش زیادی میکند. ازجمله اقداماتی که در این راستا صورت میگیرد، افزایش چشمگیر واکسیناسیون و آزمایش کرونا و همچنین برداشتن محدودیتها برای هتلها و رستورانها است. دانیل هشلر، گزارشگر شبکه یک رادیوتلویزیون آلمان در گزارشی که روز یکشنبه ۲۴ اسفند منتشر شد به برنامه دبی برای گشودن درهای خود به روی گردشگران پرداخته است. به گفته هشلر، دبی با شیوههای گوناگون، ازجمله «حداکثر آزادی و حداقل محدودیتها» به جذب گردشگران میپردازد. مغازهها، رستورانها، سالنهای پرورش اندام و موزهها باز هستند و هیچ محدودیتی برای رفتوآمد وجود ندارد. دولت امارات حتی قرنطینه برای مسافران را هم برداشته است. تنها مجوز ورود گردشگران به دبی، برگه آزمایش منفی است که مسافر در کشور مبدأ انجام داده است. هشلر معتقد است که این اقدامات نتیجه محدودیتهای شدیدی است که در سال گذشته میلادی در امارات متحده عربی اعمال شد و اقتصاد کشور را برای مدتی خواباند.
ضربه سنگین به اقتصاد امارات در سال گذشته میلادی (2020) برای مدتی کاملاً فلج شده بود. حدود سه هفته هیچکس اجازه نداشت بدون اجازه پلیس از خانه خارج شود. هتلها و رستورانها به مدت سه ماه و مدارس به مدت شش ماه تعطیل بودند. نتیجه این اقدامات کاهش چشمگیر شمار مبتلایان به کووید۱۹ بود و ضربه سنگینی به اقتصاد کشور وارد شد. گفتنی است در دبی از هر ده فرصت شغلی، یک مورد به گردشگری وابسته است. به همین دلیل در اواخر سال گذشته محدودیتهایی که برای گردشگران در نظر گرفتهشده بود گامبهگام برداشته شد. البته هنوز هم مقررات سختگیرانهای در رابطه با پوشش ماسک وجود دارد، موزهها تعطیل هستند و برنامههای زنده برگزار نمیشود، اما هتلها اجازه دارند تا ۷۰ درصد ظرفیت خود مسافر بپذیرند. در رستورانها میتوانند حداکثر هفت نفر از یک میز استفاده کنند. سعود حرب، سخنگوی سازمان جهانگردی دبی میگوید: «ما میخواهیم از تابستان حداکثر استفاده را بکنیم تا دبی دوباره بهعنوان یک مکان امن برای تعطیلات معرفی شود». لازم به یادآوری است که امارات با ایجاد مراکز تفریحی مدرن به یکی از کشورهای محبوب گردشگران جهان تبدیلشده است.
سفرهای ارزان یکی از راههایی که به جذب توریست کمک میکند، قیمت ارزان و سرویس خوب است. دبی در این زمینه کم نمیآورد؛ هزینه پرواز و دو هفته اقامت در هتل پنج ستاره «گراندهایت» برای دو نفر، فقط ۹۲۸ یورو است که برای شهروندان اروپایی رقمی پایین محسوب میشود! به گفته دانیل هشلر گردشگران از روسیه، بریتانیا، عربستان سعودی و همچنین از آلمان از این «موقعیت استثنایی» بهره میبرند. هشلر مینویسد، این واقعیت که دموکراسی، آزادی بیان و حقوق بشر در این کشور بهشدت نقض میشوند، برای برخی از مسافران ناخوشایند است، باوجوداین، «هیچکدام آنها نمیخواهد لذت تعطیلات را از دست بدهد». به گزارش دویچه وله، سیاست درهای باز دبی برای گردشگران ازنظر اقتصادی سودآور است اما باعث شد که در اواخر سال گذشته میلادی شمار تازهمبتلایان به کووید۱۹ سر به فلک بکشد.
برنامه جدی واکسیناسیون در ماههای پایانی سال، روزانه در امارات حدود چهار هزار نفر به این بیماری مبتلا میشدند که نسبت به جمعیت دهمیلیونی رقم بسیار بالایی به شمار میرود. این باعث شد که دبی به کشوری «با ریسک بسیار بالا» رتبهبندی شود. به همین دلیل دولت دست به اقدامات تازهای برای محدودیت زد و در ماه دسامبر یک برنامه واکسیناسیون بلندپروازانه را آغاز کرد. در حال حاضر به ازای هر ۱۰۰ نفر ۶۴ دوز واکسن تزریقشده است که در سطح جهانی کمنظیر است. به گفته دانیل هشلر در مراکز واکسیناسیون دبی همهچیز منظم است: ثبتنام، مشاوره، معاینه پزشکی و حتی سرنگ. واکسیناسیون برای خارجیهای مقیم دبی هم رایگان است. در حال حاضر نوبت به ساکنان بالای ۴۰ سال رسیده است. کسانی که در هتلها، رستورانها و کافهها با مشتری سروکار دارند در اولویت هستند، زیرا گردشگران باید احساس امنیت بیشتری داشته باشند. امارات مقادیر زیادی واکسن از شرکتهای بیونتک/فایزر، سینوفارم و آسترازنکا خریده است. احتمال میرود که بهزودی پیشنهاد واکسیناسیون برای گردشگران در دبی نیز ارائه شود. در اروپا شرکتهای زیادی منتظر این فرصت هستند تا توریسم را به واکسیناسیون مرتبط کنند و از ورشکستگی نجات یابند.