کد خبر : 103673 تاریخ : ۱۳۹۹/۱۲/۵ - 00:08
مجید انصاری، عضو مجمع روحانیون مبارز: صداوسیما تبدیل به محلی برای بیزینس مداحان شده است

ستاره صبح-حضرت امام خمینی (س) در روز سوم اسفندماه سال 1367 با صدور پیامی خطاب به روحانیون، مراجع، مدرسین، طلاب و ائمه جمعه و جماعات‌ که «منشور روحانیت» نام گرفت، استراتژی نظام جمهوری اسلامی ایران و رسالت حوزه‌های علمیه را تعیین کردند. یکی از مواردی که امام همواره نسبت به آن‌ها هشدار داده‌اند جریانات متحجر و مقدس‌مآبی است که از اهداف روحانیت بی‌اطلاع هستند. در همین ارتباط مجید انصاری، عضو مجمع روحانیون مبارز معتقد است که علیرغم اینکه انتظار می‌رفت این پیام منشأ انقلاب و تحولات بزرگی ازلحاظ ساختاری و بینشی در حوزه‌های علمیه به‌ویژه در حوزه علمیه قم شود، اما متأسفانه نه‌تنها این مهم تحقق پیدا نکرد، بلکه به‌طور فزاینده‌ای شاهد حضور و بروز جریانات و افکار تحجری و یکسونگر در حوزه‌ها هستیم.
حجت‌الاسلام انصاری در گفت‌وگو با جماران به مناسبت فرارسیدن سالروز صدور «منشور روحانیت» از سوی امام گفت: اگر نگاهی به سخنرانی‌ها و جلسات مذهبی در ماه محرم یا ماه مبارک رمضان بیندازیم، می‌بینیم که تفاوت‌های این جلسات پس از انقلاب با قبل از آن، بسیار زیاد شده است. زمانی در مساجد تهران و قم، سخنرانی‌های معمولی بزرگانی نظیر آیت‌الله طالقانی، آیت‌الله مطهری، دکتر بهشتی، دکتر شریعتی و بسیاری از بزرگان دیگر آن‌قدر عمیق بودند که تبدیل به کتب مرجع ما در مقطع فعلی شده‌اند؛ اما امروز علیرغم وجود علما و دانشمندان ارجمند و پژوهشگران صاحب‌نام در حوزه‌های مختلف علوم اسلامی و دینی عملاً مداحان میدان‌دار جلسات دینی شده‌اند و صداوسیما نیز در پرورش این فضا و ترغیب، تشویق و توسعه مجالس دینی کم‌عمق و مداح محور نقش زیادی دارد. این رسانه با معرفی مداحان به‌عنوان سخنگویان دین و دیانت و حتی سخنگوی سیاست و آمیخته کردن مجالس دینی به بدزبانی و داشتن انگیزه‌های سیاسی باهدف از صحنه خارج کردن بزرگان، معضلی بزرگ محسوب می‌شود. آنچه امروز تحت عنوان معارف و برنامه‌های دینی و مذهبی از صداوسیما پخش می‌شود، بسیار تأمل‌برانگیز است. متأسفانه برخی دعاها بدون توجه به متن و سندی که دارند پخش می‌شوند و باعث متهم شدن شیعیان در فضای جهانی اسلام به «شرک» خواهند شد. درواقع به دلیل نادانی و بی‌توجهی در برنامه‌های رسمی صداوسیما، ادعاهای وهابیون را با رفتار و گفتاری که پخش می‌شود، مستند می‌کنند.
او بابیان اینکه در زمان حیات حضرت امام به‌هیچ‌وجه این‌گونه نبود، گفت: ایشان ضمن پایبندی جدی به مراسم سوگواری امام حسین (ع) و سایر اولیاء دین، بسیار مراقب بودند که در این‌گونه مراسم، مطالب سست ارائه نشود و رفتار نادرست و غیر منطبق با اهداف مهم عزاداری و مجالس امام حسین (ع) صورت نگیرد. متأسفانه صداوسیما تبدیل به محلی برای بیزینس مداحان یا به‌بیان‌دیگر معرفی «بیزینس من» های مداح شده است. مداحان در تلویزیون تمرین صدا کرده و هرچه در زبانشان چرخید بیان می‌کنند. درحالی‌که نه محتوای کلام آن‌ها اسلامی است و نه ادبیاتی که به کار می‌برند، فاخر. همچنین دستاورد این اقدامشان موجب تحکیم دین و باور مردم و جذب جوانان به ائمه اطهار نمی‌شود.این نوع برنامه‌های به‌اصطلاح دینی و مذهبی، جز تفرقه‌افکنی نتیجه دیگری در برندارد. به نظرم زمان آن رسیده که فضلا و فرزندان فکری و معنوی مکتب فقهی، معرفتی و اخلاقی امام خمینی (س) در حوزه به پا خیزند و با جهادی مستمر در تحقیق، پژوهش، تبلیغ، ترویج و نوآوری میدان را به دست بگیرند. برگرفته از جماران